Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προτάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ετοιμάζει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει προτάσεις πριν από το 2013 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.  
 
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει προτάσεις «ως τα τέλη της χρονιάς» για την καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων και της φοροδιαφυγής, ανακοίνωσε σήμερα ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για θέματα Φορολογίας Άλγκιρντας Σέμετα.

"Πριν από το τέλος του έτους η Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για τους τρόπους βελτίωσης» των προσπαθειών πάταξης της φοροδιαφυγής και των φορολογικών παραδείσων, δήλωσε ο Σέμετα.

Σε ερώτηση που του έγινε όσον αφορά τις εικασίες που γίνονται σχετικά με το αίτημα του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό να λάβει την βελγική υπηκοότητα και για το γεγονός ότι το κίνητρο για αυτό μπορεί να ήταν φορολογικοί λόγοι, ο Σέμετα απάντησε ότι οι υπηρεσίες του «εξέτασαν τη βελγική νομοθεσία».

Το Βέλγιο «αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο» σε φορολογικό επίπεδο, «είτε είναι Βέλγοι είτε είναι ξένοι. Αυτό σημαίνει ότι για θέμα διακρίσεων, δεν έχουμε δεχθεί κανένα παράπονο όσον αφορά τη βελγική νομοθεσία», πρόσθεσε.

Για το ευρύτερο θέμα του φορολογικού ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, «θεωρούμε ότι οφείλουμε να αγωνιστούμε κατά του επιβλαβούς φορολογικού ανταγωνισμού και έχουμε πολύ σαφείς κανόνες πάνω στο ζήτημα αυτό», σημείωσε ο Σέμετα.

Όμως «θεωρούμε ότι ένα κάποιο επίπεδο δίκαιου ανταγωνισμού όσον αφορά το ποσοστό (της φορολογίας) μπορεί επίσης είναι υγιές, λειτουργώντας έτσι ώστε τα κράτη να μην προσπαθούν να επιλύσουν όλα τα δημοσιονομικά τους προβλήματα μόνον με τις αυξήσεις των φόρων», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 
 
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο