Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποκλειστικά ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων σε κάθε Υπουργείο μέχρι το τέλος του 1ου τριμήνου του 2013.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπό την Προεδρία του αρμόδιου Υφυπουργού Μανούσου Βολουδάκη και τη συμμετοχή του επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Δημήτρη Πτωχού, με την οποία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση όλων των Υπουργείων για τους κεντρικούς άξονες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και για τον τρόπο του συντονισμού των Υπουργείων μεταξύ τους.

Σε συνέχεια της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής, σήμερα κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι Γενικοί Γραμματείς Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης, Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μαρία Ευαγγελίδου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μόσχος Κορασίδης, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νικόλαος Κανελλόπουλος, Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων Ιωάννης Πυργιώτης, Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου.

Η Επιτροπή, σε συνεργασία με τα Υπουργεία, προχωράει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε:
 
-να ολοκληρωθεί η καταγραφή των εν εξελίξει έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κάθε Υπουργείου, και να γίνει η ιεράρχηση των σχετικών προτεραιοτήτων.

-να συμφωνηθεί η διαδικασία μετάβασης στην αποκλειστικά ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων σε κάθε Υπουργείο, με στόχο στο τέλος του 1ου τριμήνου του 2013 όλα τα Υπουργεία να διαθέτουν ψηφιακά πιστοποιητικά και έως το τέλος του 1ου εξαμήνου του 2013 να διακινούν μεταξύ τους μόνο ψηφιακά πιστοποιημένα και υπογεγραμμένα ηλεκτρονικά έγγραφα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο