Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. προς το Ο.Ε.Ε. σχετικά με την υποβολή καταστατικών στο Γ.Ε.ΜΗ.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 34
ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483 FAX: 210 8834484
http://www.efeea.gr
Απ. Αναγ. Πρωτ. Αθηνών 3352/18.10.1990 - Αρ. Κατ. 17619/19.12.1990

ΑΘΗΝΑ, 17/09/2012

Αρ.πρωτ.903
ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ  ΤΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  της  ΕΛΛΑΔΑΣ

Προς την Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.
Κοινοποίηση: Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.    

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ  ΣΤΟ  Γ.Ε.ΜΗ.

Κύριοι Συνάδελφοι,

Για μία ακόμη φορά απουσιάζετε από το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας και συγκεκριμένα από τη συγκρότηση του Γ.Ε.ΜΗ. στα επιμέρους επιμελητήρια. Όπως θα γνωρίζετε, υπόχρεος για την υλοποίηση του έργου αυτού ορίσθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Λογιστής–Φοροτεχνικός της κάθε επιχείρησης, χωρίς να προβλέπεται ουδεμία ελάχιστη αμοιβή για την εργασία του αυτή.

Η ανάθεση του ως άνω έργου είναι το φυσικό επακόλουθο της έγκαιρης και έγκυρης ανταπόκρισης του κλάδου των Λ–Φ  σε όλες τις απαιτήσεις της Διοίκησης την τελευταία δεκαετία και μάλιστα άνευ αμοιβής.

Η άμισθη όμως προσφορά εργασίας από τους Λ-Φ έχει λάβει πλέον τέλος δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας είτε διότι θεωρούν το Λογιστή–Φοροτεχνικό τον «τελευταίο τροχό της αμάξης», αρνούνται την καταβολή αμοιβής στους συναδέλφους.

Επί πλέον τους τελευταίους μήνες στο Ο.Ε.Ε. γίνονται διαβουλεύσεις για την «Πιστοποίηση» των Λ–Φ. Η πιστοποίηση αυτή αφορά μόνο οικονομικές υποχρεώσεις των μελών προς το Ο.Ε.Ε. ή εξ αυτής απορρέουν απαιτήσεις & δικαιώματα;

Εάν ναι, τότε θα πρέπει κύριοι Συνάδελφοι να κινηθείτε άμεσα, προς την Πολιτεία και να εξασφαλίσετε ελάχιστες αμοιβές (ουσιαστική πιστοποίηση) για την υλοποίηση του έργου Γ.Ε.ΜΗ., όπως ανάλογα ενήργησε το Τ.Ε.Ε. εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των μελών του, ή να απαλλάξετε τον κλάδο από την υποχρέωση αυτή.

Σε περίπτωση απαλλαγής του κλάδου από την υποχρέωση αυτή, τα επιμέρους Επιμελητήρια θα μπορέσουν να συγκροτήσουν το Γ.Ε.ΜΗ. υλοποιώντας επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, δίνοντας δουλειά σε χιλιάδες ανέργους.
   
Ευελπιστούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.  
    
Μετά τιμής    

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.  ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ              Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    Δ.  ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Μπραβο | Σεπτεμβρίου 19, 2012 8:20 π.μ. | Reply
Σχολιάστε
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο