Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κόντυναν τα φέσια στην αγορά

Ενας... Τειρεσίας καλύτερος από κάθε άλλη φορά ήταν τον Απρίλιο εφέτος, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την πορεία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών το πρώτο τετράμηνο του έτους, ήταν στο καλύτερό τους επίπεδο. ..

Ενας... Τειρεσίας καλύτερος από κάθε άλλη φορά ήταν τον Απρίλιο εφέτος, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την πορεία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών το πρώτο τετράμηνο του έτους, ήταν στο καλύτερό τους επίπεδο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του Τειρεσία, για όλο το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου τα «φέσια» διαμορφώθηκαν συνολικά σε 478,8 εκατ. ευρώ, με τη συμβολή συγκεκριμένα των ακάλυπτων επιταγών κατά 412,9 εκατ. ευρώ και κατά 65,8 εκατ. ευρώ των απλήρωτων συναλλαγματικών.

Το πιο θετικό στοιχείο είναι η πτωτική πορεία που διαγράφουν οι εν λόγω «δείκτες ασφυξίας», καθώς και στη σύγκριση των μηνών Απριλίου - Μαρτίου και στη σύγκριση σε ετήσια βάση οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές εμφανίζουν μείωση του ρυθμού ανόδου και ως προς τα τεμάχια των επιταγών και ως προς την αξία που αντιπροσωπεύουν.

 Βέβαια, στο σημείο αυτό θα έπρεπε ίσως να σημειωθεί ότι ναι μεν παρατηρείται βελτίωση στα κρούσματα των επιταγών και των γραμματίων χωρίς αντίκρισμα, αλλά αυτό δεν είναι ανεξάρτητο από την έντονη τάση ανανέωσης και επιμήκυνσης του χρονικού ορίζοντα της εξόφλησης εκ μέρους των επιχειρηματιών και ως προς τις τράπεζες. Δηλαδή, αρκετές τράπεζες δέχονται μετά από διαπραγμάτευση την ανανέωση της οφειλής με νέες επιταγές.
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο