Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επίσπευση αποκρατικοποιήσεων - Kατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου στις Δ.Ε.Κ.Ο.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μετά από σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό, το οποίο πρέπει να κατέχει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις, προκειμένου να επισπευτεί έτσι η διαδικασία αποκρατικοποίησής τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Tηλ.: 210-3332551/2
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]
 
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012
 
Δελτίο Τύπου
 
Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για το θέμα του διορισμού του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΔΕΚΟ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η ακρόαση των προτεινόμενων για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής γνωμοδότησε θετικά για τους προτεινόμενους για διορισμό κ.κ. Τ. Αθανασόπουλο και Γ. Εμίρη, οι οποίοι προβλέπεται να διοριστούν άμεσα με Υπουργική Απόφαση.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία εξασφαλίζεται η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
 
Επίσης, στο πλαίσιο ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού, η κυβέρνηση προχωρά στην επίσπευση της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, διασφαλίζοντας πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον. Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας. Η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί από πλευράς Δημοσίου από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Άρχων, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Αλέξης | Σεπτεμβρίου 7, 2012 9:33 π.μ. | Reply
Πάρε Πάρε Πάρε Πάρε Πάρε...........
image description Ναι Σε Ολα | Σεπτεμβρίου 7, 2012 10:07 π.μ. | Reply
Βρε παιδιά για τον ΟΣΕ δεν ακούω τίποτα.Μόνο τα φιλετάκια ξεφορτωνεστε.!!!!
image description tONI | Σεπτεμβρίου 7, 2012 11:59 π.μ. | Reply
Εφόσον είναι στο σωστό τίμημα και χωρίς μίζες, σαφώς και να τα δώσουν όλα. Κ τον ΟΣΕ εννοείται. Μας έχει ρουφήξει το αίμα..
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Σεπτεμβρίου 7, 2012 2:05 μ.μ. | Reply
Το σωστο τιμημα - (τζαμπα) .....νομιζω οτι πρεπει να ειναι αντικειμενικα ..... αυτο που θα μας το επιβαλλουν οι αδιαφθοροι .... οικοι αξιολογησης , συνεργαζομενοι με τους ντοπιους υπαλληλους τους.
image description tONI | Σεπτεμβρίου 7, 2012 3:45 μ.μ. | Reply
Επειδή είναι φυσικό να υπάρχει καχυποψία από όλους μας, νομίζω ότι μία λύση θα ήταν να δημοσιεύονται στο internet ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ οι μελέτες αποτίμησης από 2 ή 3 διαφορετικούς ανεξάρτητες εταιρείες, για κάθε περιουσιαστικό στοιχείο το οποίο μισθώνεται ή πωλείται. Για να πάψει μία κ καλή αυτή η ιστορία... Το ότι θα πουληθούν όμως σχετικά τζάμπα στην παρούσα συγκυρία είναι σχεδόν σίγουρο. Αφού όταν άξιζαν πολλά περισσότερα και έπρεπε να τα πουλήσουμε, εμείς τρώγαμε το παραμύθι του λαϊκισμού και δεν πουλούσαμε τίποτα..
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Σεπτεμβρίου 7, 2012 3:05 μ.μ. | Reply
Ολα ειναι μια χαρα προσχεδιασμενα .... Θα εκποιηθουν σχεδον τζαμπα οι μη αρρωστοι .....κλαδοι των δημοσιων επιχειρησεων και οι αρρωστοι ...κλαδοι
θα φορτωθουν στους συνεπεις φορολογουμενους μεσω δημοσιου χρεους . Πραγματικα με αυτες τις πατριωτικες..... κινησεις εκποιησης του εθνικου πλουτου σχεδον τζαμπα το τι οικονομικη - φορολογικη- κοινωνικη αφαιμαξη περιμενει τους εργαζομενους και συνεπεις επαγγελματιες δεν περιγραφεται.
image description tONI | Σεπτεμβρίου 7, 2012 3:16 μ.μ. | Reply
Αν δεχτούμε ότι είναι προσχεδιασμένα όλα αυτά, τότε στο παιχνίδι εκτός από πασοκ κ νδ, είναι εμμέσως κ ο συριζα με το κκε, που τόσα χρόνια που οι τιμές ήταν ψηλά εμπόδιζαν την πώληση των φιλέτων... Σήμερα τα φιλέτα έχουν καταντήσει σάπια κρέατα.. Εσύ βέβαια υποθέτω ότι διαφωνείς με την πώληση ακόμα και σε υψηλή τιμή. Εγώ θα σου πω ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας.. Μακροπρόθεσμα χάνει. Αυτό δείχνει η ιστορία παντού.
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Σεπτεμβρίου 7, 2012 4:00 μ.μ. | Reply
Τα φιλετα σχεσον δωρεα στους ευσυνειδητους ..... επιχειρηματιες . Tους αρρωστους .....κλαδους φορτωμα στα κοροιδα εργαζομενους κυριως του ιδιωτικοθ τομεα μεσω αυξησης φορολογιας εισφορων και δημοσιου χρεους .
Προχωρημενα .... πραγματα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο