Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση Υπ. Οικ. σχετικά με δημοσιεύματα για την αναστολή λειτουργίας 49 εφοριών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή λειτουργίας 49 εφοριών, ανακοινώνεται ότι σε καμιά περίπτωση δεν εγκαταλείπονται ιδιόκτητα κτίρια προκειμένου να μεταστεγαστούν σε μισθωμένα κτίρια.

Ειδικά για την ΔΟΥ Χολαργού, -όπως αναφέρεται καθαρά στην απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα- αυτή μεταφέρεται διοικητικά (και όχι κτιριακά) στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής.

Η ενοποιημένη πλέον ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, θα στεγάζεται από 1ης Οκτωβρίου στο ιδιόκτητο κτίριο που στεγάζεται ακόμη και σήμερα η εφορία Χολαργού.

Όλα όσα γράφονται περί του αντιθέτου είναι εκ του πονηρού και απολύτως ανακριβή.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΚΟΥΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Σεπτεμβρίου 21, 2012 3:13 μ.μ. | Reply
Οι υπεύθυνοι του υπουργείου οικονομικών καλό θα είναι να μην υποκρίνονται. Ας μας απαντήσουν τότε για ποιον λόγο κλείνουν την Δ.Ο.Υ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ η οποία παρουσιάζει ιδιαιτέρως ικανοποιητικά νούμερα όσον αφορά τις εισπράξεις, την στιγμή που ο Δήμος Πτολεμαίδος δια στόματος της δημάρχου Εορδαίας, παραχωρεί δωρεάν ιδιόκτητο κτίριο για να στεγαστεί η Δ.Ο.Υ.;;;;;;
image description roula | Σεπτεμβρίου 21, 2012 5:14 μ.μ. | Reply
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΡΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ?ΓΙΑΤΙ ΝΕΚΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ?ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΤΙΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ?ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΕΛΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ?ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ?
image description johnjohn | Σεπτεμβρίου 21, 2012 6:50 μ.μ. | Reply
2.500 ευρω για να κόβεις διπλότυπα είναι παρά πολλά . Η πλειοψηφία των εργαζομένων φαίνεται ότι είναι του επιπέδου εκδοτηρίου, είτε γιατί δεν έχουν αγοράσει ούτε ένα κώδικα τα τελευταία 10 χρόνια, είτε γιατί ενώ έχουν γνώσεις και διάθεση και γνώσεις αναγκάζονται να είναι στα διπλότυπα επειδή είναι ¨νέοι¨. Σκεφτείτε ότι στους 13.000 εφοριακούς στον έλεγχο δεν είναι ούτε 1.000. Σκεφτείτε ότι δεν προλαμβαίνουνε να κάνουν έλεγχο ούτε στις εισηγμένες . Καιρός είναι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το ΤΑΧΙΣ ώστε να καταργηθούν σχεδόν όλα τα τμήματα και να μείνουν μόνον όσοι μπορούν να κάνουν έλεγχο, όσοι μπορούν να στρώσουν τον κόλο τους κάτω και να διαβάζουν . Φτάνει πιά με τόσους αγράμματους και καλοπληρωμένους εφοριακούς . Οι υπόλοιποι ας αμείβονται όπως και στον ιδιωτικό τομέα 660 καθαρά και πολλά είναι.Όλα αυτά βέβαια με τη προυπόθεση να καταργηθεί ο ΚΒΣ και να ολοκληρωθεί το ΤΑΧΙΣ δηλ. υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων, εξόφληση βεβαιωμένων χρεών, και σημειώματα αυτοελέγχου ΦΠΑ μέσω ΤΑΧΙΣ κτλ. , φόροι κεφαλαίου με αντικειμενικό προσδιορισμό μόνον και μέσω συμβολαιογράφων , σήματα μόνον μέσω τραπεζών, αιτήσεις μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ κτλ., οπότε ΑΝΤΙΟ ΔΟΥ.
image description miltos | Σεπτεμβρίου 22, 2012 12:28 μ.μ. | Reply
Όλα ηλεκτρονικά ............. Υπάρχει λόγος ύπαρξης των επιδοτηρίων στις Δ.Ο.Υ ή των Πρωτοκόλλων στις επιθεωρήσεις εργασίας ή των παραλαβών των αναγγελιών πρόσληψης από τον ΟΑΕΔ................ ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΑΓΚΕΣ. Η λειτουργία μας το 2012 με πρακτικές του 1970 πρέπει να τελειώσει........... ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΟΛΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΟΛΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΜΕΝΑ. Τέλος Εποχής για όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν, Τέλος εποχής για όσους δεν ξέρουν την χρήση του διαδικτύου, Η/Υ, τέλος εποχής γι' αυτούς που έχουν να ανοίξουν βιβλία από το Δημοτικό........
image description Ελενη | Σεπτεμβρίου 23, 2012 3:17 μ.μ. | Reply

Αναδιοργάνωση των ΔΟΥ ή διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού;
Υποβλήθηκε από Κομπειλάδας στις Σάβ, 09/22/2012 - 13:10.
Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας 49 ακόμη Δ.Ο.Υ. (Θέμα: «Αναστολή λειτουργίας ορισμένων Δ.Ο.Υ.») στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φορολογικών υπηρεσιών. Χωρίς να έχει προχωρήσει στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες μέσω της ηλεκτρονικής πύλης της ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), συνεχίζεται το σχέδιο της συγκέντρωσης των Δ.Ο.Υ. με παράλληλη λειτουργία στην ενιαία πλέον υπηρεσία των τοπικών server των καταργημένων Δ.Ο.Υ. Έχουμε μπροστά μας τον παραλογισμό και την χρονοτριβή να χρειάζεται κάθε εφοριακός να μπαίνει ανάλογα με την περίπτωση του φορολογούμενου σε άλλον server!

Αν λάβουμε υπόψη ότι στο Τμήμα Εισοδήματος θα συνωστίζονται φορολογούμενοι για:

1. το ΕΕΤΗΔΕ 2011&2012 (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών), γκάφα ολκής που θα διδάσκεται παγκοσμίως ως παράδειγμα κακής φορολογικής πολιτικής,

2. το Ε9, που μπορεί να μην αντιστοιχεί καν στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου,

3. τους παρακρατούμενους φόρους που δεν μπορούν να αποδοθούν ηλεκτρονικά (πχ επί αμοιβών μηχανικών ΕΔΕ), παρά την τεχνική δυνατότητα,

4. την Υ/Δ των μη υπόχρεων προς υποβολή δήλωσης Φ.Ε., που συνεχίζεται η γελοιότητα να υποβάλλονται προς θεώρηση στη Δ.Ο.Υ.,

5. τα μισθωτήρια συμβόλαια, που το Υπουργείο συνεχίζει να μην υλοποιεί την ηλεκτρονική υποβολή, παραβιάζοντας την διάταξη (αρ. 321 παρ. 8) του Ν. 4072/2012,

τότε δεν είναι υπερβολή ότι θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλλους!

(Όπως επισημαίνει και η ΠΟΕ-ΔΟΥ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, σε Δελτίο Τύπου)

Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρούμε ότι η καθυστέρηση στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και οι μη αποτελεσματικά στοχευόμενες διασταυρώσεις για την αποκάλυψη της μεγάλης φοροδιαφυγής αποτελούν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ της κυβέρνησης και αποδεικνύουν ότι η ηγεσία της δεν επιθυμεί έναν ισχυρό και αξιόπιστο φορολογικό μηχανισμό, αλλά την παράδοση της χώρας στους δανειστές άνευ όρων. Στον οικονομικό πόλεμο που ζούμε μια υπεύθυνη κυβέρνηση δεν αχρηστεύει τα όπλα της και δεν εξοντώνει μόνη της τους στρατιώτες της..

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο