Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας-Απάντηση του Υπ.Οικ. σε γερμανικό περιοδικό

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι στα 13,5 δισ. ευρώ, επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο αναφέρει ότι το ελληνικό έλλειμμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 11,5 δισ. ευρώ.

Από αυτά τα 13,5 δισ., έπειτα από συμφωνία με την τρόικα, τα 11,5 δισ. ευρώ προέρχονται από τον περιορισμό των δαπανών και τα 2 δισ. ευρώ από τα έσοδα, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Επικαλούμενο πηγές από την τρόικα, το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι το έλλειμμα στον ελληνικό προϋπολογισμό είναι σχεδόν διπλάσιο, δηλαδή 20 δισ. ευρώ αντί 11,5 δισ. ευρώ.

Στο σχετικό άρθρο δεν αναφέρεται το πως σκοπεύουν να χειριστούν οι δημόσιοι πιστωτές αυτό το θέμα σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτά τα νούμερα. 

Το Der Spiegel κάνει λόγο επίσης για διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου για το πότε θα αποφασιστεί αν η Ελλάδα θα λάβει τη νέα δανειακή δόση. 

Η Κομισιόν επιμένει ότι η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι βιώσιμα στοιχεία θα μπορέσουν να παρουσιαστούν το νωρίτερο τον Νοέμβριο. Το περιοδικό αποδίδει τη γερμανική στάση για αναβολή της απόφασης στην τακτική του Βερολίνου που αφορά και άλλα θέματα. 

Στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στη Λευκωσία, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι η δανειοδότηση της Ισπανίας, της Κύπρου και της Σλοβενίας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης θα πρέπει να κατατεθεί ως ενιαίο πακέτο σε ενδεχόμενες ψηφοφορίες στα κοινοβούλια των χωρών του ευρώ. 

Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Σόιμπλε στράφηκε κατά της ταχείας προσφυγής της Ισπανίας στο μηχανισμό διάσωσης. Ένα τέτοιο βήμα θα προκαλούσε νέα αναταραχή, τη στιγμή που η χώρα μπορεί ακόμη και δανείζεται με ευνοϊκούς όρους στις χρηματαγορές.

Η στάση αυτή του γερμανού υπουργού Οικονομικών πιθανώς να συνδέεται με την εμφανή προσπάθεια των ευρωπαίων ηγετών να αποφύγουν ως τις αμερικανικές εκλογές αρχές Νοεμβρίου χειρισμούς που πιθανώς θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και θα έθεταν σε κίνδυνο την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα.Πηγή: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο