Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες - Καταργούν το αφορολόγητο των 5.000 από φέτος

Ισχυρό φορο-σοκ θα υποστούν τα επόμενα έτη περίπου 780.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους - ανάμεσά τους και χιλιάδες εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκια» - καθώς η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει για όλους αυτούς, την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων που ισχύουν σήμερα για τα προστατευόμενα τέκνα τους! Οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως «φυσικά πρόσωπα», αλλά ως «νομικά πρόσωπα». Αυτό σημαίνει ότι τα καθαρά εισοδήματά τους θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με έναν μόνο συντελεστή φόρου. Σύμφωνα δε με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συντελεστής αυτός να οριστεί στο επίπεδο του 20% ή του 30%, το οποίο θα είναι κυριολεκτικά εξοντωτικό για τους περισσότερους εμποροβιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπούς αυτοαπασχολούμενους.

Το σχέδιο για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος που έχει ήδη ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ειδικότερα ότι:

1) Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ατομικές επιχειρήσεις εμπορίας αγαθών ή παροχής υπηρεσιών καθώς επίσης και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους θα φορολογούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα φορολογούνται και οι εταιρείες (οι ΑΕ, οι ΕΠΕ, οι Ομόρρυθμες και οι Ετερόρρυθμες). Στα καθαρά εισοδήματά τους, δηλαδή στα ποσά τα οποία προκύπτουν μετά την αφαίρεση των επαγγελματικών δαπανών τους από τα συνολικά ακαθάριστα έσοδά τους, θα επιβάλλεται φόρος από το πρώτο ευρώ, υπολογιζόμενος με έναν μόνο συντελεστή. Όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως νομικής μορφής (ατομικές ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ κ.λπ.) θα φορολογούνται με τον ίδιο αυτό συντελεστή.

2) Το ύψος του ενιαίου αυτού φορολογικού συντελεστή θα καθοριστεί πιθανότατα στο επίπεδο του 20% ή του 30%.

3) Ως εκ τούτου, τα καθαρά εισοδήματα που αποκτούν οι ατομικές επιχειρήσεις εμπορίας αγαθών ή παροχής υπηρεσιών και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές δεν θα φορολογούνται πλέον με βάση την κλίμακα που ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια 780.000 φορολογούμενοι που έχουν ατομικές επιχειρήσεις ή ασκούν ατομικώς ελευθέρια επαγγέλματα να μην δικαιούνται πλέον το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ ούτε τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια τα οποία προσδιορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων που τους βαρύνουν! Τα πρόσθετα αυτά αφορολόγητα, τα οποία θα πάψουν πλέον να ισχύουν για τους αυτοαπασχολούμενους, ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για 1 παιδί, 4.000 ευρώ για 2 παιδιά, 7.000 ευρώ για 3 παιδιά και 10.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά.

Η εφαρμογή του σχεδίου αυτού εξετάζεται να ξεκινήσει αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012! Όποτε όμως κι αν ξεκινήσει η εφαρμογή του, θα εκτοξεύσει στα ύψη τις φορολογικές επιβαρύνσεις για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους.

Συγκεκριμένα:

- Μόνο από την κατάργηση του βασικού αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ οι εν λόγω φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο έως 1.000 ευρώ, σε περίπτωση που εφαρμοστεί ο συντελεστής 20%, ή μέχρι 1.500 ευρώ, αν αποφασιστεί ο συντελεστής να διαμορφωθεί στο 30%. Για μεγαλύτερα εισοδήματα η επιβάρυνση θα είναι ακόμη υψηλότερη. Για παράδειγμα, για ελεύθερο επαγγελματία με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ ο φόρος που αναλογεί σήμερα ανέρχεται σε 2.420 ευρώ. Αν εφαρμοστεί ενιαίος συντελεστή 20% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, τότε ο φόρος θα εκτιναχθεί στις 4.000 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 65,3%, ενώ εάν εφαρμοστεί συντελεστής 30% ο φόρος θα φθάσει στις 6.000 ευρώ και θα αυξηθεί κατά 148%.

- Αν συνυπολογιστεί και η κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων για τα προστατευόμενα τέκνα, τότε οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν για όσους αυτοαπασχολούμενους είναι ταυτόχρονα και οικογενειάρχες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, για φορολογούμενο με 2 παιδιά και ατομική εμπορική επιχείρηση, η οποία έχει ετήσια καθαρά κέρδη 16.000 ευρώ, ο φόρος σήμερα ανέρχεται σε 1.020 ευρώ. Εάν ισχύσει ενιαίος φορολογικός συντελεστής 20% από το πρώτο ευρώ του καθαρού εισοδήματος ο φόρος θα ανέλθει στα 3.200 ευρώ και θα αυξηθεί κατά 213,72%! Εάν ισχύσει συντελεστής 30% ο φόρος θα φθάσει στο απίστευτο ύψος των 4.800 ευρώ σημειώνοντας αύξηση-σοκ 370,58%!

Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο σταδιακής αύξησης του αφορολογήτου ορίου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αρχής γενομένης από τα εισοδήματα του 2013, ενώ για τα φετινά εισοδήματα έχει αποφασίσει να διατηρήσει το όριο αυτό στις 5.000 ευρώ. Σε πρώτη φάση η αύξηση εξετάζεται να είναι μικρή, της τάξεως των 1.000 ευρώ, και ανάλογα με τις δημοσιονομικές εξελίξεις, το αφορολόγητο να φθάσει σταδιακά στις 8.000 ευρώ.

Η αύξηση του αφορολογήτου ορίου θα συνδυαστεί και με αλλαγές στα φορολογικά κλιμάκια και τους συντελεστές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο κλιμάκιο μετά το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα φορολογείται με συντελεστή 15% από 10% που ισχύει σήμερα. Τα κλιμάκια θα περιοριστούν σε 3 ή 4 από 8 που είναι σήμερα.

Όλα αυτά τα σχέδια συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description spyros78 | Σεπτεμβρίου 20, 2012 8:56 π.μ. | Reply
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΛΔ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ Κ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ?ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ Κ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.ΟΥΤΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΥΤΕ ΤΠΤ.ΕΔΩ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Κ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Κ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΖΟΡΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 80% ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο Κ@@Σ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ..
image description JORDAN | Σεπτεμβρίου 20, 2012 2:10 μ.μ. | Reply
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!
image description .. | Σεπτεμβρίου 20, 2012 8:15 π.μ. | Reply
έρχεται η ώρα που θα κλείσουμε όλοι......
image description mariakerkyra | Σεπτεμβρίου 20, 2012 8:29 π.μ. | Reply
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
Κ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΕ Κ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΥ Η ΤΠΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?
ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΟΛΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!ΣΚΥΨΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ..
ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ Κ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ
image description τι λενε ρε? | Σεπτεμβρίου 20, 2012 8:48 π.μ. | Reply
μόνο εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε.οι σύλλογοι δεν θα κάνουν τίποτα?ευτυχώς είμαι αρκετά νέος για να φύγω έξω...
image description georvalk | Σεπτεμβρίου 20, 2012 8:18 π.μ. | Reply
δηλαδη καποιος που εχει μια βιοτεχνια φασον απο τισ λιγεσ που μεινανε στην ελλαδα και βγαζει 2000ευρω το χρονο (ουτε δλδ για το ΤΕΒΕ του) 8α πρεπει να πληρωσει και 400 ευρω φορο! μπραβο μας! ετσι να καθομαστε κι αλλο στουσ καναπεδεσ μας και να κοιταμε!
image description LAMMERGEIER | Σεπτεμβρίου 20, 2012 8:38 π.μ. | Reply
Τώρα είναι που δεν θα κόβει κανείς απόδειξη.
image description Myself | Σεπτεμβρίου 20, 2012 12:54 μ.μ. | Reply
Ακριβώς αυτό θα γίνει! Και πρόστιμο να φας πιο φτηνά θα σου έρθει!
image description giannis | Σεπτεμβρίου 20, 2012 9:47 π.μ. | Reply
ΕΓΩ Ο ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ 800 Ε ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ
ΚΑΙ ΠΛΩΡΩΝΩ ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΟ 200 Ε.ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΩ ΓΙΑ 600Ε ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕ 180 Ε ΦΟΡΟ.ΑΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ 420 Ε.
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ.ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ .
image description periklis87 | Σεπτεμβρίου 20, 2012 9:09 π.μ. | Reply
και ποιοσ σου ειπε οτι θα φορολογηθεισ για τα 600 αφου οι ασφαλιστικεσ εισφορεσ του οαεε μετρανε μονο κατα 20% αρα θα φορολογηθεισ για 780.... αν μετρησουν καθολου γιατι ετσι οπως το πανε θα το καραγησουν .....

με τισ υγειεσ μας...... και εις αλλα καλα να ειμαστε.....

τι ειναι αυτα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε
image description vlacs | Σεπτεμβρίου 20, 2012 1:41 μ.μ. | Reply
Το ΤΣΜΕΔΕ πλεον δεν εκπιπτει θα φορολογηθείς για όλο το ποσό
image description KOITA NA DEIS | Σεπτεμβρίου 20, 2012 9:49 π.μ. | Reply
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ...
image description ΤΑΚΜ2000 | Σεπτεμβρίου 20, 2012 10:04 π.μ. | Reply
ΑΣ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ. ΑΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΗ ΤΟΥΣ?ΧΑ!!!!!ΠΑΝΤΩΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!!
image description ALONE^^ | Σεπτεμβρίου 20, 2012 9:26 π.μ. | Reply
Ευτυχώς οι λίστα των ελευθέρων επαγγελματιών είναι μεγάλη και θα διαμαρτυρηθούν άλλοι κλάδοι και μπορεί να σωθούμε φέτος γιατί αν περίμεναν από τους δουλικούς και απαίδευτους διεκπεραιωτές χαρτογιακάδες λογιστές .....θα ζητούσαν παρατάσεις ακόμα.
image description Antonis | Σεπτεμβρίου 20, 2012 9:40 π.μ. | Reply
εχω βαρεθει να διαβαζω σχεδια επι σχεδιων. Ας δουμε πρωτα τα πραγματα " οταν καθισει η μπιλια". Μεχρι τοτε, οτι και να λεμε ειναι για να περναει η ωρα
image description Who | Σεπτεμβρίου 20, 2012 9:24 π.μ. | Reply
Νομίζω πως οι περισσότεροι από μας έχουμε σιχτιρίσει αρκετά, έχουμε βρίσει αρκετά, έχουμε σχολιάσει αρκετά. Απ΄ό,τι αποδεικνύεται δεν μας ακούει κανείς. Γιατί δεν μας βλέπει κανείς. Οι πολιτικές αποφάσεις δεν αλλάζουν με σχόλια στο internet. Πρέπει να μας δουν μπροστά τους. Πρέπει να μας βρουν μπροστά τους! Αποφασισμένους και ενωμένους. Κι επειδή, αν είχαμε δημοκρατία η γνώμη μας και μόνο θα μετρούσε, χρειάζεται πλέον να κάνουμε το επόμενο βήμα. Κι αυτό είναι στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια. Να βγάλουμε από τα "σπλάχνα" μας τους αυριανούς ηγέτες, που θα είναι ΥΠΗΡΕΤΕΣ κι εκφραστές των ζωντανών δυνάμεων αυτής της χώρας. Των εργαζόμενων, των ανέργων, των νέων ανθρώπων που σήμερα καταστρέφονται. Η απεργία και οι συγκεντρώσεις της 26 Σεπτέμβρη ας γίνει η αρχή για να (ξανα)συναντηθούμε. Το χρωστάμε στο μέλλον μας.
image description SCORPIOS | Σεπτεμβρίου 20, 2012 9:33 π.μ. | Reply
Ηρθε η ώρα να μην δωσει ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΠΑ ..... ΑΠΕΡΓΙΑ Τ Ω Ρ Α ! ! ! !
image description ALEXF | Σεπτεμβρίου 20, 2012 9:12 π.μ. | Reply
Δεν θα κοβει κανεις αποδειξη και θα χασουν τα διπλα απο τον ΦΠΑ.
Αυτοι που θα κοβουν αποδειξη αργα ή γρηγορα θα κλεισουν.
image description MARIAZAK | Σεπτεμβρίου 20, 2012 9:40 π.μ. | Reply
Νομίζω πως απλά ήρθε η ώρα που πρέπει να πούμε ΟΧΙ σε άλλα μέτρα. Διότι όταν ενας ΛΑΟΣ δεν αντιδρά του φορτώνουν πολλά στην πλάτη!
Στις 26/9 θα έπρεπε να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΦΠΑ & ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ!!! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ????????
image description trapezokomos | Σεπτεμβρίου 20, 2012 10:10 π.μ. | Reply
δηλαδή ακόπμα ενα χτύπημα στον Ελληνα.επειδή ο συντελεστής θα είναι ο ίδιος με τις εταιρίες δεν σημαίνει θα είναι και ίδιος ο φόρος.οι εταιρίες αφαιρούν επιχειρηματική αμοιβή η οποία πηγαίνει στην δήλωση του εταίρου.ααυτός θα έχει αφορολόγητο έτσι;
image description GVTZ57 | Σεπτεμβρίου 20, 2012 10:30 π.μ. | Reply
ΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ***ΤΩΡΑ*** ΜΕΣΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ.
ΕΙΠΑΜΕ ΟΟΟΟΛΟΙ ΜΑΖΙ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ.!.!.!.!.! ΑΥΡΙΟ ΘΑ 'ΝΑΙ ΑΡΓΑ...
image description spirosp | Σεπτεμβρίου 20, 2012 10:24 π.μ. | Reply
Ξέρει κανένας συνάδελφος αν θα εφαρμοσθούν τα αντικειμενικά κριτήρια των ελεύθερων επαγγελματιών? Εγώ που είμαι ιδιωτικός υπάλληλος-λογιστής σε εταιρεία και παράλληλα κόβω και κάποιες αποδείξεις (έχω έδρα το σπίτι μου) για δικές μου δουλειές (γύρω στις 5.000 το χρόνο) τι θα πληρώνω? Θα πρέπει βάσει κριτηρίων και αλγόριθμου να εμφανίζω κάποιο ελάχιστο εισόδημα, ανεξάρτητα από ελεύθερα επαγγέλματα, ανεξάρτητα του γενικότερου φορολογικού μου προφίλ?
image description Απορία: | Σεπτεμβρίου 20, 2012 11:43 π.μ. | Reply
Ωραία απορία! Ας ξοδέψουμε λίγο χρόνο να ψειρίσουμε τη μαϊμού, μετρώντας τι θα μας πάρουν ακόμα από τα φραγκοδίφραγκα που μας άφησαν ... Ας κοιτάξουμε το δέντρο και ας χάσουμε το δάσος... Συνάδελφε, εδώ ο κόσμος χάνεται, πότε θα το καταλάβεις;
image description spirosp | Σεπτεμβρίου 20, 2012 10:44 π.μ. | Reply
Και αυτό που λέω είνα όντως υπαρκτό φαινόμενο στον κλάδο μας. Πολλοί λογιστές είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι με ΙΚΑ και παράλληλα έχουν και μπλοκάκι για κάποιες μικροδουλιές που αναλαμβάνουν. Και μάλιστα λόγω του ότι είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν μπορούμε να πληρωνόμαστε με απόδειξη δαπάνης, ακόμα και αν βγάζουμε 1 Ευρώ το χρόνο. Πρέπει οι σύλλογοι να αναδείξουν το παραπάνω θέμα, γιατί είναι πολύ σοβαρό.
image description aris | Σεπτεμβρίου 20, 2012 10:46 π.μ. | Reply
είναι ο καπιταλισμός ηλ.....!το δόγμα του σοκ σε πλήρη ανάπτυξη με τους γνωστούς νταβαντζήδες.παραμονή στο ευρώ με κάθε θυσία δεν ψηφίσαμε.ας μην αναρωτιώμαστε σαν τον μπέζο:μπορεί δεν μπορεί!ας συνεχίσουμε να βλέπουμε τους παπαγάγους στα δελτία της ντροπής των 8:30 να διαιρούν κοινωνικές ομάδες- για τα αφεντικά τους όμως που εμπορεύονται τα πετρέλαια-που έφτιαξαν όλα αυτά τα άθλια και άχρηστα δημόσια έργα τσιμουδιά!έτσι είναι οι ξεπουλημένες γραφίδες!διάβρωσαν όλους τους επαγελμ.κλάδους με ξεπουλημένα σωματεία και όργανα.μ'ιλτοον φρίντμαν κύριοι και με γεια σας.εμείς ας βλέπουμε Life style εκπομπές του δημ.αρ μαλέλη με τις ξανθιές να παρουσιάζουν αγιογραφίες στους κασιδιάριδες.αργήσαμε game over!
image description Axilleas | Σεπτεμβρίου 20, 2012 10:00 π.μ. | Reply
Αφου δεν μπορεσαν να πιασουν με τα τεκμηρια αυτους που κλεβουν τωρα θα μας κανουν ολους κλεφτες...
image description geo.... | Σεπτεμβρίου 20, 2012 11:56 π.μ. | Reply
ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ........ΣΕ ΕΣΑΣ ΘΑ ΧΑΡΙΣΩ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΜΟΥ
image description Χρήστος | Σεπτεμβρίου 20, 2012 12:15 μ.μ. | Reply
Μέγιστε!!!!!!!Μαζί σου.
image description Γιάννης Νανούρης | Σεπτεμβρίου 20, 2012 11:55 π.μ. | Reply
Για να καταλάβω βρε παιδιά…δεν μας δόθηκε η ευκαιρία τον Μάιο και τον Ιούνιο;… δηλαδή για να το συνειδητοποιήσω καλλίτερα, όλοι μας που γκρινιάζουμε εδώ μέσα ΔΕΝ ψηφίσαμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ….
image description Απάντηση: | Σεπτεμβρίου 20, 2012 11:58 π.μ. | Reply
Όχι, δεν ψηφίσαμε. Τους ψήφισε το 48,20% (βάζω και τη ΔΗΜΑΡ μέσα) του 62,47% του εκλογικού σώματος, δηλ. το 30,11% του εκλογικού σώματος και με υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση (όχι απλώς επιμήκυνση) , όχι άλλες οριζόντιες (, κάθετες ή τεθλασμένες...) περικοπές μισθών και συντάξεων, σχέδια πάταξης της φοροδιαφυγής και σχέδια ανάπτυξης και πολλές "κόκκινες γραμμές". Και προπαντώς με την απειλή εξόδου από το ευρώ και στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων από τον Ιούνιο... Αλλά, όπως αυτοί, για μία ακόμα φορά, ακύρωσαν τις προεκλογικές "δεσμεύσεις" τους, έτσι κι αυτοί που τους ψήφισαν, μπορούν, έστω και τώρα, να ακυρώσουν την ψήφο τους.
image description Ναι Σε Ολα | Σεπτεμβρίου 20, 2012 12:48 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και τα αφιερώνω αυτα τα μέτρα με αγάπη σε όσους
φήφισαν την αγία τριάδα.
image description tONI | Σεπτεμβρίου 20, 2012 1:41 μ.μ. | Reply
Σε αυτούς που ψήφισαν την αγία τριάδα στο παρελθόν αλλά όχι τώρα, πάλι συγχωροχάρτι θα δώσετε;; Κουφαλίτσες... Εγώ πάλι αφιερώνω τα νέα μέτρα σε όσους έχουν ψηφίσει πασοκ κ νδ έστω κ μία φορά στη ζωή τους.
image description καλα κρασιά | Σεπτεμβρίου 20, 2012 3:55 μ.μ. | Reply
Καλά εσύ βαυκαλίσου οτι υπάρχουν πολιτικοί και κόμματα που ενδιαφέρονται για σένα.
Τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν
image description καλά καλά... | Σεπτεμβρίου 20, 2012 11:50 π.μ. | Reply
ΠΟΛΥ ΦΩΝΑΞΑΤΕ... ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΜΗ... ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ...!!!
image description Απορία: | Σεπτεμβρίου 20, 2012 11:05 π.μ. | Reply
Μήπως έχεις να μας πεις κανένα καλύτερο, μήπως γελάσει το χειλάκι μας;
image description Γιάννης Νανούρης | Σεπτεμβρίου 20, 2012 11:30 π.μ. | Reply
Μετά από την απομάκρυνση εκ της κάλπης….ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Τι μου λες τώρα…συγνώμη έκανα λάθος;
image description Απάντηση: | Σεπτεμβρίου 20, 2012 12:41 μ.μ. | Reply
Εγώ προσωπικά δεν τους ψήφισα γιατί δεν μάσησα, και συνεπώς με δε αφορά ο πρώτος ενικός. Αλλά θα σου επαναλάβω: "... όπως αυτοί, για μία ακόμα φορά, ακύρωσαν τις προεκλογικές "δεσμεύσεις" τους, έτσι κι αυτοί που τους ψήφισαν, μπορούν, έστω και τώρα, να ακυρώσουν την ψήφο τους. " Εξάλλου, μόνο οι πεθαμένοι ούτε κάνουν λάθη, αλλά και ούτε έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν αυτά που έκαναν όσο ζούσαν. Και πάντα μιλάω γι' αυτούς που υπέκυψαν στους εκβιασμούς. Αυτοί, ναι, έχουν ακόμα χρόνο να διορθώσουν το λάθος τους. Όσο γι' αυτούς που υπερασπίζονται τη σημερινή κατάσταση χωρίς να έχουν οικονομικό όφελος, ε, τι να πω; Η βλακεία είναι αήττητη.
image description καλά καλά... | Σεπτεμβρίου 20, 2012 12:47 μ.μ. | Reply
Από το 2003 που είμαι στον κλάδο ακούω για απεργίες αλλά ούτε μια απεργία δεν έχω δει… Εγώ δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα γιατί είμαι ένας «υπάλληλος» που αν αντιδράσω θα πάω σπίτι μου με συνοπτικές διαδικασίες… Οι μεγαλολογιστές μπορούν να αντιδράσουν αλλά δεν θέλουν… είναι βολεμένοι με το σύστημα… έχουν τους υπαλληλάκους τους που τους πετάνε μερικά ψωροευρώ και έχουν και τα παιδιά της πρακτικής να κάνουν την λάντζα… όσο για το αφορολόγητο που πάνε να τους κόψουν το πολύ πολύ να κόψουν κανένα τιμολόγιο μικρότερο… Πάμε τώρα στα όργανα του κλάδου, σύλλογοι κτλ… αυτοί κοιμούνται ολόρθοι και πληρώνουν και το ξενοδοχείο… Όχι ότι δεν μπορούν να αντιδράσουν αλλά και αυτοί δεν έχουν κανένα λόγο να φωνάζουν, αφού συνήθως διοικούνται από ανθρώπους του κλάδου που μπλέκονται στη διοίκηση των συλλόγων μόνο για να αποκτήσουν γνωριμίες, διασυνδέσεις και να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα… όσο για τα συμφέροντα του κλάδου μας… τα έχουν γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους… Ποιος λοιπόν θα αντιδράσει? Οι μεγάλοι του κλάδου είναι βολεμένοι και οι μικροί φοβισμένοι… Πραγματικά λυπάμαι τα παιδιά που έρχονται να κάνουν πρακτική με τόση όρεξη και μόλις αρχίσουν να καταλαβαίνουν σε τι σαπίλα έχουν μπλέξει τα όνειρα τους γκρεμίζονται …
image description xaxaxa | Σεπτεμβρίου 20, 2012 12:21 μ.μ. | Reply
ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ, ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ...ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100 ΕΥΡΩ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ... ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΡΔΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ...ΟΣΟ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ. ΘΑ ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ (ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ) ΤΟΣΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΜΗ ΜΟΥ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ 60% ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ :)
image description sostos! | Σεπτεμβρίου 20, 2012 12:13 μ.μ. | Reply
Ακριβώς έτσι!
image description ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ | Σεπτεμβρίου 20, 2012 12:47 μ.μ. | Reply
Επειδή προφανώς κανένας εδώ μέσα 1) δεν έχει φοροδιαφύγει 2) δεν έχει συμβουλέψει πελάτη του πως να φοροδιαφύγει 3) Δεν έχει εκδώσει κανένα εικονικό τιμολόγιο 4) Δεν έχει εκδώσει πλαστό τιμολόγιο 5) Δεν έχει κάνει μαιμουδιές σε βιβλία πελατών 6) Δεν έχει λαδωσει εφοριακό 7) Έχουν κόψει αποδείξεις μέχρι και στην τυφλή γιαγιά που πήγε στο γραφείο του για τη φορολογική της δήλωση........Εν τέλει δεν έχει βάλει κανείς το λιθαράκι του για την καταστροφή της Ελλάδας........Ειμαι μαζί σας αδέλφια και θα απεργήσω και εγώ για πάρτυ σας!!!! Με αγωνιστικούς χαιρετισμους....... Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη από τους πραγματικούς αξιοπρεπείς λογιστές που δεν έχουν σχέση με τα παραπάνω και υφίστανται αυτήν την αδικία
image description G.D. | Σεπτεμβρίου 20, 2012 12:12 μ.μ. | Reply
ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ.........
image description ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ | Σεπτεμβρίου 20, 2012 1:53 μ.μ. | Reply
Αν για κάθε 1000 ευρώ που έβαζες στην τσέπη σου σε έκλεβε το κράτος τα 600 θα ήσουν μεγάλος μ..ας αν δεν έκανες το ίδιο.
image description Tsoxatzopoulos | Σεπτεμβρίου 20, 2012 1:56 μ.μ. | Reply
Όλοι οι κλέφτες από ανάγκη λέμε ότι κλέβουμε. Εμένα γιατί δε με πιστεύετε κ με έχετε ακόμα μέσα! Είμαι δικαιολογημένος σας λέω!!
image description G.D. | Σεπτεμβρίου 20, 2012 1:35 μ.μ. | Reply
Δε νομίζω ότι στο "πάρτυ" που γινόταν στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια έκλεβε το κράτος τους πολίτες........Για ρίξε μια ματιά γύρω σου και δες πως ανέβηκε ανεξήγητα το βιοτικό επίπεδο, τουλάχιστον μέχρι το 2009, της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας...Για δες πως βρέθηκαν απλοί υπάλληλοι να έχουν στην κατοχή τους 2 και 3 αυτοκίνητα, σπίτια, εξοχικά, ταξίδια στην Ευρώπη....κ.λ.π.... Ο ισχυρισμός τουλάχιστον ότι το κράτος έκλεβε τον πολίτη ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ...ότι έκλεβαν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑΙ....Τώρα δυστυχώς που το πάρτυ τελείωσε ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΚΩΣ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ. Και ο κλάδος των Λογιστών - Ελευθέρων επαγγελματιών δυστυχώς θα την πληρώσει για όλους αυτούς τους Ελεύθερους Επαγγελματίες (Γιατρούς,Δικηγόρους,Μηχανικούς,Υδραυλικούς, κλ.π) που δήλωναν εισοδήματα χαμηλότερα και από ανέργων.....
image description tONI | Σεπτεμβρίου 20, 2012 1:53 μ.μ. | Reply
Να προσθέσω ότι και οι νέοι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κτλ. θα την πληρώσουν εξαιτίας των παλαιών συναδέλφων τους που έκλεβαν. Κ οι παλαιοί μας καλούν να κατέβουμε πλάι πλάι στους δρόμους.. Κ μεις τα έχουμε ακόμα μόνο με τους 300 και κατεβαίνουμε στους δρόμους πλάι πλάι με τους βολεμένους 50ρηδες κ τους κλέφτες του κράτους. Οι αγνοί 50αρηδες αμφιβάλλω αν κατεβαίνουν πια στους δρόμους.. Όταν αυτοί κατέβαιναν στα νιάτα τους στους δρόμους, οι άλλοι είχαν βουτήξει το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι.. Κ τώρα ετεροχρονισμένα το παίζουν κ παρθένες Μαρίες κ τσε Γκεβάρα ταυτόχρονα..
image description G.D. | Σεπτεμβρίου 20, 2012 1:23 μ.μ. | Reply
Οι αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν δυστυχώς είναι πολλές και πονάνε...'Οσο θα συμπεριφερόμαστε σαν κακομαθημένα παιδάκια και για όλα όσα στραβά θα φταίνε πάντα οι 300, η τρόικα, η Μέρκελ,ο Σιωνισμός.....κ.λ.π τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει....Και καλά αυτοί που έχουν συμβάλλει σε αυτό το χάλι έχουν λόγους να το κάνουν........Αλλά εμείς οι υπόλοιποι γιατί ?????
Από τα 10 σχόλια εδώ μέσα τα 8 είναι "Τώρα δεν θα κόβουμε καμιά απόδειξη", "θα δουλεύουμε μαύρα" κ.λ.π Κι όταν σε 5-6 χρόνια το πολύ θα είμαστε σε κατάσταση χειρότερη από τη Βουλγαρία θα αναρωτιόμαστε πάλι τι δεν πήγε καλά και φυσικά θα εξακολουθούν πάντα να φταίνε για την κατάστασή μας οι 300, η τρόικα, η Μέρκελ,ο Σιωνισμός......
image description Who | Σεπτεμβρίου 20, 2012 2:48 μ.μ. | Reply
Για όσο ακόμα ο καθένας είτε κοιτάει μόνο την πάρτη του και τίποτ' άλλο, είτε βλέπει παντού εχθρούς και αντιπάλους, είτε θεωρεί ότι δεν έχει τη δύναμη ν' αλλάξει τα πράγματα και να βάλει το λιθαράκι του για μιά καλύτερη κοινωνία, τόσο θα συνεχίζεται η κατρακύλα. Όλες οι παραπάνω αντιλήψεις έχουν την ίδια βάση: ατομισμός. Ο ατομισμός όμως είναι "ωφέλιμος" μόνο για τους έχοντες (οικονομική/πολιτική) εξουσία. Για τους αδύναμους είναι η καταστροφή τους. Ο καθένας μόνος του είναι εύκολο θύμα. Ας μας διδάξει κάτι η Κερατέα. Εκεί, όχι μόνο ήταν ενωμένοι, αλλά κατάφεραν να μην έχουν ανάμεσά τους και ρουφιάνους...
image description Ελενη | Σεπτεμβρίου 20, 2012 2:50 μ.μ. | Reply
Αγαπητε G.D. καλως κακως καποιοι ψηφισαν και θα ξαναψηφισουν...........αλλα αυτο που τους καιει ολους ειναι τα ριαλια, αν δεν τα μαζεψουν τοτε θα αλλαξουν τα πραγματα ουτε με απεργιες ουτε φωνες ουτε σκοτωμοι ετσι κι αλλιως σε λιγοτερο απο 5 χρονια θα εισαι χειροτερα απο την Βουλγαρια !
Τεκμηριωσε μου που θα πανε τα ριαλια που θα παρουν τωρα και για ποιους σκοπους και εγω να τα δωσω ....Θα πανε στην Υγεια? Θα πανε στην Παιδεια?Θα πανε στην Προνοια?Θα πανε στους συνταξιουχους?
Η θα πανε στον ΑΠΑΤΟ ΚΟΥΒΑ ΕΚΤ & ΔΝΤ? μαζι με οτι αλλο εχει αυτη η χωρα πολυτιμο?
Μη φανταζεσαι και τιποτα το τρομερο τον Ηλιο εννοω τις παραλιες και την προσβαση απο τα λιμανια γυρω γυρω..........!Απλα αυτα εχεις αυτα θελουν!
image description ο πλουσιος λογιστής | Σεπτεμβρίου 20, 2012 3:31 μ.μ. | Reply
Οι ίδιοι άνθρωποι που τα φάγαν πριν, περιμένουν να γεμίσει ο κουρμπανάς για να ξαναφανε για αυτό μαζέψτε χρήματα όχι για μένα αλλα για τα φουκαριάρικα λαμόγια!!!
image description tONI | Σεπτεμβρίου 20, 2012 3:12 μ.μ. | Reply
Τι μας διδάσκει η κερατέα;; Γιατί εγώ νομίζω ότι μας διδάσκει τα εξής: "Το προσωπικό μου συμφέρον πάνω από όλα!" και "Διαδηλώνω όχι για να εξασφαλίσω να γίνει κάτι σωστά, αλλά για να μη γίνει τίποτα ποτέ σε αυτήν τη χώρα". και το δίδαγμα είναι επίσης παρεμφερές με το αντίστοιχο "Πιάσε πρώτα τον δίπλα πιο μεγάλο κλέφτη κ μετά έλα πιάσε κ μένα τον μικρότερο" "Φτιάξε πρώτα ΧΥΤΑ κάπου αλλού κ μετά φτιάξε κ σε μένα. Προς το παρόν προτιμώ τις παράνομες χωματερές!" Οι ιδιοτελείς είναι πάντοτε ενωμένοι για την επίτευξη του κοινού σκοπού! Οι επαγγελματικές κάστες είναι πάντοτε ενωμένες για την διαιώνιση των άδικων προνομίων τους! Κ μετά αφορίζουμε κ τους ανιδιοτελείς βάζοντας την ταμπέλα του "ρουφιάνου". Σιγά το δίδαγμα. 30 χρόνια αυτά γίνονται στην Ελλάδα. Τα ξέρουμε..
image description Who | Σεπτεμβρίου 21, 2012 9:56 π.μ. | Reply
Προς tONI: Αν ετοίμαζαν ΧΥΤΑ 250 μέτρα από το σπίτι σου, να σε δω αν θα έλεγες τα ίδια. Αν για να υπερασπιστούν το Μπόμπολα που είχε πάρει το έργο στέλναν τα ΜΑΤ σαν να ήταν ιδιωτικός στρατός να δέρνουν και να ψεκάζουν μέσα στο χωριό σου γέρους και εγκύους, να σε δω αν θα έλεγες τα ίδια. Σε παρακολουθώ καιρό να σκίζεις τα ρούχα σου για τις "επαγγελματικές κάστες" και τους "ιδιοτελείς" καταγγέλοντας πάντα τη λιανομαρίδα που αναντίρρητα συμμετείχε στη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά και ποτέ τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες έλληνες και ξένους που κατέκλεβαν το κρατικό ταμείο και τους καταναλωτές μέσω καρτέλ, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Ας γίνει έλεγχος του χρέους και των προμηθειών του δημοσίου από τη μεταπολίτευση κι εδώ και θα δούμε τι είναι μεγαλύτερο: Το χρέος ή οι υπερτιμολογήσεις, τα άχρηστα οπλικά συστήματα, οι τόκοι και τα πανωτόκια. Λες και το ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα λαδωνόταν και στηριζόταν από το πουθενά, όχι από "ανιδιοτελείς" επιχειρηματίες. Αλλά γι' αυτά tONI κάνεις γαργάρες...
image description O Παλιός | Σεπτεμβρίου 20, 2012 3:03 μ.μ. | Reply
Αγαπητή Ελένη
Για ποιά Παιδεία μιλάς
Αυτή που για να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες και να εκλεγεί ο τοπικός βουυλευτής εφτιαξε σε κάθε ραχούλα και ενα ΤΕΙ στο οποίο εισάγονται αγράμματα τουβλα που στις εξετάσεις γράφουν λάθος το ονομά τους , και αποφοιτουν επίσης αγράμματα ντουβάρια που το παίζουν επιστήμονες και έχουν και απαιτήσεις ?
Για ποια υγεία μιλάς
Αυτή που για τους ίδιους λόγους έχτισε ένα νοσοκομείο κάθε είκοσι χιλιόμετρα το οποίο δεν έχει μεν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , αλλά έχει οπωσδήποτε 3-4 κηπουρους και απο αλλους 3-4 υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, και οδηγούς που θα οδηγούν τα ασθενοφόρα που δεν υπάρχουν ?
Για ποια πρόνοια μιλάς
Για τους δήθεν ανάπηρους οι οποίοι εν τέλει λειτουργούν επι ζημία των πραγματικών αναπήρων,
Για ποιους Συνταξιούχους μιλάς
Για τις χιλιάδες των γυναικών που Δήθεν εργάσθηκαν στο Δημόσιο επί 15ετία και παιρνουν σύνταξη απο τα 35 τους μέχρι τα ογδόντα τους ?
Για τίς πολλές άλλες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΔΕΚΟ,στρατιωτικών,αστυνομικών, λιμενικών,πυροσβεστών, που συνταξιοδοτούνται πλήρως απο τα 45 τους ?
Εκτός αν εννοείς αυτούς που πραγματικά εργάσθηκαν και εργάζονται και θα Πάρουν Σύνταξη στα 67 και βάλε
image description G.D. | Σεπτεμβρίου 20, 2012 3:55 μ.μ. | Reply
Φίλη Ελένη να συμφωνήσω μαζί σου. Δυστυχώς τώρα η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Η ερώτησή σου θα ήταν χρήσιμη αν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.Δλδ που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα των κακών ξένων (γιατί δυστυχώς η Ελλάδα έπαψε να παράγει χρήμα από τη δεκαετία του 70) που εισέρεαν στα ταμεία του κράτους...πήγαν στην υγεία?...πήγαν στην παιδεία..? πήγαν στην ανάπτυξη..? κ.λ.π ή μήπως κατασπαταλήθηκαν από κρατικούς λειτουργούς με την ανοχή ή και συμμετοχή των πολιτών...Βέβαια τότε καμία σκέψη για αντίδραση,αντίσταση και τα σχετικά....γιατί άλλωστε..? πιό εύκολο δεν ήταν να πάιρνεις τη μαιμού σύνταξη? πιό έυκολο δεν ήταν να βαφτίζεσαι τυφλός? πιο εύκολο δεν ήταν να πάιρνεις την επιδότηση και να κάθεσαι στο καφενείο...Μια χαρά δεν ήταν να λαδώνουμε σε πολεοδομίες, εφορίες κλπ. για να χτίζουμε το αυθαίρετο εξοχικό στο καμένο βουνό, κρύβουμε τα κέρδη της επιχείρησης μας? Πιο βολικό και ευχάριστο δεν ήταν να έχουμε αύξηση στους μισθούς του Δημοσίου κατά 90% σε μια 10ετία (όταν η αντίστοιχη αύξηση στη Γερμανία ήταν περίπου 6%) για να καλύπτουμε καταναλωτικές ανάγκες και μόνο.........?Ρητορικό το ερώτημα......
image description Ελενη | Σεπτεμβρίου 20, 2012 5:05 μ.μ. | Reply
Φιλε G.D. Ακριβως ετσι ειναι οπως τα λες και δεν βγαζω και την ουρα μου απ'εξω γιατι μπορει να μην εφαγα τιποτα απο τα παραπανω αλλα δεν μιλησα κιολας ουτε κι εσυ φανταζομαι οποτε ειναι και αυτο συνενοχη.............αλλα τι πρεπει να γινει να συνεχιζω να πληρωνω ενω ακομη δεν εχει μαζευτει ουτε 1 ευρω απο ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ????/ ρητορικη ερωτηση!
image description ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ | Σεπτεμβρίου 20, 2012 3:44 μ.μ. | Reply
Χωρίς να είμαι ο σοφός παντογνώστης τα πραγματα είναι απλά για μένα . Η Ελλάδα μπορούσε να δανειζόταν λεφτά με τη σέσουλα λόγω της ασπίδας ΕΕ και Ευρωζώνης αργότερα. Τα δύο μεγάλα κόμματα έφτιαξαν ένα απίστευτο πελατειακο κράτος που ανεβοκατέβαιναν στην εξουσια τάζοντας όλο και περισσότερα ο καθένας στους πελάτες τους. Τα δανεικά (το τονιζω ΔΑΝΕΙΚΑ) αντί να πάνε σε υποδομές, ανάπτυξη, υγεία κλπ..πήγαν στους πελάτες (Μισθους, συντάξεις κλπ). Καποιοι εκαντοντάδες βουλευτές έφαγαν λεφτά με τη σέσουλα και έφτιαξαν και τα δισέγγονα. Καποιοι εκατοντάδες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ομως πελάτες έφαγαν λιγότερο αλλά έφαγαν όλοι μαζί και άπληστα. Λόγω της πελατείας φτιαχτηκε ένα απολυτα αναποτελεσματικό κράτος που βρήκαν την ευκαιρία άλλα ΧΙΛΙΑΔΕΣ αρπαχτικά να φάνε τα σπλάχνα μας (λέγε με και ελ. επαγγελματία). Ο Ιδιωτικός τομέας εν το μεταξύ μέσα σε όλο αυτό το πάρτυ η αληθεια είναι οτι ποτέ δεν προχωρησε σε πραγματικές επενδυσεις αλλά ο βασικός του πελάτης ήταν το κράτος. Και ομως μέσα σε αυτό το χάος υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνιας παραγωγικό & θέληση για εργασία, αρνουμενο να συμβιβαστεί, αρνουμενο να πιστέψει ότι θες μέσω για να κάνεις δουλεια, με όρεξη για δημιουργία & καινοτομία, που όλοι οι προηγούμενοι έχουν φροντισει να του φάνε τα σπλάσχνα, να το εξαθλιωσουν και να το ταπεινώσουν. ....ΟΛΟΙ έφαγαν μέσα σε αυτήν την κατάσταση και ΟΛΟΙ έχουν ευθυνη για την κατάντια. ¨Ομως το θράσος -ΚΑΠΟΙΩΝ- ελεύθερων επαγγελματιων, δηλαδή της απόλυτης φοροδιαφεύγουσας τάξης που έχουν ζήσει εις βάρος όλων των μισθωτών/συνταξιούχων δεν έχει όριο....
image description w | Σεπτεμβρίου 20, 2012 4:30 μ.μ. | Reply
δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι μόνο οι μεγαλολογιστές-γιατροί-δικηγόροι.ειναι και νέοι άνθρωποι(χιλιάδες) που αναγκάζονται απο να βγάλουν μπλόκ για να μειώσουν το κόστος του στον εργοδότη με ΠΟΛΛΟΥΣ τροπους, και όλες αυτές οι διατάξεις(μαζί κ ο φόρος επιτηδεύματος) σε συνδυασμό με την κρίση τους έχει γ(#$#%@ει κανονικά.Αν ισχύσει αυτό βέβαια.και μην μου πεις φιλοσοφίες του τύπου να διεκδικήσουν κτλ.ιδιωτικός υπάλληλος είσαι και ξέρεις τι γίνεται άμα έχεις απαιτήσεις(έστω τις νόμιμες).μόνο άμα σε έχει απόλυτη ανάγκη μπορείς να διεκδικήσεις τα νόμιμα!!!τα παραπάνω άστα...
image description ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ | Σεπτεμβρίου 20, 2012 4:49 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ..............................ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ..................ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΙΟΛΑΣ.ΕΓΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΟΙ ΕΞΩ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΞΑΡΤΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΕΩΣΟΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ.............
image description nikolas03 | Σεπτεμβρίου 20, 2012 4:34 μ.μ. | Reply
Οι Λογιστές γιατί δεν κάνουν απεργία άραγε..(ρητορικο το ερώτημα)...
image description ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ | Σεπτεμβρίου 20, 2012 5:41 μ.μ. | Reply
@W, Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν ειναι όλοι και προσπαθησα στα σχόλια μου να τους εξαιρέσω. Ειδικά τους νέους - αρκεί να μην ακολοθούσουν το παραδειγμα των παλαιότερων. Είμαι υπέρ της χαμηλής φορολογίας αρκεί όμως να πληρώνουν αυτό το λίγο ΟΛΟΙ!! Θα είμασταν όλοι πολύ καλύτερα. Σε καθε περιπτωση ουδείς αναμαρτητος....αλλα το να βλέπω να σκουζουν σαν οσίες παρθένες καποιοι λογιστές (σε πάω στοίχημα ότι είναι από αυτούς που φοροδιαφεύγουν εδω και 30 χρονια) με βγάζει απο τα ρουχα μου...
image description miltos | Σεπτεμβρίου 20, 2012 6:34 μ.μ. | Reply
Αφορολόγητο στο -10.000,00 ευρώ, μια και είμαστε ανίκανοι......... Αυτοί που δήλωναν 5.000,00 ευρώ το 2011 και 12.000,00 το 2010 θα δηλώνουν το 2012 0,00 ευρώ φορολογητέο εισόδημα.............
image description ΜΑΙΡΗ | Σεπτεμβρίου 20, 2012 6:27 μ.μ. | Reply
ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΕΛΟΣ???? ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΕΛΟΣ!!!!
image description broster | Σεπτεμβρίου 20, 2012 7:23 μ.μ. | Reply
Απορώ πραγματικά με κάποιους που βλέπουν δίκαιο σε αυτά τα μέτρα ..... Τι να πω ...... Τα πράγματα είναι απλά και φοροδιαφυγή υπάρχει και είναι πολύ εύκολο να καταπολεμηθεί , δυστυχώς με αυτά τα μέτρα (και τα άλλα που έρχονται) η φοροδιαφυγή θα είναι πλέον ο μόνος δρόμος για να κρατηθεί κάποιος στην αγορά και να έχει να ταϊζει την οικογένεια του ....... Κρίμα πάντως που βλέπω στα σχόλια εδώ ότι η φοροδιαφυγή φταίει για τη Τρόικα ..... Η φοροδιαφυγή και ανστίστοιχα το κακό δημόσιο είναι αποτελέσματα κάποιων πολιτικών και όχι οι αιτίες ........ Πραγματικά δεν έχω να γράψω πολλά , αλλά μου δημιουργεί απορία πως κάποιος θα έχει να πληρώνει ΟΑΕΕ , ΦΠΑ (ανείσπρακτο) , Φ.Ε. (ανείσπρακτο) , χαράτσια , λειτουργικές δαπάνες γραφείου και βέβαια να ζεί έστω αξιπορπεπώς ........ Να πληροφορήσει επίσης τους μη επαγγελαμτίες ότι σιμά κοντά είναι και η δική τους κατάργηση αφορολογήτου , να υπενθυμίσω ότι καταργούνται όλες οι (κουτσουρεμένες) φοροαπαλλαγές και υστέρα θα δούμε αν μιθσωτοί θα ζητάνει αποδείξεις ή θα λένε και θα σε πιέζουν οι ίδιοι μη μου κόψεις χαμήλωσε τη τιμή .....!!!! Αποτέλεσμα των μέτρων θα είναι νέα λουκέτα , νέα ύφεση , ανεργία και βέβαια μειωμένα έσδα στα ταμεία του Κράτους που θα οδηγήσουν φευ σε νέα μέτρα που θα είναι τελευταία .........
image description geo | Σεπτεμβρίου 21, 2012 9:18 π.μ. | Reply
το "αναδρομικα" απο 1-1-12 δεν βλεπω να σχολιαζει κανεις ... αν για ολα αυτα επρεπε να ξεσηκωθουμε "μια" για αυτο πρεπει να τα κανουμε ολα λαμπογυαλο !!!!!!!!! τουλαχιστον αυτο πρεπει να σταματησει δεν μπορεις μηνα σεπτεμβριο να παιρνεις αποφαση που ισχυει για ολη τη χρονια ! αν ετσι περιμενουν να εκκινησει η οικονομια τοτε κουνια που μας κουναγε ολους ! επισης οσο καιρο ο κλαδος μας μενει απραγος τα πραγματα θα γινονται ολοενα κ χειροτερα κ για του λογου το αληθες ο κλαδος φερει ευθυνη σε αυτες τις εξελιξεις ! αμα δεν επαναστατησουμε εμεις που βλεπουμε ποσο καταστροφικο ειναι για μια οικονομια στη συγκεκριμενη φαση να παιρνεις ημιμετρα με αναδρομικη φορολογιση που δεν εχουν καμμια προοπτικη
image description ορθιος | Σεπτεμβρίου 21, 2012 12:48 μ.μ. | Reply
πιο πανω καποιος ειπε κοροιδευοντας οτι δεν πιστευει οτι φταιει ο σιωνισμος παραθετο αποσπασμα απο τα πρωτοκολλλα των σοφων της σιων που γραφτηκαν το 1905!! πρωτοκολλο 3.11 ξεκινησαμε με καποιες πιαπιστωσεις οι οποιες επαληθευτικαν απο τα γεγονοτα.Διαπιστωσαμε οτι η προοδος θα υπατασσε ολους τους χριατιανους στη κυριαρχια του λογικου και πιστευουμε στη συνεχεια οτι ο δικος μας δεσποτισμος θα χρησιμοποιηθει για να καταπραυνειωτις πολιτικες ταραχες ενω η αυστηροτητα θα εξολοθρευση την φιλελευθερια ολων των νομοθεσιων.Ο λαος μεσα απο τις παραχωρησεις και τισ φιλοφρονησεις που του εξασφαλισε ο φιλελευθερισμοσ πιστεψε οτι ηταν πραγματικα κυριαρχος και ριχτηκε στο, παιχνιδι της εξουσιας.Οταν αρχισε να προσκρουει στα πρωτα εμποδια αρχισε να αναζητα νεο αρχηγο αντι να επιστρεψει στον προηγουνενο αρχηγο του καταθετοντας με αυτην του την κινηση ολες τις εξουσιες του στα ποδια μας.Θυμηθειται την γαλλικη επανασταση η οποια ηταν εξ ολοκληρου εργο μας.Απο τοτε οδηγουμε τον λαο απο την μια πλανη στην αλλη για να απαρνηθει ακομα και εμας προς οφελος του βασιλια της σιων τον οποιο ετοιμαζουμε για τον κοσμο.πρωτοκολλο 6.2 Απο τις κολοσιαιες δεξαμενες πλουτου
(πολυεθνικες)θα εξαρτωνταιαποκλιστικα οι περιουσιεσ των χριστιανων οι οποιες θα αποροφηθουν και θα καταβροχθηστουν την επομενη μερα της οικονομικης καταστροφης με τον ιδιο ακριβως τροπο που θα διαλυθει και η αξιοπιστια των κρατων.Ολοι εσεις οι οικονομολογοι που ειστε εδω παροντες προσεχτε την σπουδαιοτητα του συνδιασμου.Ειναι αναγκαιο να αναπτυξουμε με ολα τα δυνατα μεσα την σημασια της υπαρτατης κυβερνησης μας και θα πρεπαι να την παρουσιαζουμε σαν προστατιδα ολων οσον υποτασονται με την θεληση τους σε αυτην.

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο