Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε φορτηγά, βυτιοφόρα και λεωφορεία - Διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων

21 Σεπτέμβριου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Επιχειρήσεις ελέγχου από το ΣΔΟΕ στα σύνορα για πάταξη παράνομης διακίνησης καυσίμων - εμπορευμάτων

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προς τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Δ.Ο.Ε., Στέλιο Στασινόπουλο, για πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων – εμπορευμάτων, σχεδιάσθηκαν και διενεργήθηκαν αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου Β/Ο, Φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων, στις πύλες εισόδου της χώρας, την Τετάρτη, 19/09/2012. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν συνεχώς και αδιαλείπτως σε 24ωρη βάση.
Από τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων, με σημαντικότερες τις παρακάτω:
• Τρείς (3) περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά από Βουλγαρία – μέσω Ελλάδας – προς άλλες χώρες της Ε.Ε. χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία. Κατασχέθηκαν τα φορτηγά και τα λαθρεμπορεύματα μεγάλης αξίας. Επίσης συνελήφθησαν οι οδηγοί και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης καταδίκασε τους δύο (2) εξ αυτών, κατοίκους Ρουμανίας, σε επτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και διέταξε τη δήμευση των κατασχεθέντων.
• Τρείς (3) περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, όπου τα συνεργεία ελέγχου προέβησαν σε συλλήψεις, οι δε συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον των Εισαγγελέων, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.
• Μία (1) περίπτωση λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων από την Αλβανία στην Ελλάδα)
• Επίσης κατελήφθησαν με πετρέλαιο θέρμανσης στα ρεζερβουάρ, 3 φορτηγά με αλβανικές πινακίδες.
• Πέντε (5) λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 108 περιπτώσεις.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης