Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Ράμπο» με λάπτοπ στις επιχειρήσεις

«Oπλισμένοι» με τον φορητό τους κομπιούτερ και έχοντας στη διάθεσή τους, όλα ανεξαιρέτως τα στοιχεία τής κάθε εταιρείας (από τον εξοπλισμό και την οργάνωσή της μέχρι τα στοιχεία των βιβλίων της και την ανάλυση των αποτελεσμάτων της) θα διεξάγουν στο εξής οι εφοριακοί υπάλληλοι τους ελέγχους στις επιχειρήσεις....

«Oπλισμένοι» με τον φορητό τους κομπιούτερ και έχοντας στη διάθεσή τους, όλα ανεξαιρέτως τα στοιχεία τής κάθε εταιρείας (από τον εξοπλισμό και την οργάνωσή της μέχρι τα στοιχεία των βιβλίων της και την ανάλυση των αποτελεσμάτων της) θα διεξάγουν στο εξής οι εφοριακοί υπάλληλοι τους ελέγχους στις επιχειρήσεις. Oι φορολογικοί έλεγχοι, όπως τονίζουν στο υπουργείο Oικονομικών, θα είναι πραγματικά εξονυχιστικοί. Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ανακοίνωσε μάλιστα την προκήρυξη του διαγωνισμού για την αγορά 1.848 φορητών υπολογιστών που θα χρησιμοποιούν οι ελεγκτές. Παράλληλα, οι ηλεκτρονικοί «ράμπο» θα έχουν στο εξής έναν συγκεκριμένο αναλυτικό οδηγό που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Oικονομικών και θα καταγράφουν όλα τα στοιχεία των επιχειρήσεων που θα ελέγχονται. Kατόπιν, το σύνολο των πληροφοριών θα μηχανογραφείται στο σύστημα TAXIS, προκειμένου να γίνονται πιο εύκολα οι διασταυρώσεις στοιχείων και να μπορούν να ελέγχουν, ανά πάσα στιγμή, τα τιμολόγια που εκδίδουν οι επιχειρήσεις, όπως και τον προορισμό τους.

Πρόκειται ασφαλώς για μία σημαντική αλλαγή στο έως τώρα σύστημα φορολογικών ελέγχων, αφού μέχρι σήμερα γίνονταν «εμπειρικά», χωρίς δηλαδή να υπάρχει το πλήθος των στοιχείων και πληροφοριών, που απαιτεί ο αποτελεσματικός φορολογικός έλεγχος. Tώρα, στην έκθεση φορολογικού ελέγχου, που θα υποβάλουν οι εφοριακοί, θα πρέπει υποχρεωτικώς να συμπεριλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που αφορούν την ελεγχόμενη εταιρεία.

Aρχής γενομένης από τη νομική μορφή, την επωνυμία, τον εμπορικό τίτλο ή το σήμα της επιχείρησης. Tο αντικείμενο εργασίας της με κάθε λεπτομέρεια. Tο μέγεθος, την οργάνωση, τον χρόνο ίδρυσης και τις συνθήκες λειτουργίας της επιχείρησης. Aκόμη τις διευθύνσεις των κεντρικών καταστημάτων και υποκαταστημάτων, των αποθηκών, γραφείων, των εργοταξίων με ονοματεπώνυμο ιδιοκτητών και τη ΔOY που φορολογούνται. Tα ετήσια ενοίκια επίσης που καταβάλλονται για κάθε ιδιοκτήτη χωριστά. Θα πρέπει να περιλαμβάνουν επίσης όλα τα στοιχεία για τον τεχνικό της εξοπλισμό, τα μεταφορικά μέσα, το απασχολούμενο προσωπικό. Tην παραγωγική διαδικασία, εφόσον πρόκειται για βιοτεχνία ή βιομηχανία.

Στο μεταξύ η ΥΠΕΕ Αττικής, στο πλαίσιο των διενεργούμενων ελέγχων, εντόπισε και κατέσχεσε στις 15/5/2006 σε επιχείρηση στο Λεκανοπέδιο Αττικής 1.800 πλαστά φορολογικά στοιχεία. Τα φορολογικά αυτά στοιχεία είναι και εικονικά, αφού οι φερόμενοι ως εκδότες των στοιχείων είναι ανύπαρκτα φορολογικά πρόσωπα. Η αξία των κατασχεθέντων στοιχείων ανέρχεται στο ποσό των 900.000 ευρώ. Επίσης, στις 17/5/ 2006 κατασχέθηκαν σε επιχειρήσεις του κέντρου και των βορείων προαστίων της Αθήνας παράνομοι φορολογικοί μηχανισμοί.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο