Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων: Αποχή στην 13η Ολομέλεια των Προέδρων της Ομοσπονδίας

Προς:
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών 
 
Κοινοποίηση:
Διαδικτυακός κόμβος λογιστών Taxheaven.gr
 
Θέμα: Αποχή στην 13η Ολομέλεια των Προέδρων της Ομοσπονδίας.
 
Συνάδελφοι,
 
Σας ενημερώνουμε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Σύλλογος μας δεν θα παραστεί με τους εκπροσώπους του, στην 13η Ολομέλεια των Προέδρων της Ομοσπονδίας που θα διεξαχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2012.
 
Παρακαλούμε – για την απόφασή μας αυτή – να μην εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα όπως για παράδειγμα ότι η απόφασή μας αυτή δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή ανάπτυξη των  συνδικαλιστικών μας επιδιώξεων ή πως αντιστρατευόμαστε την ιδέα «όλοι μαζί με μια γροθιά».
           
Το αντίθετο μάλιστα.
 
Προσπαθούμε να  αφυπνίσουμε ιδέες οι οποίες βρίσκονται σε λήθαργο.  Επιδιώκουμε, ως  πρώτιστη ανάγκη, να  στρέψει η Διοίκηση της Ομοσπονδίας  επειγόντως το βλέμμα της προς τα προβλήματα των λογιστών ελεύθερων επαγγελματιών και να σταματήσει να κοιτά μόνο προς την κατεύθυνση των γραφείων του Υπουργείου Οικονομικών. Να σταματήσει την  … «παρατασιακή» της πολιτική και να δει το βάθος των προβλημάτων του επαγγελματία λογιστή – φοροτέχνη. Εξάλλου δεν χρειάζεται μεγάλος κόπος. Είναι εμφανώς ορατά.. 
 
Η μομφή μας αυτή δεν έχει ως σκεπτικό το ότι μπορεί να υπάρχει δόλος ή ίδια συμφέροντα στα συνδικαλιστικά μας όργανα.
 Αντίθετα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Διοίκηση προσπαθεί με ένα δικό της σύστημα να κάνει την δουλειά της. Επιλέγει να μην ασχολείται με την Βάση (σ.σ. τους Τοπικούς Συλλόγους και τα μέλη τους) αλλά να παλεύει τα προβλήματα του κλάδου  με  ένα και μοναδικό όπλο: Τις  «καλές σχέσεις με το Υπουργείο». 

Με την επιλογή της όμως αυτή, δηλαδή να μην ζητά την δύναμη της βάσης, να μην καλλιεργεί και να μην φροντίζει επιμελώς την δύναμη αυτή, μοιραία  οδηγείται σε μοναξιά. Και το χειρότερο; Την μοναξιά αυτήν την γνωρίζουν οι αντισυμβαλλόμενοι στις διεκδικήσεις μας.  Την γνωρίζουν οι βουλευτές, την γνωρίζει το Υπουργείο Οικονομικών, το Οικονομικό Επιμελητήριο, οι Ελεγκτικές Εταιρείες… Μέχρι και οι «συνάδελφοι» που βρίσκονται πάντα σε εισαγωγική χαίρονται για αυτό.
 
Αν συνδυαστεί αυτή η τακτική, με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και με την λαίλαπα των αλλαγών που πρόκειται να κατακλύσουν το επάγγελμά μας,    τότε θεωρούμε ότι πραγματικά βρισκόμαστε  σε σοβαρότατο κίνδυνο.
 
Και επειδή λοιπόν θεωρούμε τόσο δύσκολα – αλλά και κομβικά – τα γεγονότα αυτά, αποφασίσαμε ότι καλύτερα να αντιδράσουμε έντονα αντί να παραστούμε  στην συνάντησή της 28ης Σεπτεμβρίου.
 
Καλύτερα να απέχουμε συνειδητά παρά να ζήσουμε αυτά που έζησαν οι εκπρόσωποί μας (άτυπα αφού ο Σύλλογος μας μόλις έκλεισε τα πρώτα του γενέθλια) στις προηγούμενες δύο Ολομέλειες, όπου τα Στελέχη του Υπουργείου ερχόταν να πουν τους πολιτικούς λόγους περί … «συναδελφικότητας», και εμείς να φουντώνουμε από κάτω και να μπορούμε να μιλήσουμε μετά που αυτοί .. αποχωρούσαν… 
Τα ίδια θα επαναληφθούν και σε αυτήν την Ολομέλεια. Το προδίδει η ίδια η πρόσκληση όπως εύστοχα ανέφεραν και οι συνάδελφοι του συλλόγου της Άρτας. Επί ευκαιρίας συμφωνούμε για όσα ανέφεραν οι συνάδελφοι σε αυτήν την επιστολή τους και δεν τα επαναλαμβάνουμε. 
 
Εν κατακλείδι, προσπαθούμε να αναδείξουμε συμβολικά, με την απόφαση της αποχής μας, την σπουδαιότητα των γεγονότων και την λανθασμένη στρατηγική αντιμετώπισης των προβλημάτων του κλάδου μας.
 
Είμαστε παρόντες σε ότι χρειαστεί για το καλό του κλάδου μας. Στηρίζουμε τον θεσμό της Ομοσπονδίας, θα εκτελέσουμε τα εκλογικά μας καθήκοντα στις επικείμενες εκλογές, θα αναλάβουμε να βοηθήσουμε σε ότι μας ζητηθεί. 

Αντιδρούμε όμως έντονα και συμβολικά με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας καθώς και για τον τρόπο που εμείς τα αντιμετωπίζουμε. 

Ζητάμε νέο άνεμο.

 
Μ  ε     ε  κ  τ  ί  μ  η  σ  η
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος
Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος

Ο Αντιπρόεδρος 
Πατηνιωτάκης Ιωάννης

Ο Γραμματέας
Μπατάκης Διομήδης

Ο Ταμίας
Τσιριντουλάκης Ανδρέας

Το Μέλος
Παπαδάκης Ιωάννης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description antonis_holargos- Ν.ιονια | Σεπτεμβρίου 27, 2012 11:28 π.μ. | Reply
ΕΓΩ ΣΑΣ ΣΦΙΓΓΩ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ , ΤΟ ΜΑΖΙ... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
image description στεφ | Σεπτεμβρίου 27, 2012 12:38 μ.μ. | Reply
άλλη μια παραδειγματική ανακοίνωση του συλλόγου Χανίων. Μπράβο παιδιά!!!
Μας εκφράζετε όλους.
image description georgiosk | Σεπτεμβρίου 27, 2012 12:03 μ.μ. | Reply
Μακάρι να σας είχαμε στην περιοχή μας.
image description nikos | Σεπτεμβρίου 27, 2012 1:03 μ.μ. | Reply
μπραβο απο λασιθι. συνεχιστε ετσι
image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Σεπτεμβρίου 27, 2012 2:57 μ.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ . ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΙΓΜΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.
image description on | Σεπτεμβρίου 27, 2012 3:52 μ.μ. | Reply
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!
image description MANDRANAIOS | Σεπτεμβρίου 27, 2012 3:08 μ.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ +ΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΑΣ.
image description APO CHANIA | Σεπτεμβρίου 27, 2012 4:15 μ.μ. | Reply
ΑΧΧΧΧΧΧ ΑΥΤΕΣ ΟΙ "ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ",,,,ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ................. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.....ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.........
image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Σεπτεμβρίου 27, 2012 6:36 μ.μ. | Reply
Μπράβο συνάδελφοι απο τα Χανιά. Το μυαλό σας είναι καθαρό και πιάσατε ακριβώς το θέμα, όπως και τότε με το Ε9. Η απουσία σας θα είναι η πιό δυνατή φωνή στην ολομέλεια.
image description Δικαιολογημένα ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ | Σεπτεμβρίου 27, 2012 6:12 μ.μ. | Reply
Μπράβο στα παιδιά από τα Χανιά. Επιτέλους τόλμησαν αυτό που μέχρι σήμερα δεν έχει τολμήσει κανένας, να πάνε κόντρα στο κατεστημένο των "συνδικαλιστών" που τα τελευταία χρόνια οδήγησαν την ΠΟΦΕΕ στα χάλια αυτά. Αντί για διεκδικητικό ρόλο στην Ομοσπονδία της "φόρεσαν" το ρόλο του "ζήτουλα" για τις παρατάσεις. Αντί για την δυναμική αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί είτε το ΟΕΕ, είτε η ΓΕΣΕΒΕ είτε το Υπουργείο Οικονομικών προτίμησαν να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Η "ολομέλεια" γίνεται για να δείξουν δυο μήνες πριν τις εκλογές ότι ¨κατι κάνουν" ετσι ώστε να ζητήσουν την ψήφο των συναδέλφων σε μια κατευθυνόμενη με χαρτάκια για άλλη μια φορά "δημοκρατική ψηφοφορία". Ας πάρουν το πρώτο μάθημα που τους διδάσκουν σήμερα οι Χανιώτες και σε δυο μήνες ας σκεφτούμε όλοι μαζί να τους δώσουμε απολυτήριο από την ΠΟΦΕΕ χωρίς να υποκύψουμε ακόμα μια φορά στα "όμορφα τα λόγια τα μεγάλα" πους μας λένε άλλοι από αυτούς κλαίγοντας και άλλοι με προσποιητή σοβαροφάνεια.
image description cfusam | Σεπτεμβρίου 27, 2012 8:04 μ.μ. | Reply
Ευθύνες μας έβαλαν μαζί με τον μισό ποινικό κώδικα Πιστοποίηση ΤΕΛΟΣ !!Τωρα θελουν ακροατήριο για τον αλλο μισό πονικο κωδικα που θα μας βάλλουν.
Μπαβο .Θα επρεπε να ακολουθησουν και αλλοι.
image description Elias | Σεπτεμβρίου 28, 2012 9:13 π.μ. | Reply
Να ακολουθήσουν και άλλοι!!!
image description Thrax | Σεπτεμβρίου 28, 2012 11:50 π.μ. | Reply
Συγχαρητηρια για τις σωστες θεσεις σας.Ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει η δυνατοτητα να εγγραφουμ ε μελη του συλλογου σας απο διαφορετικες πολεις τις Ελλαδας προκειμενου να ενωσουμε ολοι τις φωνες μας για ενα κοινο αγωνα.
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Σεπτεμβρίου 28, 2012 12:08 μ.μ. | Reply
Κατ' αρχάς, εκ μέρους των συναδέλφων εδώ στα Χανιά, σας ευχαριστούμε ειλικρινά για τα καλά σας λόγια. Ελπίζουμε βέβαια όλα αυτά να βγουν σε κάτι καλό. Προτρέπουμε συναδέλφους που ενδιαφέρονται για κοινή προσπάθεια, να ξεκινήσουν επικοινωνίες με συναδέλφους τους στους νομούς τους για να δημιουργήσουν συλλόγους - αν δεν υπάρχουν - ή να συνδράμουν στους υφιστάμενους. Μια απόφαση είναι.
image description Thrax | Σεπτεμβρίου 28, 2012 3:12 μ.μ. | Reply
Κυριε Σταυρουλακη πολυ καλη η προτροπη σας για συνεργασια με τους τοπικους συλλογους, αλλα πιστευω οτι ακριβως εκει χανεται το παιχνιδι,αλλου τραβαει ο ενας κι αλλου ο α΄λλος.Εδω χρειαζεται ενας μπροσταρης για να ακολουθησουν οι υπολοιποι,γιατι βλεπω οτι υπαρχει διαθεση απο τους συναδελφους.Μπειτε μπροστα και δωστε μας το δικαιωμα να εγγραφουμε στο συλλογο σας και να σας ακολουθησουμε σε κοινο αγωνα .Ευχαριστω.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο