Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φοροκλοπή ανά επαγγελματικό κλάδο

Αποκαλυπτικά στοιχεία που θα χαρτογραφούν τη φοροκλοπή ανά επαγγελματικό κλάδο θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΓΓΠΣ επεξεργάζεται την παρούσα περίοδο τα στοιχεία του συνόλου των επαγγελματιών, των εμπόρων και των βιοτεχνών ανά Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και αναμένεται σύντομα να καταρτίσει πίνακες με τα μέσα δηλωθέντα εισοδήματα ανά επαγγελματική δραστηριότητα και να εκθέσει δεδομένα για το ύψος της φοροδιαφυγής ανά κλάδο. Ακολούθως το ΣΔΟΕ και οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα ξεκινήσουν διασταυρώσεις για να εντοπίσουν τους φοροφυγάδες.
 
Πάντως, στοιχεία που ήδη δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν πως 6 στους 10 επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες δήλωσαν το 2011 εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Το μέσο ατομικό εισόδημα 457.377 επιτηδευματιών σε σύνολο 779.319 δεν ξεπέρασε τα 7.500 ευρώ, ενώ μόλις 36.443 επιτηδευματίες δήλωσαν το 2011 μέσο ατομικό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ.
 

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description aporv | Σεπτεμβρίου 17, 2012 9:05 π.μ. | Reply
ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟ.ΔΕΝ ΛΕΩ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΦΥΓΗ.Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ...ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ....ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΟΥΝ...ΜΑΛΛΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.....ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ????
image description 1265 | Σεπτεμβρίου 17, 2012 11:11 π.μ. | Reply
ΖΗΤΗΣΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ,ΑΜΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ?ΦΕΤΟΣ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΒΓΑΛΑΜΕ.ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.Γ
image description naikala | Σεπτεμβρίου 17, 2012 2:15 μ.μ. | Reply
Εδώ δεν ξέρετε πόσους υπαλλήλους πληρώνετε, ξέρετε πόση φοροδιαφυγή υπάρχει... Με τις συνθήκες που ΕΣΕΙΣ δημιουργήσατε απορείτε γιατί δηλώνονται χαμηλά εισοδήματα. Τα μισά μαγαζιά είναι πλέον ξενοίκιαστα και όσα λειτουργούν είναι 1 βήμα πριν το θάνατο και ψήφισαν ΕΣΑΣ για να μην πεθάνουν. Μυρίζει η κλασική στρατηγική της επικοινωνιακής ενέδρας σε μικροεπαγγελματίες ώστε να δικαιολογήσετε τη νέα επίθεση του 1%... ξεφτιλισμένα ζώα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο