Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ποιες είναι οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στην φορολογία: Φοροελαφρύνσεις σε όσους σηκώνουν τα βάρη της κρίσης

Ποιες είναι οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στην φορολογία: Φοροελαφρύνσεις σε όσους σηκώνουν τα βάρη της κρίσης

Με μείωση των φορολογικών βαρών σε μισθωτούς και συνταξιούχους μέσω της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης επιχειρεί η κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις επώδυνες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που θα περιλαμβάνει το «πακέτο» μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορολογικό «πακέτο» που αναμένεται να αποφέρει «καθαρά» έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ στη διετία 2013-2014 «κλείδωσε» στη χθεσινή σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρη. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τους κ.κ. Ευαγ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ελαφρυνθούν φορολογικά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, να μην υπάρξουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους αγρότες και να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών με την επιβολή ενιαίου φόρου 30% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους.

Οι αλλαγές που προωθούνται προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

1.Μισθωτοί - συνταξιούχοι. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μειωθούν τα φορολογικά κλιμάκια από οκτώ σε τέσσερα ή τρία και παράλληλα να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Η εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων έδειξε ότι περίπου 3 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνουν των 78% του συνόλου των εισοδημάτων και καταβάλουν το 72% των φόρων που αντιστοιχεί σε 8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είχαν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες το 2011 ύψους 65 δις. ευρώ. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωσαν ακόμα 5 δις. ευρώ από διάφορες άλλες πηγές από τα οποία 3 δισ. ευρώ προέρχονται από εισοδήματα από ακίνητα, 1 δισ. ευρώ από ελευθέρια επαγγέλματα και 1 δισ. ευρώ ευρώ από μετοχές, γεωργικά εισοδήματα και εισοδήματα προερχόμενα από το εξωτερικό. Συνολικά δήλωσαν στην εφορία 70 δις. ευρώ. Οι υπόλοιποι φορολογούμενοι και συγκεκριμένα, εισοδηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες και αγρότες εμφάνισαν εισοδήματα ύψους 13 δις. ευρώ.

2.Αγρότες: Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να μην επιβαρυνθούν φορολογικά οι αγρότες από την επικείμενη αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισοδημάτων τους και του τρόπου φορολόγησης τους. Το εισόδημα των αγροτών προσδιορίζεται σήμερα βάσει ενός αντικειμενικού συστήματος ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας και την περιοχή. Από το νέο έτος ο φόρος τους θα προσδιορίζεται με βάση τα βιβλία εσόδων- εξόδων που θα υποχρεωθούν να τηρούν, δεν αποκλείεται όμως το αφορολόγητο όριο να διατηρηθεί τελικά γιʼ αυτούς

3.Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις : Το σχέδιο προβλέπει κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και επιβολή ενιαίου φόρου 30% σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα το 100% των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και τις αμοιβές που καταβάλουν στους εργαζόμενους τους.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description sakis | Σεπτεμβρίου 26, 2012 7:10 π.μ. | Reply
Το Υπουργείο να διευκρινήσει αν κάποιος είναι μισθωτός & παράλληλα ελεύθερος επαγγελματίας(με πολύ μικρό εισόδημα) με ποιο τρόπο θα φορολογηθεί;Μήπως το συνολικό εισόδημα με 30%(μισθωτού & ελ.επαγγελματία) ή το κάθε εισόδημα με τον δικό του προσδιορισμό;
image description !!! | Σεπτεμβρίου 26, 2012 10:17 π.μ. | Reply
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΕΙ) ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΕΡΑ, ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΜΕ 30& ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΗΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ??!!!
image description TOMLOG | Σεπτεμβρίου 26, 2012 8:43 π.μ. | Reply
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.....................
image description Εγώ | Σεπτεμβρίου 26, 2012 8:27 π.μ. | Reply
Ε, εντάξει. Αφού θα μπορούν να εκπίπτουν και τις δαπάνες μισθοδοσίας που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν...
image description ΜΙΧΑΛΗΣΚΩΝ | Σεπτεμβρίου 26, 2012 9:23 π.μ. | Reply
Καλά είναι απίστευτο πόσο πολύ πονάει η κυβέρνηση τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους...ματώνει στην κυριολεξία για χάρη τους....
image description MARIAZAK | Σεπτεμβρίου 26, 2012 9:33 π.μ. | Reply
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ 30% ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 30% ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ!!! ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ????
ΒΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ????ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ????ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ????
image description zacalys | Σεπτεμβρίου 26, 2012 10:51 π.μ. | Reply
Δεν μιλας σε συνεταιρο..Μιλας σε ληστη με Καλασνικοφ.
image description PROUD TO BE GREEK | Σεπτεμβρίου 26, 2012 10:03 π.μ. | Reply
"Η εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων έδειξε ότι περίπου 3 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνουν των 78% του συνόλου των εισοδημάτων και καταβάλουν το 72% των φόρων που αντιστοιχεί σε 8 δισ. ευρώ."
image description ΧΑΧΑΧΑ.....ΧΑΧΑΧΑ | Σεπτεμβρίου 26, 2012 10:50 π.μ. | Reply
Τσούζει έεεεεεεεεε
Τόσα χρόνια που δεν πληρώνατε μία ήταν καλά
Και σιγά την επιχείρηση
Και η μυλωνου τον άντρα της με τους πραματευτάδες
Αντε γειάαααααα!!!!!!!!
image description KOSTANEN | Σεπτεμβρίου 26, 2012 10:20 π.μ. | Reply
Έτσι ακριβώς θα πάει μπροστά το εμπόριο , αντί να μειώνονται οι συντελεστές (όπως κάποιοι είχαν υποσχεθεί) να δούμε από αύριο ποιος ΔΕΝ θα κρύβει τζίρο, πάρτε και μια απώλεια ΦΠΑ για επιδόρπιο.
Αγαπητοί μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες των €12.000 το χρόνο υπολογίστε 3600 φόρο και περίπου 3,000 ΟΑΕΕ , τι διαμαρτύρεστε ????
Σας περισσεύουν 5.500 τον χρόνο για να ζήσετε , και μιλάτε ????
ΓΕΛΟΙΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΣΑΣ
image description Marioss | Σεπτεμβρίου 26, 2012 11:09 π.μ. | Reply
ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΑΕΕ!!! ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ 30%, ΕΛΕΟΣ ΠΟΣΟ ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΡΑΦΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΙΚΑΣ??

ΑΣ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!
image description Kiki | Σεπτεμβρίου 26, 2012 11:44 π.μ. | Reply
Aυτό θα ισχύσει και για τα εισοδήματα του 2012;
image description dinosgian | Σεπτεμβρίου 26, 2012 11:15 π.μ. | Reply
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ.....ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ 55 % ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ.....ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΛΟΜΠΙ.......ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....
image description oyst lamogia | Σεπτεμβρίου 26, 2012 11:28 π.μ. | Reply
να πληρωσουν οσοι ψηφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ ΔΗΜΑΡ
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Σεπτεμβρίου 26, 2012 12:04 μ.μ. | Reply
ΤΙΤΛΟΣ : < ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ> ..... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ = (ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ) ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ + ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.
ΤΙΤΛΟΣ : < ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ......> ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ =(ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ)
ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ .
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ , Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, Ο ΕΝΤΟΝΟΣ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ,
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ , Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, Η ΛΗΣΤΕΙΑ
ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΟΛΑΚΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ .......
image description GIORGOS K. | Σεπτεμβρίου 26, 2012 12:44 μ.μ. | Reply
Για να καταλάβω, το ΟΑΕΕ θα εκπίπτει 100% ή θα εκπίπτει η ασφαλιστική εισφορά εργαζομένου προς το ΙΚΑ για την επιχείρηση?
image description ΑΧ-ΒΑΧ | Σεπτεμβρίου 26, 2012 12:46 μ.μ. | Reply
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ? ΤΩΝ ΔΕΚΟ , ΔΕΗ ,ΟΤΕ Κ.Λ.Π. (40.000 ΕΥΡΩ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ), ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΥΣ ( ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ 46.000 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ), ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ( ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 50.000 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΝΑ ΤΡΙΕΤΙΑ 40.000-50.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ) ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ( 45.000 ΚΑΙ ΑΝΩ ) ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ Κ.Λ.Π. ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΙΣ (70.000 ΚΑΙ ΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΩ ΠΟΛΛΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΣΩΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ . ΠΕΝΤΑΚΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΣΥΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ , ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΙΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ .ΕΑΝ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΤΩΝ 12.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ,ΕΝΩ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ . ΑΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΧΟΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ ΤΩΝ 10.000 ΚΑΙ 12.000 ΕΥΡΩ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΕΛΟΣ! ΤΕΛΟΣ ! !!!!!!!! ΑΧ-ΒΑΧ
image description DINOS | Σεπτεμβρίου 26, 2012 1:38 μ.μ. | Reply
"Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα το 100% των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και τις αμοιβές που καταβάλουν στους εργαζόμενους τους. " Αυτό είναι αλλαγή;;;;;;;;Γιατί τόσο καιρό τι ίσχυε;;;;;;;;;;;;;;
image description t | Σεπτεμβρίου 26, 2012 1:40 μ.μ. | Reply
Για το 2011 δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα το 100% των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών. Εκπίπτει το 10% των εισφορών από το φόρο εισοδήματος. Τουλάχιστον αυτό θα είναι μία βελτίωση κ δε θα επικρατήσει το εφιαλτικό σενάριο 30% επί των ακαθάριστων εσόδων!! Πρέπει να το παραδεχτούμε.
image description gio2 | Σεπτεμβρίου 26, 2012 1:30 μ.μ. | Reply
Ρε λαμόγια εμπόροι και κλπ. καλά θα σας κάνουν να πληρώνεται το 30% δηλαδή ό Μισθωτός και ό Συνταξιούχος γιατί πρέπει να πληρώνει το 72% τον φόρων του κράτους, αυτός κλέβει (με απόδειξη ή χωρίς) τόσα χρόνια, λαμόγια έχετε το θράσος και μιλάτε, ας μην κλέβατε για να μήν σας φορολογούν τόσο, γιατί άμα το βάλεις με αυτά που κλέβετε το 30% γίνεται 20% και να μην πούμε και παρακάτω.....
image description ΑΧ-ΒΑΧ | Σεπτεμβρίου 26, 2012 1:41 μ.μ. | Reply
ΚΥΡΙΕ gio2 ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 3-4 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΦΠΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑΦΑΝΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΟΥΝ ΚΛΠ .ΑΛΩΣΤΕ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ .ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΑΠΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΝΑΙ ΚΗΦΙΝΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ . ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΟΤΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ? ΜΗΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ,Ή ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ???? ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
image description ΑΧ-ΒΑΧ | Σεπτεμβρίου 26, 2012 1:35 μ.μ. | Reply
ΚΥΡΙΕ gio2 ΞΕΡΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΣ ΜΙΣΘΟΤΟΣ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕ ΣΦΟΡΟΛΙΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ . ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ( ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΙ ΔΕΚΑ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ . ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΣΦΑΧΤΗΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ !
image description sa | Σεπτεμβρίου 27, 2012 12:53 μ.μ. | Reply
οταν ο μισθωτος και ο συνταξιουχος δεχοταν να παει στο γιατρο και να πληρωσει λιγοτερα επειδη δεν θα επαιρνε αποδειξη ηταν καλα??? ολοι κλεφτες ειναι. και να μην μιλησω για μισθωτους που περνουν μια χαρα μισθους και τα εκκαθαρριστικα απο την δουλεια τους γραφουν φραγκοδιφραγκα... ουτε για εισοδηματιες απο ακινητα που νοικιαζουν το σπιτι τους για 1000 ευρω και στην εφορια δηλωνουν 100... δεν κλεβουν μονο οι εμποροι. ολοι κλεβουν. ολοι πρεπει να πληρωσουν.
image description test | Σεπτεμβρίου 26, 2012 1:05 μ.μ. | Reply
Παιδιά έχω την λύση!!!!!!!!! ΖΑΠΕΙΟ Νο1, ΖΑΠΕΙΟ Νο2, ΖΑΠΕΙΟ Νο3, ΖΑΠΕΙΟ Νο4,............... ΖΑΠΕΙΟ ΝοΧ^Χ !!!!!!!!! Δεν τα βιντεοσκόπησε κάποιος ρε παιδιά για να τα ξαναδούμε!!!!!!!!!! Η ΛΥΣΗ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!
image description tasos | Σεπτεμβρίου 26, 2012 1:01 μ.μ. | Reply
μισθωτοι και συν/χοι ειναι το 88% της φορολογικης βασης και πληρωνουν το 72% των φορων, συντελεστης 72/88 = 0.82
επιχειρησεις και επιχειρηματιες ειναι το 12% τησ φορολογικης βασης και πληρωνουν το 28% των φορων, συντελεστης 28/12 = 2,33
κατα τα αλλα ευχομαι οι μισθοι σας και οι συνταξεις σας να μηδενιστουν ετσι ωστε να αποκατασταθει η ισορροπια μεταξυ της παραγωγικοτητας σας (μηδενικη) και αμοιβης σας
image description ΣΠΥΡΟΣ | Σεπτεμβρίου 26, 2012 1:50 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ gio2 θα σου παραθέσω ένα απλό παράδειγμα :
Ελεύθερος έπαγγελματίας (έστω λογιστής) με τζίρο 30.000 και έξοδα 8.000.
Φορολογείται λοιπόν για 22.000.Ο προκύπτων φόρος λοιπόν συμφωνα με τα νέα δεδομένα είναι 6.600 (άσε τη προκαταβολή κατά μέρος αφού ενδεχομένως να έχει γίνει παρακράτηση που να καλύπτει το ποσό) + 500 τέλος επιτ. = 7100.(δεν αφαιρώ εισφορές ΟΑΕΕ γιατί αμφιβάλω αν θα χει πληρώσει)
Για να μην ακουστεί παράπονο ας υποθέσουμε ότι απέκρυψε τζίρο 10.000.
Εχουμε λοιπόν ένα σύνολο κερδών 14.900 + 10.000 = 24.900
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ....ΚΑΤΑ 99% ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 24.900 ΈΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ 15.000 ΧΩΡΙΑ ΤΙ ΦΠΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ.
ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ Ό,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ, ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΑΠΟΡΕΙΕΣ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΛΛΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ, ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ,ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΣΚΕΨΕΙΣ.....ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΩΡΩ ΌΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ <<ΚΛΕΒΕΙ>> ΑΦΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.......
image description tONI | Σεπτεμβρίου 26, 2012 1:23 μ.μ. | Reply
Τι είναι αυτά που λέτε ρε;; Μαζευτείτε! Δεν έχει κανείς δικαίωμα να κλέβει. Κ εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι. Αν αρχίζουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες για να κλέβουμε εμείς κ όχι ο άλλος, το χάσαμε το παιχνίδι. Ίσως κ να το έχουμε ήδη χάσει εξαιτίας αυτού του γεγονότος.
image description t | Σεπτεμβρίου 26, 2012 1:25 μ.μ. | Reply
Αγαπητοί μισθωτοί.. Έχετε ΕΝ ΜΕΡΕΙ μόνο δίκιο. Παράδειγμα: Πολλοί από εσάς στην εταιρεία που εργάζεστε, έχετε συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται 8ωρο όπως εσείς, αλλά είναι με μπλοκάκι. Για να μπορούν να απολυθούν εύκολα δίχως αποζημίωση κ για να μην μπορούν να διεκδικήσουν μονιμοποίηση. Διακοπές δεν έχουν όπως εσείς. Παίρνουν άτυπα κάποιες ημέρες off από τον ανώτερο. Πολλές φορές μάλιστα είναι πιο εργατικοί κ πιο ικανοί από πολλούς μισθωτούς στην ίδια εταιρεία.. Σε αυτούς τι λέτε; "Καλά να πάθετε?" Προσέξτε γιατί θα πέσει ξύλο μία μέρα.. κ ο βολεμένος συνήθως τις τρώει..
image description ΣΠΥΡΟΣ | Σεπτεμβρίου 26, 2012 2:00 μ.μ. | Reply
κ. tONI απ΄ότι φαίνεται δεν αντιμετωπίζετε εισπρακτικό πρόβλημα.....Συγχαρητήρια γι΄αυτό αλλα το ''μαζευτείτε'' δεν είναι απάντηση σε ένα ειλικρινές post
image description tONI | Σεπτεμβρίου 26, 2012 4:57 μ.μ. | Reply
Ναι προς το παρόν δεν έχω εισπρακτικά προβλήματα. Αλλά δε μπορώ να δεχτώ ότι το φάρμακο στα εισπρακτικά προβλήματα είναι το να κλέβεις το κράτος. Δεν προσδιορίζονται με αντικειμενικό τρόπο τα εισπρακτικά προβλήματα. Άλλος έχει εισπρακτικά προβλήματα επειδή έχει 4 παιδιά κ δεν μπορεί να τους αγοράσει φαΐ, άλλος έχει εισπρακτικά προβλήματα επειδή έχει 2 παιδιά κ δεν μπορεί να τους αγοράσει υπολογιστές και άλλος έχει εισπρακτικά προβλήματα επειδή η γυναίκα του απαιτεί γούνες κ πισίνες κ δεν μπορεί αυτός να της τις εξασφαλίσει κ κινδυνεύει να την χάσει. Το κλέψιμο του κράτους δεν δικαιολογείται. Τέλος! Αν μέχρι τώρα το είχαμε εφαρμόσει αυτό, τώρα θα είμασταν μια χαρά. ΥΓ1: Ρώτα κ τον Τσοχατζόπουλο. Είμαι σίγουρος ότι έχει μία δικαιολογία. Οι δικαιολογίες είναι ατελείωτες. ΥΓ2: Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να τα περνάς δύσκολα, άλλα το κλέψιμο του κράτους πρέπει να είναι ένα όριο που δεν ξεπερνιέται ποτέ κ από κανέναν. Μόνο έτσι θα δούμε κάποτε μία άσπρη μέρα.
image description SAGITARIUS | Σεπτεμβρίου 26, 2012 2:25 μ.μ. | Reply
Αφού χαρακτηρίσω απλά "άστοχο" το σχόλιο του gio2 περί λαμογίων εμπόρων, έχω να καταθέσω τις παρακάτω απόψεις: 1) Ποιος από τους "φωστήρες νομοθέτες", οπαδός της εφαρμογής ενιαίου συντελεστή 30%, στα κέρδη Ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών, δεν καταλαβαίνει ότι πιθανή εφαρμογή του μέτρου αυτού, ωθεί εκ των πραγμάτων τον επιτηδευματία σε φοροδιαφυγή, για λόγους επιβίωσης και μόνον. Αλλιώς, παρακαλώ τους φωστήρες νομοθέτες να μου εξηγήσουν, πως από τα καθαρά κέρδη των πχ 10.000,00€, θα μπορέσει ο επιτηδευματίας να πληρώσει 4.650,00€ σε φόρο εισοδήματος (30% φόρος + 55% προκαταβολή). 2) Από τον "επαναστατικό" φορολογικό νόμο 3842/2010 μέχρι και σήμερα, με τη φορολογική συνταγή που εφάρμοσε το Ελληνικό κράτος, αποδεδειγμένα "κατάφερε" : να αυξήσει στα τυφλά τις απαιτήσεις του από τους φορολογούμενους κατά 10 δις ευρώ, να είναι ο πρώτος την τάξη μπατακτσής, να βυθίσει την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση και τους πολίτες σε απόγνωση. Κύριοι νομοθετικοί φωστήρες ερωτάσθε: Τι άλλο χρειάζεστε για να το πάρετε αλλιώς? 3) Ακροτελεύτια διάταξη του Ελληνικού συντάγματος, άρθρο 120, παράγραφος 4, " Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων...." . Κυρίες και κύριοι πολιτικοί που διατελέσατε και διατελείτε κυβερνητικό έργο, αν νομίζετε ότι με τη συνολική δημοσιονομική, και ενίοτε φωτογραφικών διατάξεων, πολιτική που ασκείτε, συμβάλλεται στην εξύψωση ή αφύπνιση του πατριωτισμού των Ελλήνων, τότε είστε πολύ βαθιά νυχτωμένοι, και το πιο σημαντικό, αποδυκνύετε ότι πρώτοι εσείς δεν είστε πατριώτες, παρά μόνον απλά Ελληνόφωνες. Καταφέρνετε απλά να εγκαθιδρύσετε στον Έλληνα αισθήματα μισαλλοδοξίας και εμφύλιου αλληλοσπαραγμού. Και για να μην κατηγορηθώ για άγονη κριτική, σας καλώ να αναλογιστείτε τα βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη για τις επόμενες γενεές ,συγκεκριμένων μέτρων, όπως: 1) Διαχωρισμού του νομοθετικού από το εκτελεστικό έργο της δικαιοσύνης, 2) Κατάργηση κάθε είδους ασυλίας πολιτικών προσώπων, 3) Απλοποίηση φορολογικού συστήματος με εξορθολογισμό και όχι τυφλή διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Προτάσεις για το φορολογικό έχω άπειρες, αλλά κύριοι πολιτικοί, θα αρκεστώ στο να σας βροντοφωνάξω δύο πράγματα μόνο: Το ένστικτο επιβίωσης του κυνηγημένου είναι ισχυρότερο από αυτό του κυνηγού και όσο η φορολογική νομιμότητα είναι ακριβή, τόσο η φοροδιαφυγή καθιστάται μόνη διέξοδος.
image description takm2000 | Σεπτεμβρίου 26, 2012 2:03 μ.μ. | Reply
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Σ ΈΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!
image description C.F.C. | Σεπτεμβρίου 26, 2012 5:29 μ.μ. | Reply
"όσο η φορολογική νομιμότητα είναι ακριβή, τόσο η φοροδιαφυγή καθιστάται μόνη διέξοδος"

Τα λέει όλα

(μετά από αυτό το διάλειμμα ας συνεχίσουμε να τσακωνόμαστε)
image description dimi | Σεπτεμβρίου 26, 2012 8:49 μ.μ. | Reply
Με βαση το παραπάνω παράδειγμα το κράτος περιμένει να ζήσουμε και να πληρώσουμε και όλες τις φορολογικές μας και ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις με 445.83 ευρώ το μήνα.εαν δεν αντιδράσουμε και σε αυτό είμαστε άξιοι της μοίρας μας//
image description Faidra | Σεπτεμβρίου 26, 2012 3:09 μ.μ. | Reply
Θα δώσουμε όλοι μας το 65% του εισοδήματος που δεν βγάζουμε για να τα ξαναφάνε οι ίδιοι και οι ίδιοι !!! Παροχές μηδέν, ανάπτυξη καμία, Φώς πουθενά. Δεν μπορουμε να χωριζόμαστε σε δύο κατηγορίες μισθωτοί-ελευθεροι επαγγελματίες, γιατι αν κλείσουν και αυτές οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούμε να μιλάμε και για μισθωτούς.
image description elezia | Σεπτεμβρίου 26, 2012 4:36 μ.μ. | Reply
Προς @tasos:Ελπιζω να μην εκανες απεργια σημερα........!
Αυτη η ατιμη επιβαιβεωση του κανονα να δω ποτε θα αλλαξει!

Ελενη
image description Pedro | Σεπτεμβρίου 26, 2012 4:57 μ.μ. | Reply
Μην τσακώνεστε. Απλά τα πράγματα. Οι μισθωτοί πληρωνουν τους φόρους όχι γιατί θέλουν αλλά γιατί δεν μπορουν να κανουν αλλιώς. Οι ελ. επαγγελματίες (με τις λίγες εξαιρεσεις) ειναι μια ομαδα επαγγελματιων που δεκαετιες έχει πιει το αίμα των μισθωτών/συνταξιουχων, προσπαθώντας να βγάλουν απο τη μύγα ξύγκι. Ουτε τα προσχήματα δεν κρατουσαν. Η Γερμανία έχει την μικρότερη φοροδιαφυγή στην ΕΕ. Αναρωτιέστε γιατί? Γιατί εχει το μικροτερο αριθμο ελ. επαγγελματιων στην Ευρώπη. Αναρωτιεστε ποιο ειναι το σχέδιο για την Ελλάδα? Αυτό ακριβώς. Να μειωθει όσο γίνεται ο αριθμός των ελ. επαγγελματιων και να γίνουν μισθωτοί. Δεν έχουν άδικο όσοι φωναζουν εδω μέσα ότι θέλουν να κλέισουν τα μαγαζιά των ελ. επαγγελματιων. Αυτός ειναι ο στόχος. Το θέμα είναι αν ειναι σωστό ή όχι αυτό? Σε καθε περιπτωση καλού κακού ετοιμάστε βιογραφικά για να αρχίζετε να στελνετε σιγά σιγά στα HR τμήματα των μεγάλων εταιριών....
image description ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ ΝΤΑΒΕΛΗΣ | Σεπτεμβρίου 26, 2012 4:40 μ.μ. | Reply
Το κράτος αντι να μεριμνησει για τους ανθρωπους που δεν έχουν δουλειά ,ωστε να μπορουν να τα βγάζουν πέρα,έχει καταφέρει να κάνει και αυτούς που δουλέυουν να μην μπορουν να έχουν τα βασικά για την οικογένεια τους.Εγώ έδινα και καποια χρήματα στους φτωχούς οι σημερινοί τίποτα.....
image description panos | Σεπτεμβρίου 26, 2012 9:21 μ.μ. | Reply
Μετα απο 8 χρονια αγώνα και στερήσεις, απο μισθωτός και με 0 κεφάλαιο έστρωσα μια δουλειά και αυτή τη στιγμή απασχολώ 11 Έλληνες μισθώτους. Όλα αυτά που λέτε αδικούν όλους μας. Ναι κάποιοι κλέβουν αλλά πιστεύεται ότι αυτοί είναι οι εμπορικοί η οι μικροβιοτέχνες ; Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν θέλει να θίξει ένα στρωμένο σύστημα στα γνωστά συμφέροντα και τα ψηφαλακια. Κανένα δεν άκουσα να λέει για γιατρούς , δικηγόρους κλπ ειδικοτήτων που κατα σύμπτωση είναι και οι ειδικότητες που αποτελείται η ελληνική βουλή. Δεν άκουσα κανείς να διαμαρτύρεται που πληρώσαμε τους ημιυπαιθριους ενώ δεν ζητήθηκε τίποτα απο τους κατασκευαστές που τους πληρώθηκαν 3000 το τ.μ. Δεν ξέρουν ποιοι κλέβουν ; Να τους πάμε χεράκι χεράκι εμείς . Καλο κουράγιο σε όλους.
ΥΓ Έχει δίκιο ο φίλος που είπε για Βουλγαρία και δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους μήνες μας έχουν βομβαρδίσει με email
image description sa | Σεπτεμβρίου 27, 2012 12:59 μ.μ. | Reply
εχεις απολυτο δικιο! μπραβο που τα λες! και βασικα μπραβο που εχεις μια επιχειρηση που απασχολει 11 ελληνες! με αφορμη αυτα που ειπες θελω να πω οτι η πατεντα "ημιυπαιθριος" τι ηταν? ενα παραθυρο που ανοιξε το κρατος για να μπορουν νομιμοτατα οι κατασκευαστες να πουλαν παρανομες κατασκευες!!! ελλαδισταν! αυτα σιγουρα μονο εδω γινονται. αλλιως ποιος αλλος λογος υπαρχει που εφευρεθηκαν οι ημιυπαιθριοι? διοτι το δικο μου συμβολαιο γραφει ενα υπνοδωματιο ενα σαλονι δυο εξωστες κλπ και ενας ημιυπαιθριος. ας ελεγε λοιπον τρεις εξωστες. ποιο αλλο κρατος υπαρχει που να βοηθαει τους πολιτες να κλεβουν με νομιμο τροπο? Οσο περιφανη ειμαι που ειμαι Ελληνιδα αλλο τοσο ντρεπομαι με αυτα που γινονται!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο