Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Επιστολή του Σ.Ο.Ε.Ε.-Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ για τον τρόπο εγγραφής επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

Γαμβέττα 4, Αθήνα, Τ.Κ.:  106 78, τηλέφωνο: 210-3826627, 210-3845719  Fax: 210-3845723
Ε-mail:  [email protected],   [email protected]     [email protected]   &  [email protected]
 
Αρ. πρωτ.: 2228/21-09-2012

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ κ. Κωστή Χατζιδάκη,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, κύριο Κωνσταντίνο Μίχαλο,
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, κ. Βασίλειο Κροκίδη
ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο
ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & Ε.Π.Ε. κ. Γεράσιμο Φωκά,  
ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ Πελοπίδα Καλλίρη
TAXHEAVEN, Κόμβο φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης, υπεύθυνο δημοσιεύσεων

Θέμα : « Καθορισμός τρόπου εγγραφής των επιχειρήσεων  στο Γ.Ε.ΜΗ., διαδικασίες και προθεσμία υποβολής αιτήσεων  στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο «Γ.Ε.ΜΗ.»

 
Η υποχρέωση εγγραφής των εμπορικών επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ., θεωρούμε ότι είναι ένα μέτρο που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, και τη μείωση του κόστους  των επιχειρήσεων.
 
Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους αρμόδιους φορείς-αρχές να γνωρίζουν ανα πάσα στιγμή τα δεδομένα των επιχειρήσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ελληνική Οικονομία.
 
Θεωρούμε όμως ότι ο τρόπος εγγραφής – απογραφής είναι λάθος.
 
Γνώμη μας είναι ότι από τη στιγμή που το αρμόδιο Επιμελητήριο έχει χειρόγραφο σύστημα για κάθε επιχείρηση, θα έπρεπε πρώτα να ανατρέξει σ΄ αυτό, να το τροποποιήσει, να το επικαιροποιήσει  – αναβαθμίσει σε ηλεκτρονικό και να δημιουργήσει μια νέα βάση δεδομένων.
 
Στη συνέχεια μέσω αυτής της βάσης,πρέπει  να γίνεται έλεγχος ποιά νομιμοποιητικά έγγραφα έχουν λήξει, ποιά δεν υπάρχουν καθόλου, και τέλος να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες ώστε να τα προσκομίσουν.
 
Ίσως κάποιοι φέρουν ως επιχείρημα ότι αυτή η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα και θα έχει κόστος για τα επιμελητήρια.
 
Θεωρούμε ότι το χρόνο και το κόστος για την εγγραφή των επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ.,πρέπει να το αναλάβουν τα Επιμελητήρια και όχι οι ίδιες οι επιχειρήσεις και οι άμεσοι συνεργάτες αυτών, άλλωστε ποιά είναι η ανταποδοτικότητα των ετήσιων εισφορών που καταβάλλονται προς αυτά;
 
Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρούμε ότι δεν μειώνεται η γραφειοκρατία και το κόστος για τις επιχειρήσεις, αντιθέτως αυξάνεται, ενώ διανύουμε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.

Για τους παραπάνω λόγους και  έπειτα από απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα από την ολομέλεια του Συλλόγου, πρέπει να αναθεωρηθεί ο τρόπος εγγραφής – απογραφής των επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ.


Αθήνα: 19 – 09 - 2012

Με τιμή,                                           

O Πρόεδρος:                                                        
Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης                                                               

Γραμματέας:
Τσώνος Δαυίδ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Γιάννης Νανούρης | Σεπτεμβρίου 21, 2012 3:27 μ.μ. | Reply
Συγνώμη για την απορία που μου γεννιέται, αλλά με ποιόν τρόπο η δημιουργία του Γ.Ε.ΜΗ θα μειώσει το κόστος των επιχειρήσεων; Πως θα μειωθεί η γραφειοκρατία;. Όλες οι επιχειρήσεις έχουν ΑΦΜ. Το κάθε ΑΦΜ δεν αντιπροσωπεύει μια βάση δεδομένων στους servers του υπουργείου οικονομικών; Τι πιο αντιπροσωπευτικό από τον Αρ.Μ.Α.Ε. των Ανωνύμων Εταιρειών των οποίων τα ΠΛΗΡΗ στοιχεία και ΟΛΕΣ οι μεταβολές είναι στην κάθε Νομαρχία;. Έχει αναφερθεί ποιος είναι ο λόγος δημιουργίας του Γ.Ε.ΜΗ; Έχει καταντήσει αηδία πια, κάθε επιχειρηματίας να έχει ένα organizer γεμάτο από μητρώα και κωδικούς.
image description Χ,Μ ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Σεπτεμβρίου 22, 2012 10:01 π.μ. | Reply
ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΗ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΝΕΙ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο