Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος              

Μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται να έχουν ξεπεραστεί οι γραφειοκρατικές δυσκολίες για 1624 μικρές επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 665 εκατ. ευρώ. Αυτός είναι ο στόχος της Ομάδας Μικρών Έργων που συστάθηκε με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη, ενώ παράλληλα έχει δρομολογηθεί και η διαδικασία για την επανεξέταση οκτώ μεγάλων επενδύσεων.
Σημειώνεται ότι, τις αμέσως επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος που στοχεύει σε μεγαλύτερη διαφάνεια και ταχύτητα στην υλοποίηση των επενδύσεων.

Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότη Μηταράκη στα γραφεία της Ομάδας Ελέγχου Μικρών Έργων στο κέντρο της Αθήνας, η οποία συστήθηκε με Υπουργική Απόφαση. Η ομάδα έχει ως έργο τον διοικητικό έλεγχο των μικρών έργων, με στόχο την ταχύτερη αποπληρωμή των επιχορηγήσεων στους επενδυτές και εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Επενδυτών στην Κοραή. Ο έλεγχος θα γίνει με βάσει τις διατάξει του Π.Δ. 33/2011 ( ΦΕΚ 83/Α/14-04-2011) και τις αντίστοιχες αποφάσεις Διοικητικού Ελέγχου. Η διενέργεια των παραπάνω ελέγχων θα γίνει με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος, το οποίο οδηγεί στην άμεση κατάρτιση της έκθεσης ελέγχου και την ταχύτατη κατάρτιση του εισηγητικού σημειώματος και των αποφάσεων ολοκλήρωσης Σε δηλώσεις του, ο υφυπουγός σημείωσε ότι «σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το υπουργείο κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ξεμπλοκάροντας επενδύσεις που για καιρό στοιβάζονταν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Η σύσταση της Ομάδας Ελέγχου Μικρών έργων σε συνδυασμό με την χρήση ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων θα μας επιτρέψει να ξεμπλοκάρουμε 1624 μικρές επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων και να τις χρηματοδοτήσουμε μέχρι το τέλος του έτους με 274 εκατ. Ευρώ».

Στόχος του υπουργείου είναι η ολοκλήρωση και η αποπληρωμή του συνόλου των έως σήμερα εκκρεμών αιτημάτων μέχρι το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα, ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται στα 665 εκατ. Ευρώ και οι επιχορηγήσεις που προέρχονται από το ΠΔΕ και τα ΕΣΠΑ ανέρχονται στα 274 εκατ.
ευρώ.
Ο υφυπουργός σημείωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και η διαδικασία για την επανεξέταση όλων των μεγάλων επενδύσεων - άνω των 50 εκατ. ευρώ - προκειμένου να πάνε στη Βουλή για κύρωση. Πρόκειται για 8 μεγάλα επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, μετά τη συνάντηση, αν είχαν υλοποιηθεί οι συγκεκριμένες επενδύσεις θα είχαν δημιουργηθεί 3000 θέσεις εργασίας. Μεταξύ αυτών των έργων, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, βρίσκεται μια επένδυση φωτοβολταϊκών, μια επένδυση στην Πάτρα από την οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 495 θέσεις εργασίας και επένδυση του Λαγονήσι Resort. Εν τω μεταξύ, με το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή, το υπουργείο Ανάπτυξης στοχεύει να αξιοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που μπορούν να εγγυηθούν τη διαφάνεια και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.
 
Πηγή: ΑΠΕ  12/09/12-14:23
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο