Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΔΝΤ: Να παραταθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας

"Σκληρές προσπάθειες" καταβάλλει η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά και ο Ελληνικός λαός για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη του ΔΝΤ για να εφαρμοστούν "δίκαια και ισορροπημένα" μέτρα.

Ο κ. Ράις, απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις, τόνισε ότι υπάρχουν "καλά επιχειρήματα" για να παραταθεί πέρα των χρονικών ορίων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα, με σκοπό να εφαρμοστεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να τοποθετηθεί σε επιμέρους ζητήματα εφόσον οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας συνεχίζονται στην Αθήνα, όπως είπε, σημειώνοντας ότι στόχος του ΔΝΤ και των συνεργατών του (ΕΕ και ΕΚΤ) είναι να βοηθήσει την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ράις υποστήριξε ότι οι συζητήσεις είναι για "να επιστρέψει το τρέχον πρόγραμμα (δηλαδή το δεύτερο πρόγραμμα) στο σωστό δρόμο". Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ερμηνεύτηκε και ως έμμεση αναφορά στα όσα υποστήριξε νωρίτερα με δηλώσεις του στη "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης από την Ευρωζώνη και την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσάμπα, "η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία θα μπορεί να πάρει τη μορφή είτε της συμμετοχής του επίσημου τομέα ή επιπλέον δανείων, με την ελπίδα πιο ευνοϊκών όρων". Επίσης, επισήμανε ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα την οδηγούσε σε δεκαετίες πίσω, προσθέτοντας ότι "παράταση της αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ είναι αδύνατη, καθώς όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τα δάνεια του ΔΝΤ προς όλες τις χώρες βασίζονται σε κανόνες που δεν είναι διαπραγματεύσιμοι".


ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο