Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σ.Δ.Ο.Ε.: Κατέχει CD με 54.000 ονόματα που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Δίωρη συνάντηση με την ηγεσία του ΣΔΟΕ είχε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Νίκο Τσούκαλη, τον βουλευτή Ηρακλείου, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τον Σάκη Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Από το ΣΔΟΕ συμμετείχαν ο νέος Ειδικός Γραμματέας, Στέλιος Στασινόπουλος και τα διευθυντικά στελέχη, Ν. Λέκκας και Θ. Φλωράτος.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, συζητήθηκαν λεπτομερώς «όλες οι παράμετροι που διαχρονικά εξέθρεψαν τη γάγγραινα της φοροδιαφυγής και την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου από ιδιωτικά και όχι μόνο συμφέροντα που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα».

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του CD που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών. Σύμφωνα με την ενημέρωση, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, το CD περιέχει 54.000 ονόματα με εμβάσματα συνολικά άνω των 20 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ τονίζεται ακόμη ότι «τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εθίγησαν τα σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιρειών (Offshore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ καταλήγει πως η διοίκηση του ΣΔΟΕ ενημέρωσε για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών της υπηρεσίας προκειμένου να εκπληρώσει τις άμεσες αρμοδιότητές τους.

Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του ΣΔΟΕ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Geo | September 6, 2012 8:37 AM | Reply
Χα την πατησατε και οι 54.000. Εχει τα ονοματα σας η ΔΗΜΑΡ, τρεμετε...
image description Petr | September 6, 2012 9:30 AM | Reply
Πόσο σίγουρος είμαι ότι μέσα στους 54.000 είναι πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ? Που τώρα βρίζουν τα κακά κομματα που τους άφησαν να πλουτίσουν προκλητικά...
image description Who | September 6, 2012 2:09 PM | Reply
Κάνεις λάθος. Στο CD είναι ΜΟΝΟ ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ!!! Αυτός φταίει μέχρι και για το χαλασμένο καζανάκι στο σπίτι σου!!! Πόσο ανάγκη έχεις να δικαιολογείσαι για τις επιλογές σου φίλε μου... Μετά από τόσο βρίσιμο που ρίχνεις στο ΣΥΡΙΖΑ όλον αυτό τον καιρό, απορώ πώς δεν σ' έχει πάρει τιμής ένεκεν στο επικοινωνιακό επιτελείο της η τρόικα εσωτερικού. Δεν έχεις ν' ασχοληθείς με τίποτ' άλλο; Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσύ ... Για να μην έχεις τόση αγωνία πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι φρενάρισε μόνος του τα ποσοστά του στις δεύτερες εκλογές. Ίσως κάποιοι του τραβήξανε τα λουριά, μήπως και παρακλονιστεί το σύστημα...
image description doctor | September 6, 2012 10:59 AM | Reply
Δεν βαρέθηκαν να μας δουλεύουν με αυτό το cd?
Ρε πλακώστε τους στις φάπες!!!!
image description JIM | September 6, 2012 11:12 AM | Reply
ΑΥΤΟ ΤΟ CD ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΥΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
image description Who | September 6, 2012 2:58 PM | Reply
1. Μία από τις "ελευθερίες" που μας χάρισε η παγκοσμιοποίηση είναι η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων. 2. Ακούς 54.000 ονόματα και φαντάζεσαι ότι είναι όλοι φοροφυγάδες. Πόσοι τελικά θα αποδειχθεί ότι τα έχουν αποκτήσει νόμιμα; 3. Αν οι κύριοι αυτοί που όλο συζητάνε κι όλο στις συζητήσεις μένουν, θα είχαν πάρει μέτρα, όπως π.χ. να απαγορέψουν την δραστηριοποίηση των off shore στη χώρα, αν δεν δίνουν στην εφορία τη μετοχική τους σύνθεση μέχρι φυσικού προσώπου. Αλήθεια για το αφορολόγητο πετρέλαιο για τα πλοία ξέρει κανένας τίποτα; Ή μήπως ότι ο Βενιζέλος ξεπάστρεψε το τμήμα των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ που έψαχνε τα σκάφη αναψυχής; Όλα αυτά μου θυμίζουν τη λίστα με τους φοροφυγάδες γιατρούς του Κολωνακίου και τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου: στρακαστρούκες για τα δελτία ειδήσεων.
image description Petr | September 6, 2012 5:58 PM | Reply
@Who - Σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ επειδή σε βλέπω ότι θίγεσαι. Δέχομαι να συζητήσω ότιδήποτε για αυτό το φαινόμενο. Δεν μπορώ να δεχτώ όμως αυτά τα παραμύθια που λένε ότι και καλά νοιάζονται για τη παραμονή της χώρας στο €. Εκεί φίλε μου σηκώνω τα χέρια ψηλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανοιχτά επιστροφή στη δραχμή και ο λόγος είναι ότι η παραμονή της χώρας στο € απαιτεί κάποιες συγκεκριμένες αυστηρές προυποθέσεις. Και δεν μιλάω για το μνημόνιο (που σε πολλά είμαι εναντίον) αλλά μονο και η συνθήκη του Μάαστριχ που ήταν υποχρέωση για την είσοδο της χώρας στην ΕΖ ειναι πολύ βαρύ φορτίο για ένα αντιριασιακό περιθωριακό κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή χαμπαριάζουμε κάποια πράγματα απο οικονομικά....και δεν θέλω ουτε στους χειροτερους εφιάλτες μου να δω την χώρα στη δραχμή θα χτυπάω τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη, τον Αλαφαζάνη, τον Στρατούλη, τον Μιλιό που θεωρώ απλά τρομοκράτες χωρίς κουκούλα. ΕΙναι άκρως επικινδυνοι για τη χώρα αλλά και για την Εθνική μας ασφάλεια της. Δεν είναι ότι έχουν άγνοια κινδύνου...ξέρουν πολύ καλά την καταστροφή της επιστροφής στη δραχμή....απλά μισουν την δηθεν Αστική τάξη και θέλουν να την καταστρέψουν. Το όραμα του Αλέξη είναι η Κούβα και η Βενεζουέλα. Σαν ένας σύγχρονος Τσε Γκεβάρα και πρωην παιδί των καταλήψεων που έκαιγε αίθουσες και θρανία, του ταιριάζει καλύτερα αισθητικά ο Φιντέλ Κάστρο απο την Μέρκελ και τον Ολάντ. Πως εξηγείς ότι ένα περιθωριακό κόμμα -που δεν είχε το θάρρος όυτε τις καταστροφές των αναρχικών να καταδικάσει & είχε μάρτυρες υπεράσπισης στην 17Ν- ξαφνικά από το 4% βρέθηκα αξιωματική αντιπολιτευση??? Ειναι αυτό υγεία του εκλογικου σώματος??? Πως εξηγείς ότι ήθελε να σχηματίσει Κυβέρνηση με το ΚΚΕ (Το ξέχασες???? ΜΕ το ΚΚΕ!!!!) δηλαδή με ένα αντιευρωπαικό κόμμα και νοσταλγούς του φασίστα Στάλιν???? Πως μπορείς να εμπιστεύεσαι αυτον τον άνθρωπο???? Δεν είμαι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ φίλε μου...το μονο μου όνειρο είναι να ζήσω σε ένα προοδευτικό δημοκρατικό ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ κράτος και μην χρειαστεί να εγκαταλείψω την πατρίδα μου. Και για αυτό οπου και αν βρίσκομαι θα κρούω πάντα το κώδωνα του κινδύνου για το τι πραγματικά σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ. Φιλικά!
image description Τάσος | September 10, 2012 12:56 PM | Reply
Τώρα δλδ εσύ τα πιστεύεις όλα αυτά που γράφεις η τα λες για να μας πείσεις για κάτι??
Επέλεξε τους τρομοκράτες με κοστουμάκια ΜΙΤ-οφερμένους και άσε την προπαγάνδα για την καταστροφή της Αστικής τάξης
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο