Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Προτάσεις για τη συγκράτηση των τιμών ζητεί το Υπ. Αν.

Επιστολή του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη προς επιχειρηματικές και καταναλωτικές οργανώσεις για υποβολή προτάσεων ομαλής λειτουργίας του ανταγωνισμού, διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας και συγκράτησης των τιμών
12 Σεπτεμβρίου, 2012

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης απηύθυνε σήμερα επιστολή προς τις διοικήσεις επιχειρηματικών και καταναλωτικών οργανώσεων με την οποία ζητά συγκεκριμένες προτάσεις για άρση των εμποδίων στη λειτουργία του ανταγωνισμού, διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και συγκράτηση των τιμών. Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο υπουργείο ως το τέλος του μήνα.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Η Κυβέρνηση έχει θέσει ως υψηλή προτεραιότητα να αρθούν τα εμπόδια στην Επιχειρηματικότητα και τον Ανταγωνισμό, ώστε να αναδειχθούν οι υγιείς δυνάμεις της Αγοράς και να υπάρξει όφελος για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, έχει τοποθετηθεί από τον Αύγουστο ειδικός συντονιστής, με στόχο να έχουμε πολύ σύντομα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ήδη, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχωρεί με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου στην αναθεώρηση των Αγορανομικών Διατάξεων και την τροποποίηση του Αγορανομικού Κώδικα. Παράλληλα, υπογράφηκε ήδη η σύμβαση με τον ΟΟΣΑ για την αξιοποίηση της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» του εν λόγω οργανισμού, για τον ανταγωνισμό. Και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εφαρμογή των κανονιστικών αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ομαλότερη λειτουργία της αγοράς.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, θεωρούμε ότι οι παράγοντες της Αγοράς – καταναλωτές και επιχειρήσεις – πρέπει να έχουν σημαντικό ρόλο καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση ρυθμιστικών εμποδίων, που θα έχουν ως  αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς, την ανάπτυξη του Ανταγωνισμού και τη διαμόρφωση της προσφοράς και της ζήτησης σε επίπεδα καλύτερα για όλους. Το κέρδος θα είναι διπλό: Διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και καλύτερες τιμές για τον καταναλωτή.

Προκειμένου να χαρτογραφηθούν οι απόψεις όλων των παραγόντων της αγοράς άμεσα, ώστε η προσπάθεια να είναι πλήρης, παρακαλούμε να μας αποστείλετε έως τις 30 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένες θέσεις σας για τα παραπάνω. Συνθέτοντας τις θέσεις αυτές με τα στοιχεία του Υπουργείου, θα κινηθούμε χωρίς καθυστερήσεις στην κατεύθυνση που περιγράφω.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο