Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. για παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής στο Γ.Ε.ΜΗ.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected], [email protected]
    
ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Θεσσαλονίκη 18/9/2012

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κ. Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ  
2. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
κ. ΣΤ. ΚΟΜΝΗΝΟ
3. Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β’
Κα Α. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ
4) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
5) Ο.Ε.Ε.
6) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
7) Ε.Ε.Θ.
8) Β.Ε.Θ.
9) Ε.Β.Ε.Θ.
10) Ο.Ε.Ε.Θ.
11) Ο.Β.Σ.Θ.
12) Ε.Σ.Θ.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στις 30/9/2012 λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής στο Γ.Ε.Μ.Η. των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. και στις 11/10/2012 των Ομορρύθμων και Ετερορρύθμων Εταιριών.

Επειδή:

1) Το σύστημα αυτοαπογραφής του Γ.Ε.Μ.Η. είναι υπερφορτωμένο και η είσοδος σε αυτό είναι σχεδόν αδύνατη την περίοδο αυτή.

2) Η διαδικασία αυτοαπογραφής είναι εργασία πολύπλοκη και χρονοβόρα.

3) Τα καταστατικά των περισσότερων εταιριών είναι παλαιά, (γραφομηχανή κ.λπ.) δεν είναι κωδικοποιημένα και δεν τα κατέχουν ως ηλεκτρονικά αρχεία (μορφή doc) τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία και οι λογιστές-φοροτεχνικοί. Το ίδιο ισχύει και για τα πρακτικά Γ.Σ. και Δ.Σ.

4) Τα εν λόγω καταστατικά και πρακτικά πρέπει να ξαναγραφτούν γιατί οι περισσότερες εταιρίες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι δεν τα έχουν σε ηλεκτρονικά αρχεία (μορφή doc). Την εργασία αυτή τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία αδυνατούν να εκτελέσουν. Θα ήταν όμως δυνατόν να αναρτηθούν σε αρχείο μορφής pdf.

5) Την περίοδο αυτή τα φοροτεχνικά-λογιστικά γραφεία έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας (υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων, καταστάσεων αυτοελέγχων, Φ.Π.Α. κ.λπ.).

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να δώσετε οπωσδήποτε παράταση της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής των εταιριών τουλάχιστον μέχρι 31/1/2013 και για την αποστολή ή προσκόμιση των πρωτοτύπων εγγράφων ή αντιγράφων αυτών στο Γ.Ε.Μ.Η. μέχρι 31/3/2013.

Επίσης θα πρέπει να επιτρέψετε τη ηλεκτρονική ανάρτηση των παραπάνω εγγράφων σε αρχεία pdf και όχι doc, διότι τα doc δεν διασφαλίζουν το γνήσιο του περιεχομένου των εγγράφων και είναι αδύνατον να ξαναγραφτούν από την αρχή.

Τέλος θα πρέπει να αποδεσμεύσετε από την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης αυτοαπογραφής στο Γ.Ε.Μ.Η. αυτούς που διαθέτουν του κωδικούς πρόσβασης το Τaxisnet (δηλαδή τους φοροτεχνικούς-λογιστές), διότι την εργασία αυτή δεν θα την πληρωθούν από τους πελάτες τους, λόγω και της οικονομικής κρίσης και δεν θα μπορέσουν να την διεκπεραιώσουν στα στενά αυτά χρονικά περιθώρια και με τον τρόπο που έχετε καθορίσει.Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                         

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Ανίκανοι | Σεπτεμβρίου 18, 2012 6:51 μ.μ. | Reply
Μήπως είδατε να ζητάει παράταση η ένωση συμβολαιογράφων ή δικηγόρων,
απαιτήστε,απαιτήστε, απαιτήστε να κάνουν τη δουλειά αυτοί που πρέπει και όχι τα κορόιδα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο