Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κόντυναν τα φέσια στην αγορά

16 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ενας... Τειρεσίας καλύτερος από κάθε άλλη φορά ήταν τον Απρίλιο εφέτος, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την πορεία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών το πρώτο τετράμηνο του έτους, ήταν στο καλύτερό τους επίπεδο. ..

Ενας... Τειρεσίας καλύτερος από κάθε άλλη φορά ήταν τον Απρίλιο εφέτος, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την πορεία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών το πρώτο τετράμηνο του έτους, ήταν στο καλύτερό τους επίπεδο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του Τειρεσία, για όλο το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου τα «φέσια» διαμορφώθηκαν συνολικά σε 478,8 εκατ. ευρώ, με τη συμβολή συγκεκριμένα των ακάλυπτων επιταγών κατά 412,9 εκατ. ευρώ και κατά 65,8 εκατ. ευρώ των απλήρωτων συναλλαγματικών.

Το πιο θετικό στοιχείο είναι η πτωτική πορεία που διαγράφουν οι εν λόγω «δείκτες ασφυξίας», καθώς και στη σύγκριση των μηνών Απριλίου - Μαρτίου και στη σύγκριση σε ετήσια βάση οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές εμφανίζουν μείωση του ρυθμού ανόδου και ως προς τα τεμάχια των επιταγών και ως προς την αξία που αντιπροσωπεύουν.

 Βέβαια, στο σημείο αυτό θα έπρεπε ίσως να σημειωθεί ότι ναι μεν παρατηρείται βελτίωση στα κρούσματα των επιταγών και των γραμματίων χωρίς αντίκρισμα, αλλά αυτό δεν είναι ανεξάρτητο από την έντονη τάση ανανέωσης και επιμήκυνσης του χρονικού ορίζοντα της εξόφλησης εκ μέρους των επιχειρηματιών και ως προς τις τράπεζες. Δηλαδή, αρκετές τράπεζες δέχονται μετά από διαπραγμάτευση την ανανέωση της οφειλής με νέες επιταγές.
Πηγή Κέρδος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης