Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

O.E.E. - Δήλωση του Προέδρου Πελοπίδα Καλλίρη για την έρευνα σχετικά με την φοροδιαφυγή

Κυρίαρχο ζήτημα της οικονομικής πολιτικής πολλών Κυβερνήσεων στον κόσμο αποτελούν θέματα φοροδιαφυγής και παραοικονομίας.

Ως εκ τούτου το ΟΕΕ από τον ρόλο του και στα πλαίσια των υποχρεώσεών του απέναντι στην Πολιτεία και τους πολίτες ασχολείται συνεχώς με την ιδιαιτερότητα του φαινομένου της φοροδιαφυγής.

Πολλές έρευνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας όπως και η σημερινή που εκπόνησαν μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Οι έρευνες αυτές είναι ουσιαστικές και είναι εργαλείο για την πολιτεία για την εξειδίκευση του φαινομένου ώστε να προσδιοριστούν οι παράγοντές της φοροδιαφυγής και να προχωρήσουμε στην χάραξη μιας σωστής φορολογικής πολιτικής της Χώρας.

Πρέπει όμως επιτέλους να καλλιεργηθεί ισχυρή φορολογική συνείδηση στους πολίτες και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πάταξη της διαφθοράς με ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ελεγκτικών αρχών.

Για να αποκτήσει ο πολίτης αυτό που ευρέως ονομάζεται φορολογική συνείδηση πρέπει από τα μαθητικά του χρόνια και εμείς επιμένουμε σ’ αυτό να αποκτήσει φορολογική παιδεία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Σεπτεμβρίου 19, 2012 11:27 π.μ. | Reply
Ουαου !!!!!! Τρομερή δήλωση ...... Ε μα τότε τα αξίζει τα λεφτά του το ΟΕΕ από τις συνδρομές ...... Τώρα βέβαια πως δέχεται συνδρομές από φοροκλέφτες ...??? Ε τι να κάνομε ........
image description ΠΟΙΗΜΑ | Σεπτεμβρίου 19, 2012 12:08 μ.μ. | Reply
ΟΥΦ!!!!!!!!!! ΙΔΡΩΣΑ!!! ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ? ΚΑΙ ΤΙ ΒΑΡΟΣ. ΑΝ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ? ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΙΗΜΑ".
image description spirosp | Σεπτεμβρίου 19, 2012 1:42 μ.μ. | Reply
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!! Αλήθεια, τι είδους εργαλείο είναι αυτές οι έρευνες για την Πολιτεία....? Μήπως είναι εργαλείο χειραγώγησης....? Πόσο φορολογική συνείδηση έχουν οι βολευτές μας....? Δηλώνουν στην Εφορία τις μίζες από τα σκάνδαλα...?
image description spirosp | Σεπτεμβρίου 19, 2012 1:27 μ.μ. | Reply
Και από ποιούς καθηγητές θα αποκτήσουν τα παιδιά φορολογική παιδία....? Από αυτούς που τα παίρνουν από τους γονείς για να κάνουν ιδιαίτερα....? (εννοείται μαύρα...)
image description asteras5 | Σεπτεμβρίου 19, 2012 1:42 μ.μ. | Reply
κύριε Πρόεδρε.

Για να αποκτήσει ο πολίτης φορολογική συνείδηση θα πρέπει να πειστεί ότι τα λεφτά του θα πληρώνει θα πιάνουν τόπο!!

Δηλαδή, θα πηγαίνουν , στην υγεία, στην παιδεία, στην άμυνα κλπ
Αντ αυτού έχουμε,

ΕΟΠΠΥ με ούρες στο ΙΚΑ από τις 2 την νύχτα,
Σχολεία χωρίς πετρέλαια, και καθηγητές με 600 € το μήνα,
μίζες γαι την αγορά υποβρυχιών,


Αντέ τώρα βρες τρόπο να πείσεις τον πολίτη.........να πληρώσει φόρους........
image description ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ | Σεπτεμβρίου 19, 2012 2:22 μ.μ. | Reply
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ,ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ,ΓΙΑΤΙ ΡΟΚΑΝΙΣΑΝΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΟΣΟ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΕ,ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ
image description Ο ΚΑΝΕΝΑΣ | Σεπτεμβρίου 19, 2012 11:00 μ.μ. | Reply
ΕΣΥ Κε "ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕ" ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΣΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο