Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ε.Σ.Ε.Ε.: Αντίθετη στις φορολογικές ρυθμίσεις για ελεύθερους και μικρομεσαίες

Τα «τυφλά» φορολογικά κτυπήματα και οι φορολογικές επιθέσεις «αυτοκτονίας» πρέπει κάποτε να μετατραπούν σε σοβαρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις, λέει η Συνομοσπονδία σε ανοικτή επιστολή της προς ΥΠΟΙΚ.  
 
Την αντίθεσή της στις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις περί ελεύθερων επαγγελματιών και ΜμΕ εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με ανοικτή επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «με απορία πληροφορούμαστε καθημερινά μέσω των «διαρροών» του υπουργείου τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να καταργήσει το αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες και να προωθήσει έναν ενιαίο φόρο της τάξεως του 25% ή 30% από το πρώτο ευρώ. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα ως ατομικές επιχειρήσεις δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον φορολογικά ως φυσικά πρόσωπα αλλά ως νομικά πρόσωπα με επιπλέον επιβαρύνσεις. Αυτό σημαίνει ότι πλήττονται κατά βάση μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις με μικρό επίπεδο κερδών από 34.000 ως 37.000 ευρώ, οι οποίες φορολογούνταν έως τώρα με συντελεστή κάτω του 20%. Εάν υιοθετηθεί δε συντελεστής 30% θα πληγούν βάναυσα όλες οι επιχειρήσεις με επίπεδο κερδών 75.000-82.000 ευρώ. Δηλαδή θα κυνηγήσετε τη φοροδιαφυγή, σκοτώνοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα αφανίσετε την μεσαία τάξη που έτσι κι αλλιώς είναι είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας».

Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι ακόμη και αν τελεί το υπουργείο υπό το βάρος μιας αδήριτης ανάγκης είσπραξης εσόδων, θα πρέπει να στοχεύει στην διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών

"Αντί για μεταρρυθμίσεις παζαρεύετε με τη Τρόικα νέους κεφαλικούς φόρους και σχεδιάζετε να εξαπολύσετε μια νέα φορολογική επίθεση στους Μμε της αγοράς, χωρίς κανένα μέτρο και καμία λογική. Το σωστό θα ήταν να παρουσιαστούν στους Έλληνες φορολογούμενους οι φημολογούμενες διατάξεις που στοχοποιούν τους κατ' ευφημισμό ελεύθερους επαγγελματίες και τρομοκρατούν όσους εμπόρους απέμειναν να παλεύουν για την επιβίωσή τους».

Τα «τυφλά» φορολογικά κτυπήματα και οι φορολογικές επιθέσεις «αυτοκτονίας» πρέπει κάποτε να μετατραπούν σε σοβαρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις, πριν μας οδηγήσετε σε παραίτηση από την μέχρι σήμερα μάταιη προσπάθεια προς την σωτηρία και πριν μας αναγκάσετε σε οριστική παύση πληρωμών, καταλήγει η ΕΣΕΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΠΟΦΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ | Σεπτεμβρίου 27, 2012 9:28 π.μ. | Reply
ΠΟΦΕΕΕΕΕΕΕ......ΟΕΕΕΕΕΕΕΕ......??????
image description Κωνσταντίνος | Σεπτεμβρίου 27, 2012 10:53 π.μ. | Reply
Οι άεργοι χωρίς ένα ένσημο , χωρίς να έχουν επαφή με την πραγματικότητα αποφασίζουν . Είναι ανόητοι και επικίνδυνοι. Πολύ φοβάμαι ότι θα το καταπιούμε και αυτό.
image description Marioss | Σεπτεμβρίου 27, 2012 10:19 π.μ. | Reply
Οι λογιστικοί σύλλογοι και το οικονομικό επιμελητήριο τι κάνουν???
image description Stefanos | Σεπτεμβρίου 27, 2012 11:11 π.μ. | Reply
Μήπως θα μας απαγορεύσουν και να συστήνουμε εταιρίες, ώστε να πιαστούμε στη φάκα τους? Κάθε μέρα εκπλήσσομαι με τη βλακεία τους..
image description Business Aporus | Σεπτεμβρίου 27, 2012 11:10 π.μ. | Reply
Μπορούν επίσης να καθιερώσουν την απο-χορήγηση των ΝΕΕ (νέων ελεύθερων επαγγελματιών), δηλαδή να πληρώνεις 10-20 χιλιάδες για να ασκήσεις το επάγγελμά σου. Ξυπνήστε ρε ζώα! Θα φτάσετε την ανεργία στο 50%!!
image description SAKIS 40 | Σεπτεμβρίου 27, 2012 4:39 μ.μ. | Reply
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ...ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ 3ΔΥΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο