Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Λ.Σ.Α.: Αίτημα για παράταση προθεσμίας για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων 2012


Θέμα: «ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 2012»

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να αναφερθούμε στην καταληκτική ημερομηνία των συγκεντρωτικών καταστάσεων της παρ. 1, του αρ. 20 του Κ.Β.Σ. για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2011.

Οι ελεγκτικές διαδικασίες για την υποβολή των ανωτέρω καταστάσεων ξεκίνησαν με το πέρας των φορολογικών δηλώσεων νομικών και φυσικών προσώπων, δλδ μέσα στο μήνα Αύγουστο, στο μήνα παύσης εργασιών λόγω διακοπών για πολλές εταιρείες, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερη δυσχέρεια στο έργο των συναδέλφων.

Οι διακοπές λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων του Υπουργείου επιβάρυναν την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να παραβλέπετε ότι ανάμεσα στις άλλες υποχρεώσεις των ήδη φορτωμένων λογιστικών γραφείων είναι να συγκεντρώσουν ξανά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των εταιρειών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, δικαιολογητικά που έχουν ήδη κατατεθεί και θα συμβάλλουν στην αύξηση των δαπανών κάθε επιχείρησης, και κάποια από αυτά ήδη βρίσκονται στα ηλεκτρονικά αρχεία υπηρεσιών του Δημοσίου.

Ως εκ τούτου, ΖΗΤΑΜΕ
να δοθεί τουλάχιστον παράταση για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων 2012 έως τις 31/12/2012.
Σημειωτέον το αίτημα μας για παράταση δεν επιφέρει καμία αλλαγή στα δημοσιονομικά έσοδα του κράτους.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Λαθος | Σεπτεμβρίου 17, 2012 7:18 μ.μ. | Reply
δεν θελουμε παραταση για ΓΕΜΙ, δεν ειναι υποχρεωση των λογιστηρίων. Το δημοσιο εχει ΟΛΑ τα στοιχεια και οι λογιστες ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΓΕΜΙ
image description TNT | Σεπτεμβρίου 17, 2012 7:48 μ.μ. | Reply
Η συλλογή δικαιολογητικών για το ΓΕΜΗ δεν είναι υποχρέωση των λογιστικών γραφείων, ΛΣΑ μην είστε αυτοτρεχούμενοι.
image description Dimitrios_fin | Σεπτεμβρίου 17, 2012 8:50 μ.μ. | Reply
Επιτέλους πότε θα πρέπει να ξεμυτίσουμε από τα λογιστήρια να δούμε τις οικογένειές μας. Εργασία τους και την επωμιζόμαστε με αφέλεια 5χρονου. Ας σοβαρευτούμε. Τα στοιχεία τα έχουμε καταθέσει , δημοσιοποιήσει.... ας ψάξουν τα αρχεία τους.
image description Τι | Σεπτεμβρίου 17, 2012 8:38 μ.μ. | Reply
εννοειται υποχρεωση λογιστων???? Ποιον ακριβως εκπρωσωπειται???
image description ETSI_LENE | Σεπτεμβρίου 17, 2012 9:56 μ.μ. | Reply
MALLON PAIDIA DEN THA DOSEI PARATASI GIA AUTO AS SFIXTOUME
image description VATS | Σεπτεμβρίου 18, 2012 8:08 π.μ. | Reply
4 μερες κλειστό το gsis για αναβάθμιση και δεν θα δώσουν παράταση?
image description KK | Σεπτεμβρίου 18, 2012 1:51 μ.μ. | Reply
ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013 ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 1,10
image description sotos | Σεπτεμβρίου 18, 2012 4:27 μ.μ. | Reply
παράταση ρε παιδιά αλλά όχι την τελευταία στιγμή! Κρόσια τα νεύρα μας!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο