Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οικονομική Αστυνομία - Πιάστηκαν γιατροί φοροφυγάδες

Σειρά φορολογικών παραβάσεων διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε ιατρεία το τελευταίο δεκαήμερο σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ν. Ηράκλειο, Μαρούσι, Κηφισιά, Ελευσίνα, Ν. Ερυθραία, Μοσχάτο και Ανάβυσσο). Σε μία περίπτωση εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία καθώς παρέχονταν υπηρεσίες σε ασθενείς χωρίς την απαραίτητη από το νόμο άδεια λειτουργίας ιατρείου.

Πιο συγκεκριμένα, σε οδοντιατρείο στο Μοσχάτο διαπιστώθηκε ότι παρέχονταν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη καταχώρηση μίας ασθενούς στο πρόσθετο βιβλίο επίσκεψης ασθενών.

Σε ιατρείο ενδοκρινολόγου στο Μαρούσι διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη καταχώρηση ασθενούς στο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών και μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Για την περίπτωση του οδοντιατρείου, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας, εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του οδοντιάτρου, ο οποίος και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος των στοιχείων τους. Παράλληλα ενημερώνονται οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., καθώς και ο Οδοντιατρικός σύλλογος Πειραιά για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.


Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΣΩΠΑ ΡΕ | Σεπτεμβρίου 13, 2012 12:53 μ.μ. | Reply
ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ?ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!!
image description ΤΙ ΜΕ ΛΕΣ | Σεπτεμβρίου 13, 2012 3:30 μ.μ. | Reply
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο