Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΑΝΕΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Λ. ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΗ 2006

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά
  • Η συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στις συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά του 2006, ήταν μια αγωνιστική απάντηση ....

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Λ. ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΗ 2006
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ
 


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να γίνει δεκτό το σχέδιο της συλλογικής σύμβασης της Π.Ο.Λ.

Πλήρη σταθερή εργασία

7ωρο - πενθήμερο - 35ωρο με προοπτική το 6ωρο - 5νθήμερο - 30ωρο

Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ - Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ

Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες

Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν υγεία και παιδεία

Η συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στις συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά του 2006, ήταν μια αγωνιστική απάντηση
Σήμερα, σ όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφαιρούνται κατακτήσεις και δικαιώματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, συμμετέχει στην επίθεση κατά των λαών για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής.

Συνάδελφοι, όλοι μας κατανοούμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και απαιτούνται μεγάλοι αγώνες για την προάσπιση των κατακτήσεων και την προώθηση των διεκδικήσεών μας. Στο επίκεντρο βρίσκεται η μάχη για την υπογραφή της κλαδικής μας σύμβασης και την απόκρουση των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ανεργία παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Ο σταθερός εργάσιμος χρόνος υπονομεύεται μέσα από την απελευθέρωση των ωραρίου. Η υποαπασχόληση, η ετεροαπασχόληση, η μερική απασχόληση κάνουν θραύση.

Η δωρεάν παιδεία και υγεία ικανοποιητικού βεβαίως επιπέδου, είναι όνειρα θερινής νυχτός. Το ίδιο η σταθερή και πλήρης απασχόληση για όλους, με αποδοχές που να ικανοποιούν τις πραγματικές μας ανάγκες. Τα παραπάνω «εμποδίζουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα», όπως μας εξήγησε και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος … ταπείνωσε τον Σ.Ε.Β. με τα 77 λεπτά που υπόγραψε!!! Και με … εθνική υπερηφάνεια κομπάζει, ότι βοηθάει να γίνει η Ελλάδα ισχυρή. Βοηθάει μαζί με τον Σ.Ε.Β. και τους σημερινούς και τους χθεσινούς κυβερνήτες να σωθεί το υπερχρεωμένο Ι.Κ.Α. Και ισχυρίζονται - όλοι μαζί - ότι θα το σώσουν αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνοντας τις συντάξεις, καταργώντας τα βαριά και ανθυγιεινά, τζογάροντας τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων στο Χρηματιστήριο.

Αυτή η ισχυρή Ελλάδα είναι έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ που αλλάζουν…για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Γι’ αυτό ο Πρόεδρος του ΣΕΒ μετά τις βουλευτικές εκλογές δήλωσε χαρούμενος γιατί πάνω από το 85% του λαού ψήφισαν κόμματα που έχουν την ίδια πολιτική μ’ αυτή του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τα μέτρα που έχει πάρει, με το πρόγραμμα σταθερότητας, συνεχίζει και εντείνει την αντεργατική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις τους, δίνουν εξετάσεις στο κεφάλαιο. Θέλουν να καταργήσουν τις κλαδικές συμβάσεις. Συνάδελφε, και αν ακόμη σήμερα παίρνεις παραπάνω από την κλαδική σύμβαση, πρέπει να πάρεις μέρος στους αγώνες τώρα. Μην πεις εμένα δεν με αφορά, γιατί κακή συλλογική σύμβαση θα έχει συνέπειες και στο δικό σου μισθό και γιατί αύριο θα είναι αργά να αντιδράσεις. Μην πεις δεν με αφορούν αυτά τα σχέδια. Μας αφορούν όλους.
 

Μην περιμένεις παθητικά να αλλάξει - η κυβέρνηση.


Χρόνια τώρα παίχτηκε και παίζεται το ίδιο παιχνίδι με την εναλλαγή στην κυβέρνηση της χώρας μας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η προηγούμενη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι σημερινές θέσεις του, δείχνουν ότι αποτελεί βασικό στήριγμα του κεφαλαίου. Οι δηλώσεις Φλωρίδη περί του Σουηδικού μοντέλου με ελεύθερες απολύσεις, του συμβούλου του κ. Παπανδρέου περί κινήτρων παραμονής στην εργασία μετά τα 65 και τα 70, του κ. Παπαδόπουλου να μην παίρνει κανένας και καμία, σύνταξη κάτω από τα 60, δεν είναι τυχαίες.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε το καλλίτερο από αυτούς. Τέρμα λοιπόν στις αυταπάτες. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνειδητά στηρίζει τις πολιτικές που είναι υπεύθυνες για τα προβλήματά μας. Ο μόνος δρόμος είναι η οργανωμένη αντίσταση. Δυναμώνουμε το σωματείο μας, το κάνουμε πιο μαζικό, φτιάχνουμε Επιτροπές αγώνα στα λογιστήρια, στις γειτονιές, συντονιζόμαστε με όλους τους άλλους εργαζόμενους, δυναμώνουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ Διεκδικούμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν μπορεί λοιπόν να στηρίζουμε πολιτικές και πολιτικούς που χειροτερεύουν τη θέση μας.
Τα προβλήματά μας είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζουν και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συναποφάσισαν στην Ε.Ε.

Βγάζουμε τα συμπεράσματά μας για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που βοηθούν το κεφάλαιο. Στηρίζουμε όσους στήριξαν τους αγώνες μας, αλλάζουμε τους συσχετισμούς. Η τάξη μας ενωμένη μπορεί να νικήσει το κεφάλαιο.
Λέμε ναι στην ενότητα που προβάλλει τις σύγχρονες ανάγκες και τα αιτήματά μας. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση θέλουν «ενότητα» που στο όνομα του ρεαλισμού, καλλιεργεί την υποταγή και το ραγιαδισμό, θέλουν ταξική συνεργασία. Εμείς θέλουμε ενότητα που να ανοίγει δρόμους, να συνδυάζει το άμεσο με την προοπτική.

 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης