Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου - Ρυθμίζονται στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια

Συνάντηση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη με την Ελληνική Ένωση Τράπεζων

Η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, των χρηματοδοτήσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου και του ΕΤΕΑΝ, η ρύθμιση του θέματος των τραπεζικών δανείων και το θέμα του Τειρεσία συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ειδικότερα:

-Για το ΕΣΠΑ: συζητήθηκαν προτάσεις των τραπεζών για απλοποίηση των διαδικασιών και περιορισμό της γραφειοκρατίας, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίζονται θετικά από το υπουργείο.

-Για το ΕΤΕΑΝ: θα γίνουν σύντομα νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να απεμπλακεί η διοχέτευση των κεφαλαίων ύψους 1,2 δις. ευρώ του ταμείου, στην αγορά. Στόχος των παρεμβάσεων θα είναι να γίνουν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες, με σεβασμό πάντοτε της Κοινοτικής νομοθεσίας.

-Για τον επενδυτικό νόμο: στο πλαίσιο των στοχευμένων παρέμβασεων που ετοιμάζονται, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλακούν πιο ενεργά οι τράπεζες στη διαδικασία έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων, με στόχο να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και ευελιξία.

-Για τη ρύθμιση των δανείων και τα θέματα του Τειρεσία, θα ακολουθήσουν συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή Γιώργου Στεργίου με την ΕΕΤ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο ως το τέλος Σεπτεμβρίου να υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνίας. Από την πλευρά του υπουργείου τονίστηκε ότι οι ρυθμίσεις θα έχουν ως βάση τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και θα γίνουν σε συνεννόηση με την τρόικα, ενόψει και των διαπραγματεύσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο