Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΧΑ: Βυθίστηκαν στο «κόκκινο» 224 μετοχές

15 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Την μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου διμήνου σημείωσε η Σοφοκλέους γεγονός όμως που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικρατούσε και στις ευρωπαικές κεφαλαιαγορές.....

Την μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου διμήνου σημείωσε η Σοφοκλέους γεγονός όμως που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικρατούσε και στις ευρωπαικές κεφαλαιαγορές.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,47% στις 4.102,05 μονάδες εξαιτίας των αυξημένων ρευστοποιήσεων διεθνών χαρτοφυλακίων στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου ενώ αντίθετα για άλλη μία φορά τις τελευταίες ημέρες ανθεκτικές στις πιέσεις αποδείχθηκαν αρκετές μετοχές της περιφέρειας.

Ο κύκλος διόρθωσης που άνοιξε πριν μερικά εικοσιτετράωρα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές παρασύρει και το ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνουν εγχώριοι αναλυτές ωστόσο εκτιμούν πως οι πέντε πτωτικές συνεδριάσεις που έχουν υπάρξει στα χρηματιστήρια είναι ικανές να αυξήσουν και πάλι το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το γεγονός πως η Σοφοκλέους υποχωρεί από τις 8 Μαΐου 4,97% σε επίπεδο γενικού δείκτη σημαίνει πως ήδη έχουν δημιουργηθεί σημαντικές βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες που το έξυπνο χρήμα είναι πιθανό να σπεύσει να αδράξει.

Από τις μετοχές της μεσαίας και της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν τα ΚΑΕ ( 14,68€ 1,94%) με άνοδο 1,94% και η Ασπίς Τράπεζα που έκλεισε με μικρή άνοδο 0,43% (χθες άλλαξε χέρια το 8% των μετοχών της τράπεζας μέσω placement σε ξένους θεσμικούς).

Αντίθετα ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της τράπεζας Πειραιώς που έκλεισε με απώλειες 5,53%, της Κύπρου και της Αγροτικής που υποχώρησαν 4,82% και 4,28% αντίστοιχα, της Εθνικής και του ΟΤΕ ( 17,98€ -3,33%) που έπεσαν 3,24% και 3,33% αντίστοιχα.

Από το σύνολο των μετοχών που πραγματοποίησαν πράξεις στη χθεσινή συνεδρίαση 224 έκλεισαν με υποχώρηση, 62 ενισχύθηκαν ενώ 45 διατηρήθηκαν αμετάβλητες από τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν η συναλλακτική δραστηριότητα και η αξία των συναλλαγών. Ο τζίρος ανήλθε στα 370,07 εκατ. ευρώ με τη βοήθεια προσυμφωνημένων πακέτων συναλλαγών το συνολικό τίμημα για τα οποία έφθασε στα 51,96 εκατ. ευρώ.

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης