Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξήθηκαν ο βαθμός ασυνέπειας και ο αριθμός πτωχεύσεων επιχειρήσεων

Αύξηση του ποσοστού ασυνέπειας των επιχειρήσεων, αλλά και του ποσοστού των πτωχευμένων επιχειρήσεων κατά 16,01% και 39,02%, αντίστοιχα, διαπιστώνεται σε έρευνα της Icap για την εξέλιξη της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων το 2005 ...

Αύξηση του ποσοστού ασυνέπειας των επιχειρήσεων, αλλά και του ποσοστού των πτωχευμένων επιχειρήσεων κατά 16,01% και 39,02%, αντίστοιχα, διαπιστώνεται σε έρευνα της Icap για την εξέλιξη της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων το 2005 σε σχέση με το 2004. Από την εξέταση, δε, των επιμέρους τομέων δραστηριότητας, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις επέδειξαν την υψηλότερη ασυνέπεια (4,21%), ακολούθησαν οι εμπορικές επιχειρήσεις με 3,20% και τέλος με πολύ μικρή διαφορά οι επιχειρήσεις του τομέα παροχής υπηρεσιών (3, 19%). Αναφορικά με τις πτωχεύσεις, ο τομέας της βιομηχανίας εμφανίζει και πάλι το υψηλότερο ποσοστό ήτοι 0,65%, πολύ κοντά ακολουθεί ο τομέας του εμπορίου με ποσοστό 0,64% και έπεται ο τομέας των λοιπών υπηρεσιών, ο οποίος και εμφανίζει το χαμηλότερο ποσοστό πτωχεύσεων, ήτοι 0,33%.


Εκτός των προαναφερόμενων, τα κύρια ευρήματα από τη μελέτη της εξέλιξης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΑΕ και ΕΠΕ επιχειρήσεων το 2005 σε σχέση με το 2004 είναι τα εξής:
- Ο αριθμός των ΑΕ - ΕΠΕ επιχειρήσεων, οι οποίες υποβάθμισαν την πιστοληπτική τους ικανότητα, είναι κατά 9,5% μεγαλύτερος από εκείνων των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα αναβαθμίστηκε (5.086 επιχειρήσεις υποβαθμίστηκαν έναντι 4.643 επιχειρήσεων οι οποίες αναβαθμίστηκαν).
- Το ποσοστό των επιχειρήσεων που διατήρησαν την πιστοληπτική τους ικανότητα στην ίδια διαβάθμιση ανέρχεται σε 48,44%.
- Από την ανάλυση αντίστοιχων πινάκων αναβαθμίσεων - υποβαθμίσεων παρατηρείται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό υποβαθμίσεων προς αναβαθμίσεις (downgrade/upgrade ratio) παρατηρείται στις υπηρεσίες (13,13%) μετά στο εμπόριο (10,80%) και τέλος στη βιομηχανία (5,69%).


Ακόμη, η συγκέντρωση σημαντικού ποσοστού επιχειρήσεων (48,44%) στην ομάδα «unchanged ratings» (διατήρηση ίδιας διαβάθμισης ένα έτος μετά) αποδεικνύει τη σταθερότητα των διαβαθμίσεων, γεγονός που παρατηρείται ιδιαίτερα στις διαβαθμίσεις χαμηλού κινδύνου (ΑΑ, Α, ΒΒ και Β).

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο