Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ε.Σ.Ε.Ε.: Αυξήθηκε ο αριθμός των κλειστών επιχειρήσεων το τελευταίο 6μηνο στην Αθήνα

Στο πλαίσιο αυτό, της δημιουργίας δηλαδή της Γεωβάσης εντάχθηκε και η ερευνητική πρωτοβουλία (πέμπτη κατά σειρά) που είχε ξεκινήσει το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ τον Αύγουστο του 2010, με στόχο να καταγράψει τα «λουκέτα» στην αγορά.  Έτσι, και η παρούσα καταγραφή των λουκέτων ακολουθεί τη μέθοδο της απογραφής του εμπορικού κέντρου, αντικαθιστώντας την προηγούμενη τεχνική δειγματοληψίας, η οποία είχε βασιστεί σε επιλογή συγκεκριμένων εμπορικών οδών.
Ωστόσο, για λόγους συγκρισιμότητας συνεχίστηκε, όπως και στις προηγούμενες έρευνες, η καταγραφή των βασικών εμπορικών δρόμων του κέντρου της Αθήνας  σε όλο το μήκος τους  (Ερμού, Ακαδημίας, Παν/μιου Σταδίου, Πατησίων, Θεμιστοκλέους, Εμ. Μπενάκη, Χαρ. Τρικούπη, Σόλωνος Σκουφά, Τσακάλωφ, Πατριάρχου Ιωακείμ) και επιπλέον εξετάστηκε η συγκεκριμένη εμπορική περιοχή στο σύνολο της.


Δ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

•    Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση που διαπιστώθηκε στους βασικούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου, καθώς παρουσιάζουν περαιτέρω επιδείνωση συγκριτικά με τα αποτελέσματα της καταγραφής του Μαρτίου. Αναλυτικότερα, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων, που είχε ήδη από το Μάρτιο ανέλθει στο 29,6%, σημείωσε επιπλέον αύξηση για να αγγίξει σε αυτή την καταγραφή το ποσοστό του 31%.

•    Ταυτόχρονα, έχοντας στη διάθεση μας πλέον και  για πρώτη φορά τα δεδομένα της απογραφής των επιχειρήσεων όλου του εμπορικού κέντρου, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι βασικοί εμπορικοί δρόμοι στο σύνολο τους, εμφανίζουν χειρότερη εικόνα σε σχέση με την γενική εικόνα του κέντρου.

•    Δραματικότερη εικόνα εμφανίζει όπως και στην καταγραφή του Μαρτίου η οδός Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων, της τάξεως του  42%, ενώ πριν ακριβώς ένα χρόνο ήταν στο 31,5%.   

•    Η οδός Πατησίων, που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο πλήθος επιχειρήσεων συγκριτικά με τους υπόλοιπους υπό εξέταση δρόμους, εμφανίζει και αυτή σημαντική αύξηση λουκέτων (αύξηση κατά περίπου 10% σε σχέση με τον Μάρτιο), και πλέον η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων φτάνει το 28,7%.

•    Αποθαρρυντική είναι η εξέλιξη της οδού Πανεπιστημίου όπου το τελευταίο εξάμηνο διαπιστώνεται αύξηση των κλειστών επιχειρήσεων κατά 14%. Η αναλογία των λουκέτων στην Πανεπιστημίου με βάση τα αποτελέσματα της τωρινής καταγραφής, έφτασε στο 34,7% από 30,5% που ήταν το Μάρτιο.

•    Στους δρόμους με σοβαρή επιδείνωση της εικόνας συγκαταλέγεται και η οδός Σόλωνος που εμφανίζει αύξηση των κλειστών κατά περίπου 4,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με έξι μήνες πριν. Στην οδό Εμ. Μπενάκη, παρουσιάζεται επίσης μεγάλη μεταβολή της αναλογίας σε βάρος των ανοιχτών επιχειρήσεων.

•    Μικρότερη συγκριτικά χειροτέρευση διαπιστώθηκε στους δρόμους  «Ερμού» και «Ακαδημίας» με τη δεύτερη να σημειώνει πλέον δραματικό ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων της τάξεως του 31%.

•    Όπως διαπιστώνεται και σε όλες τις προηγούμενες καταγραφές σε ένα γενικό επίπεδο, το Κολωνάκι σαν σύνολο παρουσιάζει μικρότερο αριθμό λουκέτων σε σχέση με το κέντρο.

•    Ωστόσο, ενδιαφέρουσες και μεγάλες μεταβολές παρατηρούνται στους δρόμους του Κολωνακίου που σηματοδοτούν ίσως μια εσωτερική αναδιάρθρωση της συγκεκριμένης εμπορικής ζώνης.  

•    Αναλυτικότερα, παρότι η οδός Σκουφά κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με το Μάρτιο του 2012, διαπιστώνεται αύξηση-ρεκόρ των λουκέτων για την οδό Π. Ιωακείμ της τάξεως σχεδόν του 100%. Συγκεκριμένα η Πατριάρχου Ιωακείμ, ενώ τον Μάρτιο σημείωνε  το μικρότερο (στο σύνολο των υπό εξέταση δρόμων) ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων που ήταν μόλις 10,4% , ανήλθε στο 21%, δηλαδή σε ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο.  Η αντίθετη μεταβολή σημειώνεται στην Τσακάλωφ, που παρουσιάζει τη σημαντικότερη ίσως βελτίωση συγκριτικά με τους υπόλοιπους εμπορικούς δρόμους,  και ενώ τον Μάρτιο είχε ποσοστό κλειστών  33,7%,  στην τωρινή καταγραφή η αναλογία των λουκέτων υπολογίζεται στο 21,1%.Βλέπε αναλυτικά την έρευνα με τους ανάλογους πίνακες στο συνημμένο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Marioss | Σεπτεμβρίου 26, 2012 11:52 π.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΜΕ 30%!!!

ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ MALL!!
image description 969 | Σεπτεμβρίου 26, 2012 12:24 μ.μ. | Reply
ΑΦΟΥ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΞΉΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ???????? ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΦΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ??????????????
Η μέθοδος είναι απλή αφού μέσω των χρυσοπληρωμένων παπαγάλων (ΜΜΕ) διασύρουμε έναν κλάδο και του ρίχνουμε μπόλικη λάσπη μετά τον εξολοθρεύουμε που να μη μείνει τίποτα σε αυτή τη χώρα. Έτσι έγινε με αρκετούς κλάδους και έπεται συνέχεια...
Μα καλά αν μπει 30% φόρος στους ΕΕ τι μπορεί να περιμένουν ,να πατάξουν τη φοροδιαφυγή ή να την πρακαλέσουν , να τιμωρήσουν τους ειλικρινείς ή να αποτελειώσουν όσους έχουν απομείνει ?
image description takm2000 | Σεπτεμβρίου 26, 2012 1:02 μ.μ. | Reply
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΗΣΑΤΕ ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ ΤΟ 30% .ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ,ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η΄ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΜΕΝΑΝ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ,ΔΕΗ,ΟΑΕΕ,ΦΠΑ,ΔΟΥ ,ΙΚΑ ΙΣΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΜΑΤΩΝΟΥΝ.ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ,ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Η΄..................................
image description Ναι Σε Ολα | Σεπτεμβρίου 26, 2012 2:32 μ.μ. | Reply
Τι ακριβώς ενοουν όταν λένε οτι αυτά τα μέτρα είναι για το καλό μας?εχουν διαλύσει την οικονομία μας και συνεχίζουν.Αυξηση των φόρων=Συρυκνωση της κατανάλωσης =μείωση του Α.Ε.Π.=καταστροφή .ΝΟΜΟΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο