Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο μάτι του ΣΔΟΕ 30 νυν και πρώην βουλευτές

Στο «μάτι» του ΣΔΟΕ βρίσκονται τουλάχιστον τριάντα πολιτικά πρόσωπα, κυρίως πρώην αλλά και νυν βουλευτές οι οποίοι ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και άλλα οικονομικά εγκλήματα μετά από καταγγελίες που έγιναν επωνύμως ή ανωνύμως σε βάρος των συγκεκριμένων προσώπων.

Ήδη διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα την τελευταία δεκαετία. Ταυτόχρονα έχουν ανοιχτεί τραπεζικοί λογαριασμοί των ελεγχομένων και συσχετίζονται τα ποσά και οι κινήσεις των λογαριασμών αυτών με τα όσα ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες.

Ειδικότερα, οι έρευνες του ΣΔΟΕ επικεντρώνονται, κατʼ αρχήν, στο να διαπιστωθεί αν τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων καλύπτουν την αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται με διασταυρώσεις στοιχείων ανάμεσα στα όσα αναγράφουν οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ελεγχθέντων, οι οποίες υποβλήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια. Παράλληλα, έχει ζητηθεί από τις τράπεζες το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των συγκεκριμένων ατόμων και στενών συγγενικών τους προσώπων προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι συναλλαγές τους την ίδια χρονική περίοδο.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description passe par tout | Σεπτεμβρίου 14, 2012 9:03 π.μ. | Reply
Θα ηταν πιστευω αποδεκτο και θεμιτο εαν γινοταν ελεγχος σε ολους τους πολιτικους και τους συγγενεις τους (μεχρι και 3ου βαθμου και οχι μονο εξ' αιματος), και μονο τοτε θα περναγε απο το φτωχο μου το μυαλο οτι κατι πανε να κανουνε... το παραπανω αρθρο με παραπεμπει σε ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!!!
image description passe par tout | Σεπτεμβρίου 14, 2012 9:23 π.μ. | Reply
Και φυσικα απο τη μεταπολιτευση εως σημερα... να μη ξεχνιομαστε..
image description ΠΑΛΙΟΣ | Σεπτεμβρίου 14, 2012 9:02 π.μ. | Reply
Λετε γιαυτό να διώξανε τον Διώτη? δεν ήθελε να τους αγγίξουν?

Ελεος δηλαδή, σιγά μην υπάρξει ζήτημα. Τον Δλημαρχο Νομάρχη της Ζάκυνθος που έδινε επιδόματα σε τυφλούς ανοιχτομάτηδες, ο Σαμαράς τον έβαλε πρώτο στη λίστα !!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο