Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σαμαράς: «Δεν θα μπει κεφαλικός φόρος» - Η ανακοίνωση της Τρόικας

Σαμαράς: «Δεν θα μπει κεφαλικός φόρος» - Η ανακοίνωση της Τρόικας

Ο διάλογος που είχε ο Πρωθυπουργός με τους δημοσιογράφους αμέσως μετά τις επαφές που είχε στην Ρώμη

Ερώτηση: Κύριε Πρωθυπουργέ, πολλά ακούγονται ότι θα υπάρξει επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αντώνης Σαμαράς: Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά.

Ερώτηση: Θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα;

Αντώνης Σαμαράς: Όχι, ασφαλώς και όχι».


Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ήρθαν και οι διαρροές από το υπουργείο οικονομικών «Η κυβέρνηση δεν εξετάζει κεφαλικό φόρο. Η ιδέα είναι να πληρώνουν όλοι όσοι έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα με βιβλία και στοιχεία» τόνιζαν συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα και προσθέτουν «η τρόικα θέλει τα μέτρα να είναι και αξιόπιστα και όσο πιο επεξεργασμένα γίνεται». Ωτσόσο πηγές του υπουργείου οικονομικών άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα μέτρα στην περίπτωση που η χώρα μας δεν πιάσει τους στόχους.« Η πρότασή μας είναι – και συμπίπτει με τη δική τους- ότι αν δεν πιάσουμε το στόχο για το πρωτογενές έλλειμμα το 2013, και είμαστε π.χ μείον 500 εκατ. θα πρέπει από 01/01/2014 να πάρουμε 500 εκ. πρόσθετα μέτρα. Θέλουν διασφάλιση ότι τα μέτρα θα αποδώσουν. Θα πρέπει το πακέτο να παρουσιαστεί στις 28/09 στο euro working group.
Αν δεν πιάσουμε τους στόχους τα πρόσθετα μέτρα μπορεί να είναι και πάλι από το σκληρό πυρήνα (μισθούς, συντάξεις).»

Η ανακοίνωση της Τρόικας

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν αμέσως μετά τη συνάντηση με την τρόικα πως το πακέτο των μέτρων δεν έχει κλείσει. «Έχει γίνει σημαντική πρόοδος. Ωστόσο παραμένουν ανοιχτά σημαντικά ζητήματα» σημείωναν στελέχη του οικονομικού επιτελείου.  

«Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ στην Αθήνα θα έχει ένα σύντομο διάλειμμα από τις συζητήσεις με τις αρχές για την αξιολόγηση του προγράμματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τρόικας.

«Αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από περίπου μία εβδομάδα. Στη διάρκεια αυτού του διαστήματος ορισμένοι ειδικοί της αποστολής θα παραμείνουν στηναθήναγια να βοηθήσουν τις αρχές με την περαιτέρω τεχνική εργασία, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν με τις αρχές από τις αντίστοιχες έδρες. Η αποστολή είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έχει σημειώσει καλή πρόοδο στη διάρκεια αυτής της περιόδου» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Η αποστολή αναμένει με ενδιαφέρον να συνεχιστούν αυτές συζητήσεις σύντομα στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε μία σειρά οικονομικών πολιτικών που θα μπορούσαν να παρέχουν τη βάση για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών έχει σημειωθεί πρόοδος στις ζητήσεις αλλά υπάρχουν ακόμη κομμάτια που είναι προς διερεύνηση και διευκρίνιση, ενώ δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της επόμενης δόσης.

Το πακέτο των μέτρων που συζητείται είναι 11,5 δισ. ευρώ σε δαπάνες και 2 δισ. ευρώ σε έσοδα, ενώ υπάρχουν θέματα και στα δύο σκέλη.

«Λίστα με μέτρα δεν θα υπάρξει σήμερα, αύριο ή μεθαύριο. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να οριστικοποιήσουμε τα 13,5 δισ. ευρώ και θα συνεχίσουμε και το προσεχές διάστημα, όσο απουσιάζει η τρόικα» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι βασικοί στόχοι, το χρονοδιάγραμμα και οι κρίσιμες ημερομηνίες στις 8 Οκτωβρίου που συνεδριάζει το Eurogroup και στις 18 Οκτωβρίου η Σύνοδος Κορυφής δεν έχουν αλλάξει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βούληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα πριν επιστρέψουν οι επικεφαλής του κλιμακίου στην Αθήνα.

Πηγή Real.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Trip_Accountant | Σεπτεμβρίου 22, 2012 1:44 μ.μ. | Reply
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/10781
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΠΡΩΤΑ....
ΩΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ
image description αφαιμαγμένος | Σεπτεμβρίου 22, 2012 4:48 μ.μ. | Reply
«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει κεφαλικό φόρο. Η ιδέα είναι να πληρώνουν όλοι όσοι έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα με βιβλία και στοιχεία» τόνιζαν συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα. Άντε βρε και ανησύχησα.... η ιδέα είναι να βάλουν φόρο στα πόδια αυτής της χώρας, όχι στο κεφάλι....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο