Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε μειώσεις αποζημιώσεων και πλήρως ελαστικό ωράριο επιμένει η τρόικα

12 Σεπτέμβριου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Σε μειώσεις αποζημιώσεων και πλήρως ελαστικό ωράριο επιμένει η τρόικα

Τι ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση - Θα επαναληφθεί η συνάντηση - Τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών από την Τετάρτη στο υπουργείο

Μείωση των αποζημιώσεων των εργαζομένων είτε λόγω απόλυσης είτε λόγω συνταξιοδότησης, καθώς και την εφαρμογή ελαστικότερου ωραρίου, ζήτησαν μετ’ επιτάσεως, οι επικεφαλείς της τρόικας από τον υπουργό Εργασίας κ. Ι Βρούτση κατά την δίωρη συνάντησή τους.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έθεσαν στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων που είχαν αποστείλει στο υπουργείο με τοπ γνωστό e-mail και ζήτησαν δεσμεύσεις για την εφαρμογή τους.

Ο κ. Βρούτσης δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο συγκεκριμένο αίτημα, καθώς επισήμως είχε πάρει αποστάσεις από την άμεση υιοθέτηση τέτοιων μέτρων. Ειχε πει ότι δεν αντιμετωπίζει - επί του παρόντος – ανάλογα θέματα.

Έτσι αύριο Τετάρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν και πάλι οι επικεφαλείς.


Πηγή Το Βήμα

Για το ίδιο θέμα το ΣΚΑΙ αναφέρει

Αμηχανία στο υπουργείο Εργασίας μετά τα σκληρά αιτήματα της τρόικας

Αμηχανία επικρατεί στο υπουργείο Εργασίας στον απόηχο της δίωρης επίσκεψης των επικεφαλής της τρόικας, με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση, να αρκείται να δηλώσει πως η συζήτηση συνεχίζεται.

Ενδεικτικό των δυσεπίλυτων προβλημάτων είναι ότι παρά τη σημερινή συνάντηση παραμένουν εκκρεμή και ανοιχτά ζητήματα, ενώ αναμένεται να ορισθεί νέο ραντεβού με την τροϊκα εντός των επομένων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τριμερούς έθεσαν μετ' επιτάσεως όλα τα ζητήματα που περιέχονται στο e-mail που φερόταν να στάλθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο, με το οποίο ζητούνταν η μείωση αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα, η θεσμοθέτηση εξαήμερης εργάσιμης εβδομάδας, καθώς επίσης και μεγαλύτερη ευελιξία στο ωράριο εργασίας με αποδέσμευση του χρόνου εργασίας από τις ώρες λειτουργίας της εκάστοτε επιχείρησης.

Παρά ταύτα, το υπουργείο Εργασίας εξακολουθεί να χαρακτηρίζει πρόωρη την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγές στα εργασιακά, ουσιαστικά απορρίπτοντας τις αξιώσεις της τρόικας. Αντίθετα, η ηγεσία του υπουργείου θα προσπαθήσει να στέψει το ενδιαφέρον στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν ήδη ψηφισθεί με το Μνημόνιο.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν την άφιξη της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο περιβάλλοντα χώρο, αποκλείοντας συμβολικά την είσοδο του υπουργείου. Τα μέλη του ΠΑΜΕ στη συνέχεια αποχώρησαν δίχως να υπάρξει ένταση.

Νωρίτερα, οι επικεφαλής της τριμερούς συναντήθηκαν με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, κατά την οποία συζητήθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης