Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΕΦΕ - Επιστολή Ανακοίνωση για σύσκεψη Στα σκόπια

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Τις προηγούμενες ημέρες μετά από απόφαση του Δ.Σ. αντιπροσωπεία της Π.Ε.Φ.Ε. αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Μανούσο Ντουκάκη και από τον Γεν. Γραμματέα κ. Γεώργιο Ρούσσο επισκέφθηκε τα Σκόπια με σκοπούς....

ΠΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑΤΗΛ: 210.8232651, 6944-523347, 210.6124.910, FAX: 210.6140.024

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Π.Ε.Φ.Ε.: Γ.Γραμματέας ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6944-507074    

                                                                                                                                                                                                                           

Αθήνα, 16-5-2006

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τις προηγούμενες ημέρες  μετά από απόφαση του Δ.Σ. αντιπροσωπεία της  Π.Ε.Φ.Ε. αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Μανούσο  Ντουκάκη  και από τον Γεν. Γραμματέα κ. Γεώργιο Ρούσσο επισκέφθηκε τα  Σκόπια με σκοπούς:

-         την αμοιβαία πληροφόρηση μεταξύ των συναδέλφων, καθώς και άμεση ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Ανάπτυξης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 

-         Δημιουργία και ανάπτυξη διμερών σχέσεων μεταξύ των Οργανώσεων των 2 γειτονικών  χώρων

-         Συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων καθώς  και δημιουργία σεμιναρίων για μεταφορά τεχνογνωσίας σε διάφορα φορολογικά θέματα

-         Προώθηση της Διαβαλκανικής Συνεργασίας με την δημιουργία Βαλκανικής Ομοσπονδίας Φοροτεχνών – Λογιστών με συμμετοχή των αντιστοίχων Οργανώσεων Φοροτεχνών Λογιστών   από τα Κράτη: της Ελλάδος,  της Αλβανίας, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, της Βουλγαρίας, της  Ρουμανίας και της  Τουρκίας.

Έτσι στα πλαίσια αυτά, στο Α’ δεκαπενθήμερο του ΙΟΥΝΙΟΥ 2006, προγραμματίζεται από κοινού,  μεταξύ Π.Ε.Φ.Ε.  Αλβανών και Σκοπιανών συνάδελφων,  συνάντηση με τους συναδέλφους της Βουλγαρίας. Επίσης τους προσεχείς μήνες, προγραμματίζονται επισκέψεις στις αντίστοιχες  Οργανώσεις της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Η διμερής συνάντηση μεταξύ Π.Ε.Φ.Ε. και  Σκοπιανών συνάδελφων   που έγινε για πρώτη φορά,  είχε μεγάλη επιτυχία διότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε πνεύμα φιλικό και αμοιβαίας κατανόησης. Οι συνάδελφοι των Σκοπίων  μας υπεδείχθησαν με μεγάλη εγκαρδιότητα και μας ενημέρωσαν επί όλων των φορολογικών θεμάτων. Στην συνέχεια μας συνόδευσαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και ειδικότερα στο τμήμα Ξένων Επενδύσεων όπου μας εδέχθη και μας ενημέρωσε άμεσα  η Διευθύντρια. Στο Υπουργείο Οικονομικών μας εδέχθη ο Γεν. Διευθυντής Φορολογίας των Σκοπίων  όπου συζητήθηκαν αρκετά φορολογικά θέματα που αφορούσαν και τις δύο χώρες. Επίσης στα Σκόπια  επισκεφθήκαμε μαζί με τους συνάδελφους μας από τα  Σκόπια , το Γραφείο του Εμπορικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια  κ. Ιωάννης Μάρκου ο  οποίος και μας ενημέρωσε σχετικώς  για Ελληνικές επιχειρήσεις και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν  δραστηριοποιούμενες εκεί.

Το φορολογικό σύστημα των Σκοπίων ευνοεί αφάνταστα τις ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ και ειδικότερα τις επενδύσεις εντάσεως εργασίας. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις στα Σκόπια είναι περίπου 4.000 οι οποίες ευημερούν. Για τα τρία πρώτα χρόνια δεν υπάρχει καμία φορολογία στις επιχειρήσεις. Ο μηνιαίος βασικός μισθός του εργάτη είναι 68 ευρώ!!! Η γραφειοκρατία είναι μηδέν. Για όλα τα Σκόπια, υπάρχει ΜΙΑ μόνο Εφορία.

Η Π.Ε.Φ.Ε. σύντομα θα δημιουργήσει σεμινάρια ενημέρωσης για τα πλεονεκτήματα μιας πιθανής επένδυσης στα Σκόπια από φοροτεχνικούς Σκοπιανούς σε όλη την Ελλάδα.

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε ενημέρωση. Εάν υπάρχει Έλληνας λογιστής ποτ εργάζεται στα Σκόπια του ζητούμε να επικοινωνήσει μαζί μας άμεσα.

 

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ           ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

                                                                  ΚΑΒΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                                     


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης