Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το έλλειμμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έως το τέλος του χρόνου αναμένεται κοντά στα 1,5 δισ.

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ είναι οι προβλέψεις για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά πως το έλλειμμα του οργανισμού θα χτυπήσει «κόκκινο» και θα φτάσει στο τέλος του έτους στο 1,5 δισ. ευρώ.
«Φοβάμαι ότι στο τέλος της διαχείρισης του έτους το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ θα είναι 1,4 με 1,5 δισ. ευρώ. Υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις από ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος χθες στη Βουλή.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ο υπουργός τόνισε πως αν και γίνονται προσπάθειες για να μειωθούν οι δαπάνες, οι συνταγογραφήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, σημειώνοντας ότι μόνο τον Ιούλιο καταγράφηκαν πάνω από 4 εκατ. συνταγές. Ενδεικτικά μόνο την προηγούμενη Παρασκευή εν όψει της απεργίας των φαρμακοποιών οι συνταγογραφήσεις ξεπέρασαν τις 600.000.

Στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης αναφέρθηκε και η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη λέγοντας «πως μόνο για τον Ιούλιο ο ΕΟΠΥΥ επιβαρύνθηκε με ποσό 2 εκ. ευρώ για το μουρουνέλαιο που προμηθεύονταν οι ασφαλισμένοι, ενώ αν ήταν γενόσημο θα κόστιζε 100 ευρώ».
Πάντως, ο κ. Λυκουρέντζος έδωσε εντολή να αποδοθεί άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ το ποσό των 8 εκ. ευρώ στους 500.000 ασφαλισμένους, το οποίο τους οφείλεται για είδη που προμηθεύτηκαν (αναπηρικά αμαξίδια κ.ά.)
Εν τω μεταξύ, η χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη για τη χρηματοδότηση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

  Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, «εργαζόμαστε για να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι πολίτες τις υπηρεσίες υγείας και να ανταποκριθούμε στις ανεξόφλητες υποχρεώσεις σε φαρμακοποιούς, γιατρούς και προμηθευτές».
  Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Λυκουρέντζο, θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, που θα ανακοινωθούν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
  Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Υγείας, Μάριος Σαλμάς.


Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο