Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

11,2 δισ. ετησίως η φοροδιαφυγή ελεύθερων επαγγελματιών

Φορολογικά έσοδα ύψους 11,2 δισ. ευρώ χάνει κάθε χρόνο το Δημόσιο από τη φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως συμπεραίνει μελέτη με τίτλο «Φοροδιαφυγή ανά επαγγελματικό κλάδο: Στοιχεία από τη χορήγηση πιστώσεων στην Ελλάδα» που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Το ποσό αυτό είναι ανάλογο με το πακέτο μέτρων των 11,8 δισ. ευρώ που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα για τη διετία 2013- 2014.

 Η ομάδα των ερευνητών συγκέντρωσε στοιχεία για τις δανειοδοτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών από μια αντιπροσωπευτική τράπεζα στην Ελλάδα και τα ποσά που καταβάλλονται για τις δόσεις εξόφλησής τους καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι φορολογούμενοι καταβάλλουν κάθε χρόνο το 82% του δηλωθέντος εισοδήματός τους για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

 Μάλιστα υπάρχουν κλάδοι, όπως γιατροί και μηχανικοί, στους οποίους το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο και φθάνει έως και το 155%.

Οι ερευνητές υπολόγισαν με βάση τα δεδομένα αυτά ότι το 2009 το σύνολο των εισοδημάτων που δεν δηλώθηκε από τους ελεύθερους επαγγελματίες φθάνει τα 28 δισ. ευρώ. Αν στο ποσό αυτό υπολογιστεί ένας συντελεστής 40% τότε ο φόρος που δεν καταβάλλεται ανέρχεται σε 11,2 δισ. ευρώ.

 Η μελέτη επίσης συνδέει τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής που παρατηρούνται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως στους γιατρούς, τους δικηγόρους και τους μηχανικούς, με το υψηλό ποσοστό εκπροσώπησής τους στο κοινοβούλιο.

 Η μελέτη προτείνει τη λήψη μέτρων μεταξύ των οποίων είναι οι στοχευμένοι έλεγχοι σε περιοχές και ομάδες επαγγελμάτων με υψηλή φοροδιαφυγή καθώς και η θέσπιση τεκμαρτού φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες.

 Επικεφαλής της μελέτης είναι η κ. Μαργαρίτα Τσούτσουρα επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και ο Νικόλαος Αρταβάνης μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Virginia Tech.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description potemkin | Σεπτεμβρίου 19, 2012 9:55 π.μ. | Reply
ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΒΓΗΚΕ ΕΝΩ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ?

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ? ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ....
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ....ΟΛΟΙ ΣΕΡΛΟΚ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.....
image description ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ | Σεπτεμβρίου 19, 2012 11:15 π.μ. | Reply
Εάν εκτιμήσουμε ψυχρά και ρεαλιστικά, χωρίς να έχουμε τίποτα με τα πρόσωπα και τις επιλογές τους........ο γιατρός ιδιωτικού νοσοκομείου για μια εγχείρηση καρδιάς ζητά 6.000 χωρίς απόδειξη και 10.000 με απόδειξη ή αν θέλετε μικρότερα ποσά......μία γέννα συνήθως κοστίζει 1.000-1.500 ευρώ και κόβει στην καλύτερη τα μισά! Εν πάση περιπτώσει είναι κατανοητό το μέγεθος της φορολογητέας-αποκρυφθείσας ύλης. Από που προκύπτει ότι οι Λογιστές -για τους οποίους δεν υποστηρίζω ότι τα κόβουν όλα- υποκρύπτουν ανάλογα ποσά? Θα τρελαθούμε τώρα ? Η μελέτη προέρχεται όντως από το Ο.Ο.Ε. ή την παρέλαβαν με συστημένο και απλώς την υπέγραψαν? Έχετε ακούσει κανέναν γιατρό ή έστω και δικηγόρο να κυνηγά ίσως και το 50% του τζίρου του σε φέσια για τα οποία έχει βεβαιωθεί και ο αναλογών ΦΠΑ μιας και κόβουμε πλέον με την παροχή και όχι την είσπραξη? Λοιπόν.....δεν γίνονται έτσι οι μελέτες.....και η αγαπητή καθηγήτρια εκ Σικάγο.....όπου αντιπαραβάλει τις πληρωμές δανείων με τα έσοδα και βρίσκει δυσαναλογία άρα και φοροδιαφυγή......βρίσκεται μεν σε καλό δρόμο αλλά έχει μίλια μπροστά της ακόμα για να φτάσει στην Ελληνική πραγματικότητα και να προτείνει κιόλας λύσεις. Εάν όλοι αυτοί αρχίσουν να εργάζονται τα δωδεκάωρα και βάλε των "φοροφυγάδων", τα αποτελέσματα ΚΑΙ Η ΤΕΚΜΗΡΊΩΣΗ των ερευνών τους θα είναι άξια λόγου.......μέχρι τότε κουβέντα καφενείου να γίνεται στα κανάλια!
image description Ναι Σε Ολα | Σεπτεμβρίου 19, 2012 10:29 π.μ. | Reply
Aν φορολογούσατε τα 28δις με 41,071428% θα βγαζανε ακριβώς τα 11,5δις που ζητούσατε ε!!??Μία φταίνε οι ελ.επαγγελματίες,μία οι δημοσιοι υπάλληλοι την άλλη οι αλοδαποί.Οι μόνοι που δεν φταίνε για το χάλι μας είναι οι πολιτικόι.
image description ΠΑΡΗΣ | Σεπτεμβρίου 19, 2012 10:35 π.μ. | Reply
ΠΡΟΤΑΣΗ (Είναι υλοποιήσιμη άμεσα εφ όσον υπάρξει πολιτική βούληση)
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο αποκτά εισοδήματα εντός της χώρας προερχόμενα από οποιαδήποτε πηγή είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού, οφείλει να δηλώσει στην ΓΓΠΣ μέσω των εφοριών, τον ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιεί για να εμφανίζει σε αυτούς τα εισοδήματά του. Από αυτούς τους λογαριασμούς διενεργεί οποιαδήποτε δαπάνη ή επένδυση, ή αγορά ακινήτων, ή μεταφέρει ποσά σε άλλους δικούς του ή τρίτων λογαριασμούς. Λόγω μη ύπαρξης πλέον περιορισμών σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ο έλεγχος είναι ευχερέστατος ηλεκτρονικά. Οποιοδήποτε ποσό βρεθεί σε άλλους λογαριασμούς το οποίο δε #πέρασε# από τους λογαριασμούς που δηλώθηκαν, υπόκειται σε έλεγχο. Γνωρίζω οτι υπάρχουν αντιδράσεις για το μέτρο από πολλές πλευρές, αλλά εκεί που φτάσαμε είναι απαραίτητο να αγνοηθούν. Εάν ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός δεν παρακολουθήσει την ροή του χρήματος, θα προκύπτουν πάντα τα ξεπερασμένα τεκμήρια, οι αντικειμενικές αξίες, και οι επικοινωνιακές πρακτικές των πολιτικών και των ΜΜΕ.
image description ALEXIS | Σεπτεμβρίου 19, 2012 10:47 π.μ. | Reply
Θελουν να μας βαλουν να φαγωθουμε μεταξύ μας, κοινωνικη ομαδα με κοινωνικη ομαδα, επαγγελματικη ταξη με επαγγελματικη ταξη. Διαίρει και ασίλευε....
image description spirosp | Σεπτεμβρίου 19, 2012 10:50 π.μ. | Reply
Να δημοσιεύσει το Ο.Ε.Ε. και την αναλυτική έκθεση της Έρευνας, τις παραδοχές που έλαβε υπόψη και το δείγμα. Διαφορετικά, όλα όσα λέει δεν έχουν καμία υπόσταση... Επίσης να μας πει, γιατί όλως τυχαίως βγήκε τώρα αυτό το νούμερο... λίγες μάλιστα ημέρες πριν την ανακοίνωση των μέτρων των 11,5 δις Ευρώ...
image description tzimdim | Σεπτεμβρίου 19, 2012 11:58 π.μ. | Reply
Η περίπτωση ένα μεγάλο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών να είναι όμηροι των τραπεζών και του κράτους δεν περνάει φυσικά από το μυαλό των ερευνητών της μελέτης αυτής. Η περίπτωση πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες ειδικά όσοι ξεκίνησαν τη δουλειά τους και έκαναν οικογένεια στα μέσα της δεκαετίας του '90, σήμερα να ζουν χειρότερα από τους πιο χαμηλά αμοιβόμενους μισθωτούς των 500,00€ το μήνα, γιατί πληρώνουν τα δάνεια τους ή γιατί καταβάλλουν ανείσπρακτο ΦΠΑ και φόρο για έσοδα που δεν απέκτησαν, στερώντας τα βασικά στην οικογένεια τους, ούτε αυτό περνάει από το μυαλό τους. Εξ ιδίων μάλλον κρίνουν τα αλλότρια έχοντας στο μαυλό τους "ελεύθερους επαγγελματίες" του περιβάλλοντος κοινωνικού τους χώρου. Θελουν στα ίσια να στιγματίσουν και να δώσουν στο πιάτο της Τρόικας μια πολυπληθή κοινωνία μεροκαματιάρηδων που παλεύουν όλη μέρα για την επιβίωση χωρίς να βαρύνουν ένα ευρώ τον προυπολογισμό του κράτους. Ας σκανάρουν τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών της 31/12/2009 και την ακίνητη περιουσία εκείνης της ημερομηνίας για να βγάλουν συμπέρασμα και να βρουν τα φοροκλεμένα. Διαφορετικά ας μας αφήσουν στον πόνο και στη δυστυχία μας γιατί είμαστε και ανασφάλιστοι λόγω χρεών στον ΟΑΕΕ.
image description sakrets | Σεπτεμβρίου 19, 2012 11:38 π.μ. | Reply
Αυτό το πανεπιστήμιο του Chicago ποιος του ειπε να κανει την έρευνα? Ετσι αυθόρμητα ειδαν τις καταθέσεις και συμπεραναν από εκει οτι εμεις εδώ κλέβουμε. Τον ΚΒΣ τον είδαν? Τα τρελά φορολογικά νομοσχέδια τα ειδαν? Την φοροσπατάλη στο δημόσιο την είδαν? Αποδιοπομπαίος τράγος οι Ελευθεροι Επαγγελματίες.
image description broster | Σεπτεμβρίου 19, 2012 11:49 π.μ. | Reply
Απλά είνια μια μελέτη της πλάκας ....... Στηριζόμενη σε σαθρα στοιχεία πχ παει ένας γιατρός και λέει κοίτα το εισόδημα που φαίνεται είναι 10000 αλλά το πραγματικό μου είναι 80000 και βγάζουν τη μελέτη ..... Το ότι οι Τράπεζες έδιναν στο χαμό δεν αναφέρεται καν ...... Και κάτι τελευταίο .... Και αυτή η έρευνα απλά βλέπει ένα αποτέλεσμα , δεν ψαχνει τα αίτια της φοροδιαφυγής ..... Χώρια που η φοροδιαφυγή που όντως υπάρχει από τα μικρομεσαία στρώματα (και όχι μόνο από τους ελ.επαγγελματίες) επιστρέφει μέσα στην αγορά και δεν φεύγει σε εξωτικούς προορισμούς άρα λοιπόν πάσχει από πολλές πλευρές η μελέτη αυτή που όλως τυχαίως γίνεται τώρα και μάλιστα από πανεπιστημίο με έδρα το Σικάγο (όσο να ναι κάπου έχουν τον Φρίντμαν στο μυαλό τους !!!)
image description nikde | Σεπτεμβρίου 19, 2012 11:19 π.μ. | Reply
ΤΙΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΙΣ ΠΗΡΑΝ ΥΠΟΨΗΝ ? ΤΑ "ΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ"
ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΚΟΚΚΙΝΗΣΟΥΝ" ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ Ο ΟΑΕΕ , Ο ΦΠΑ ΚΛΠ... ??? ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΓΗΣΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ...? ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ? ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ? ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ? ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ? ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ? Η... ΜΕ ΤΟ..... ΜΗΚΟΣ..?????
image description Ο ΦΕΡΕΦΩΝΟ | Σεπτεμβρίου 19, 2012 1:45 μ.μ. | Reply
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.......ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε. ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ.
image description takm2000 | Σεπτεμβρίου 19, 2012 1:03 μ.μ. | Reply
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ.ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΘΕΙ,ΑΥΤΟΙ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΠΑ ΑΠΟΤΗΝ ΤΣΕΠΗΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ ΜΑΣ!!!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ (ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΣΦΥΡΑ ΜΟΥ).ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!!!!ΒΡΕΙΤΕ ΙΣΕΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΣΤΕ ΤΕΣ .ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.Η ΤΕΡΛΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...........
image description Ο ΚΑΝΕΝΑΣ | Σεπτεμβρίου 19, 2012 10:51 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΤΟΝ ΦΠΑ ΠΡΟΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΟΣΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ...
image description ΕΙΡΉΝΗ ΗΜΗΝ | Σεπτεμβρίου 20, 2012 12:18 μ.μ. | Reply
Οι περισσότεροι πελάτες έμποροι, τεχνικές και λοιπές εταιρείες-πλην παροχής υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, στην πράξη χρεωπιστώνουν τον ΦΠΑ, δηλαδή ναι μεν τους χρωστούν κάμποσο αλλά χρωστούν κι αυτοί όσο περισσότερο γίνεται και προσπαθείς να κάνεις παιχνίδι με τις ημερομηνίες των τιμολογίων μέχρι το τέλος του μήνα ή τριμήνου ελπίζοντας ότι όποιο περιθώριο κέρδους επί της καθαρής αξίας θα το εισπράξεις με έναντι πληρωμές. Στην παροχή υπηρεσιών, τα περισσότερα έξοδα όπως μισθοδοσία ή ενοίκια δεν έχουν ΦΠΑ και αυτά που έχουν όπως τηλεφωνικά ή αναλώσιμα εξοφλούνται ως επί το πλείστον τοις μετρητοίς! Άρα στερείται η παροχή υπηρεσίας την δυνατότητα να μειώσει τον ΦΠΑ εκροών με ΦΠΑ εισροών που απλά θα πλήρωνε (όπως στην εμπορία) στο μέλλον! Ότι εισπράττει πρέπει να καταβληθεί και τρέχα γύρευε μετρητά από το υπερπέραν για να πληρώσεις τα φέσια. Όσον αφορά την μελέτη είναι εντελώς άστοχη διότι πραγματεύεται και συγκρίνει το ποσοστό φοροδιαφυγής των κλάδων του δείγματος. Η βάση υπολογισμού είναι η αποκρυφθείσα φορολογητέα ύλη βάσει ΤΖΙΡΟΥ. Ούτε κατά διάνοια δεν φτάνουν οι Ελ Επ Λογιστές τους Τζίρους των Γιατρών ή Δικηγόρων για να τα κρύψουν κιόλας ΑΝΑΛΟΓΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υποκρύπτουν και οι Λογιστές ή ότι δεν εμπλέκονται σε γενικής φύσεως πλέον απάτες όπως ο καθένας. Όταν όμως μιλάμε για σύλληψη της φοροδιαφυγή αποσκοπούμε σε αξιόλογους καταλογισμούς και όχι τρει-τρεις οι ελεγκτές για να πιάσουν αποδειξάκια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι κλάδοι που παραμένουν τελικά στο απυρόβλητο εκπροσωπούνται στη Βουλή από συναδέλφους γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς. Όταν θα δεις καμιά πενηνταριά Βουλευτές από τον Λογιστικό κλάδο τα ξανασυγκρίνουμε!
image description ουπς κεκτημένη | Σεπτεμβρίου 20, 2012 12:41 μ.μ. | Reply
Ημίν
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο