Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο Στουρνάρας ενημέρωσε τη ΔΗΜ.ΑΡ για τα μέτρα

Κόκκινη γραμμή οι απολύσεις στο Δημόσιο για τη ΔΗΜΑΡ,. Το επανέλαβε ο κ. Δημ. Χατζησωκράτης, υπεύθυνος Οικονομικών της Δημοκρατικής Αριστεράς ύστερα από τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε στον κ. Χατζησωκράτη τις περικοπές δαπανών και τους φόρους που προβλέπονται για την περίοδο 2013-2014.

Σύμφωνα με το σενάριο που παρουσιάστηκε στον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, οι συνολικές περικοπές δαπανών για το 2013-2014 θα ανέλθουν σε 10,5 δισ. ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα θα αντληθούν 3 δισ. ευρώ έσοδα από φορολογικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με κύκλους της ΔΗΜΑΡ, το 2013 οι συνολικές περικοπές δαπανών θα ανέλθουν σε 7,5 δισ. ευρώ και οι επιβαρύνσεις από το σκέλος της φορολογίας αναμένονται περιορισμένες, καθώς μετατίθενται για το 2014.

Ο κ. Χατζησωκράτης δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών ότι παραμένει προς συζήτηση το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο και ότι στις παρεμβάσεις για τις περικοπές δαπανών περιλαμβάνεται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, καθώς και η περικοπή του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 64 ετών.

Ο ίδιος είπε ότι το θέμα των μειώσεων των συντάξεων του ΟΓΑ έχει βγει από το τραπέζι, μετά την πίεση της ΔΗΜΑΡ. Πρόσθεσε δε πως για τη Δημοκρατική Αριστερά το κομμάτι της φορολογίας είναι ακόμη προς διερεύνηση.

Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάριζαν πως σε κάθε περίπτωση το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο τέθηκε με την «ήπια» μορφή του, που αφορά στη διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Όπως τονίζουν, η τρόικα προσεγγίζει τις απολύσεις πολιτικά και θα λάβει μία πολιτική απάντηση.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο