Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

ΧΑ: Βυθίστηκαν στο «κόκκινο» 224 μετοχές

Την μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου διμήνου σημείωσε η Σοφοκλέους γεγονός όμως που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικρατούσε και στις ευρωπαικές κεφαλαιαγορές.....

Την μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου διμήνου σημείωσε η Σοφοκλέους γεγονός όμως που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικρατούσε και στις ευρωπαικές κεφαλαιαγορές.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,47% στις 4.102,05 μονάδες εξαιτίας των αυξημένων ρευστοποιήσεων διεθνών χαρτοφυλακίων στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου ενώ αντίθετα για άλλη μία φορά τις τελευταίες ημέρες ανθεκτικές στις πιέσεις αποδείχθηκαν αρκετές μετοχές της περιφέρειας.

Ο κύκλος διόρθωσης που άνοιξε πριν μερικά εικοσιτετράωρα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές παρασύρει και το ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνουν εγχώριοι αναλυτές ωστόσο εκτιμούν πως οι πέντε πτωτικές συνεδριάσεις που έχουν υπάρξει στα χρηματιστήρια είναι ικανές να αυξήσουν και πάλι το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το γεγονός πως η Σοφοκλέους υποχωρεί από τις 8 Μαΐου 4,97% σε επίπεδο γενικού δείκτη σημαίνει πως ήδη έχουν δημιουργηθεί σημαντικές βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες που το έξυπνο χρήμα είναι πιθανό να σπεύσει να αδράξει.

Από τις μετοχές της μεσαίας και της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν τα ΚΑΕ ( 14,68€ 1,94%) με άνοδο 1,94% και η Ασπίς Τράπεζα που έκλεισε με μικρή άνοδο 0,43% (χθες άλλαξε χέρια το 8% των μετοχών της τράπεζας μέσω placement σε ξένους θεσμικούς).

Αντίθετα ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της τράπεζας Πειραιώς που έκλεισε με απώλειες 5,53%, της Κύπρου και της Αγροτικής που υποχώρησαν 4,82% και 4,28% αντίστοιχα, της Εθνικής και του ΟΤΕ ( 17,98€ -3,33%) που έπεσαν 3,24% και 3,33% αντίστοιχα.

Από το σύνολο των μετοχών που πραγματοποίησαν πράξεις στη χθεσινή συνεδρίαση 224 έκλεισαν με υποχώρηση, 62 ενισχύθηκαν ενώ 45 διατηρήθηκαν αμετάβλητες από τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν η συναλλακτική δραστηριότητα και η αξία των συναλλαγών. Ο τζίρος ανήλθε στα 370,07 εκατ. ευρώ με τη βοήθεια προσυμφωνημένων πακέτων συναλλαγών το συνολικό τίμημα για τα οποία έφθασε στα 51,96 εκατ. ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο