Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι αρχηγοί - Προς νέο ραντεβού

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Φώτη Κουβέλη, θα υπάρξει και νέα συνάντηση. «Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο επικαφαλής της ΔημΑρ. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επέμειναν στην αναγκαιότητα να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στα εργασιακά, λέγοντας «όχι» σε νέες απολύσεις. Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρας, δήλωσε πως υπήρξε πρόοδος, εκτιμώντας πως σύντομα θα υπάρξει σύγκλιση.
 
Ειδικότερα, για τα εργασιακά, ο κ. Κουβέλης, επεσήμανε πως «τα εργασιακά δικαιώματα μίας ήδη αποσαρθρωμένης κοινωνίας δεν πρέπει να διαλυθούν». Από τη μεριά του, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως δεν πρέπει να βγούμε εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου στις εργασιακές σχέσεις.
 
«Πρέπει να αντιληφθεί η Τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια διαλυμένη κοινωνία», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των απολύσεων, οι κυβερνητικοί εταίροι εμφανίστηκαν κάθετοι, καθώς όπως είπαν, αναμένεται κύμα συνταξιοδότησης. Ο κ. Κουβέλης, συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο γενικότερο σχέδιο εξορθολογισμού, επανέλαβε ότι για το θέμα της μείωσης του δημόσιου τομέα θα πρέπει να γίνουν αξιολογήσεις των φορέων, αλλά και ότι οι συνταξιοδοτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων είναι υπερδιπλάσιες από τον αριθμό που έχει ζητηθεί να μειωθούν.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε το πάγιο αίτημά του να δοθεί η επιμήκυνση στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος προσαρμογής. Επεσήμανε, ακόμη, πως τα μέτρα πρέπει να διέπονται από δικαιοσύνη και να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές. Έμφαση έδωσε και στο θέμα των ανακεφαλαιοποιήσεων, ως το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να αποτελέσει το «όχημα» για την ανάπτυξη.
 
Ο κ. Ι. Στουρνάρας, αναφορικά με το Eurogroup tτης Παρασκευής, δήλωσε πως πρόκειται για άτυπη σύνοδο, όπου θα ακοστούν οι απόψεις του ίδιου και της Τρόικας, με το βάρος των συζητήσεων να αφορά στην Ισπανία. Κρίσιμη, επανέλαβε, θα είναι η Σύνοδος Κορυφής, στις 18 Οκτωβρίου. Σχετικά μα τις δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων για τα εργασιακά και τις απολύσεις, δήλωσε πως γίνονται συζητήσεις.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SCORPIOS | Σεπτεμβρίου 13, 2012 11:30 π.μ. | Reply
Ελα τώρα μωρέ..... υπογράψτε να τελειώνουμε...... εχουμε και δουλιές.......
Ετοιμα ειναι τα χαρτιά.... υπογράψτε να τελειώνουμε........ εντάξει, το καταλάβαμε, κάνετε αναδιαπραγμάτευση!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο