Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. προς τον Υ.Ο. για παράταση συγκεντρωτικών καταστάσεων και οριστικών δηλώσεων αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Δωδεκανήσου 7    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr
                                                      
Θεσσαλονίκη, 17-9-2012

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμιών υποβολής καταστάσεων αρ. 20 Κ.Β.Σ. και οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα.


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ήταν αξιοσημείωτη η προσπάθεια των συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνών, υπερβαίνοντας τις δυνάμεις τους, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων οικονομικού έτους 2012. Πρώτη φορά στα χρονικά η λήξη της προθεσμίας για τις ως άνω υποχρεώσεις ήταν το μήνα Αύγουστο, περίοδο καλοκαιρινών διακοπών και κατά συνέπεια παύσης εργασιών σε πολλές επιχειρήσεις, πράγμα που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τους συναδέλφους στις απαραίτητες εργασίες τους  για την υποβολή των εν λόγω καταστάσεων. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και τα επιπλέον προβλήματα που προκύπτουν από τις διακοπές λειτουργίας των ηλεκτρονικών σας υπηρεσιών λόγω αναβάθμισης τους.  

Κύριε Υπουργέ,
   
Πιστεύουμε ότι όταν οι προϋποθέσεις δεν επιτρέπουν να τηρούνται οι προθεσμίες, θα πρέπει να αναπροσαρμόζονται έγκαιρα επιτρέποντας έτσι στους συναδέλφους να εργάζονται με ανθρώπινες συνθήκες.

Ζητάμε παράταση της προθεσμίας υποβολής των ως άνω καταστάσεων μέχρι την 31-12-2012.

   
Με εκτίμηση,         
      

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας                                 
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΓΕΜΙ | Σεπτεμβρίου 17, 2012 2:53 μ.μ. | Reply
Για το ΓΕΜΙ ακτα του ταφου σιωπη
image description sotos | Σεπτεμβρίου 18, 2012 4:58 μ.μ. | Reply
παράταση ρε παιδιά αλλά όχι την τελευταία στιγμή! Κρόσια τα νεύρα μας!
image description alex | Σεπτεμβρίου 19, 2012 11:58 π.μ. | Reply
Κανενα νέο για παράταση?


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο