Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Μητρότητα: Παροχές Ο.Α.Ε.Ε. - Επιστολή διαμαρτυρίας Λ.Σ.Α.

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Σαρπηδόνος 22, 104 42 Αθήνα – Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310-FAX:210 51.32.661
Email: [email protected], [email protected] - Web: www.lsa.gr


Προς:

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Γεν. Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Δ/νση Κύριας Ασφ/σης Αυτοαπασχολούμενων

Κοινοποίηση:
1. Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών 
2. Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων
3. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
4. Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος,
5. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
6. Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
7. Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
8. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας
9. TaxHeaven
10. Τα μέλη του συλλόγου

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

Κύριοι,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τους κανονισμούς του ΟΑΕΕ και των λοιπών ταμείων που αφορούν την ασφαλισμένη εγκυμονούσα, πριν και μετά το τοκετό.

Σε αντίθεση με τις ασφαλισμένες στο Ι.Κ.Α. που απολαμβάνουν απαγόρευση απόλυσης από την εργασία τους, αργίες τοκετού, μειωμένο ωράριο κατά την επιστροφή τους αλλά και επιδόματα οικονομικής ενίσχυσης από Ι.Κ.Α. και Ο.Α.Ε.Δ., οι εργαζόμενες με δελτίο παροχής υπηρεσιών – αυτοαπασχολούμενες βιώνουν ένα τελείως διαφορετικό και σκληρό καθεστώς:

• Οι εισφορές του ταμείου πρέπει να καταβληθούν στο ακέραιο κατά την διάρκεια του τοκετού ακόμα και αν αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την εργασία τους για λόγους υγείας.

• Τα έξοδα των εξετάσεων κατά την κύηση (που συχνά εκτελούνται μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια) βαραίνουν κατά αποκλειστικότητα την εγκυμονούσα, χωρίς καμία συμμετοχή του ταμείου.

• Μέχρι τώρα οι μητέρες λάμβαναν μετά την γέννα επίδομα τοκετού 800,00 €από τον ΟΑΕΕ, ποσό που ούτε κατά διάνοια κάλυπτε τα έξοδα τοκετού, το οποίο και καταργήθηκε τον Ιούλιο 2012.

• Η μόνη ευνοϊκή ρύθμιση των μειωμένων εισφορών κατά 50% στις μητέρες και για διάστημα ενός χρόνου μετά τον τοκετό, δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετή, ειδικά με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία έτη στη χώρα μας.

Η μητρότητα θα πρέπει να προστατεύεται και να δίνονται διευκολύνσεις, κίνητρα οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Οι γυναίκες που εγκυμονούν πρέπει να απολαμβάνουν ισονομία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο ασφαλιστικός φορέας στον οποίο ανήκουν.


Με τιμή,

Το Δ.Σ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description CHARA | Σεπτεμβρίου 11, 2012 12:53 μ.μ. | Reply
Το πιθανότερο είναι να τα κόψουν και για τις εργαζόμενες στο Ι.Κ.Α.....
image description ΣΟΦΙΑ | Σεπτεμβρίου 12, 2012 1:24 μ.μ. | Reply
ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
image description lsa.ath | Σεπτεμβρίου 19, 2012 1:17 μ.μ. | Reply
Πιθανόν να ακούγεται ανέκδοτο με τις παρούσες συνθήκες!
Προπαθούμε να συμβάλλουμε στη δίκαιη αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας. Εάν υπάρχουν αντιπροτάσεις μπορούμε να τις συζητήσουμε.
Το βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι.
image description AtlasConsulting | Σεπτεμβρίου 19, 2012 3:38 μ.μ. | Reply
για το ΓΕΜΗ καμια διαμαρτυρια -καμια φωνη σας θα ακουσουμε?
image description lsa.ath | Σεπτεμβρίου 21, 2012 2:46 μ.μ. | Reply
Όσον αφορά τη θέση μας για το Γ.Ε.ΜΗ., εξετάζουμε το τόσο πολυδιάστατο και ρευστό θέμα και πολύ σύντομα θα δημοσιευτεί η επιστολή μας.
image description Λογιστρια | Σεπτεμβρίου 19, 2012 4:09 μ.μ. | Reply
Καμια απαντηση στα αλλα ζητηματα πχ Να μην ασχοληθουν οι λογιστες με το ΓΕΜΗ, διαματυρια για το αφορολογητο των ελευθερων επαγγελματιων, γιατι οι μισθωτοι εκπιπτουν τις εισφορες στο ταμειο τους απο το φορο εισοδηματος και την εισφορα αλληλεγγυης ενω οι ελευθεροι όχι, γιατι κοβουμε αποδειξεις χωρις να εχουμε πληρωθει, γιατι ειμαστε τα υπαλληκια του δημοσίου και μαλιστα αμισθοι????? Μας εκπροσωπειται ή όχι???
image description lsa.ath | Σεπτεμβρίου 21, 2012 2:12 μ.μ. | Reply
Συνάδερφε, όσον αφορά το αφορολόγητο των ελευθέρων επαγγελματιών: μας προβλημάτισε και εμάς το δημοσίευμα αυτό αλλά από τη στιγμή που δεν ήταν επίσημη απόφαση, θεωρήσαμε ουσιαστικότερο να περιμένουμε να θεσμοθετηθεί, να έχουμε το πλήρες κείμενο και να μην στηριζόμαστε σε εικασίες.Αυτή είναι η στάση του Συλλόγου σε αντίστοιχα θέματα που προκύπτουν.
image description lsa.ath | Σεπτεμβρίου 21, 2012 2:49 μ.μ. | Reply
Σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, έχουμε ήδη στείλει από 14/10/2011 επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπ. Οικονομικών και η απάντησή τους ήταν ότι τα ανωτέρω ψηφίσθηκαν λόγω δυσμενών δημοσιονομικών συνθηκών και δεν προβλέπεται επί του παρόντος να καμία τροποποίησή τους.
image description lsa.ath | Σεπτεμβρίου 21, 2012 2:12 μ.μ. | Reply
Είναι αυτονόητο ότι ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών σκοπό έχει να συμβάλει στη δίκαιη και ισότιμη λειτουργία όλων των συναδέλφων. Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας έχουν οδηγήσει σε Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών. Από τη στιγμή που και τα δύο μέρη συμφωνούν, οι όροι συμφωνίας είναι προσωπικοί και αφορούν τους ενδιαφερόμενους και μόνο. Αν εξοφλείται η απόδειξη ή όχι, είναι ένα θέμα ευρύτερο και αφορά όλες τις συμβάσεις που συνάπτονται είτε αφορούν υπηρεσίες είτε αγαθά.Ο Σύλλογος μας προτείνει στα μέλη του, χρόνια πριν, την υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού με τους πελάτες τους, έτσι ώστε αν χρειαστεί να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους νόμιμους τρόπους διεκδίκησης των οφειλών τους. Γενικά θέματα μπορούμε να συζητάμε όπως επίσης και συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορούν να συζητηθούν με το Σύλλογο έτσι ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή επίλυσή τους.
image description maria | Σεπτεμβρίου 19, 2012 6:01 μ.μ. | Reply
Επίσης το θέμα της μείωσης των εισφορών μας προς τον ΟΑΕΕ, γιατί δεν το θίγεται καθόλου; Η εντελώς γελοία μείωση που αποφασίσθηκε κατά 2 ασφαλιστικές κλάσεις κάτω, περίπου στα 150,00 ευρώ, δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Πληρώνουμε ένα ταμείο το οποίο δεν μας χορηγεί τίποτα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο