Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Δείτε επίσης

Έναρξη ηλεκτρονικής διασύνδεσης μεταξύ Ο.Α.Ε.Δ. και Υπουργείου Εσωτερικών για τις άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών

Στο πλαίσιο της ψηφιακής αναβάθμισης και της διαρκούς προσπάθειας της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ. για τη μετάβαση του Οργανισμού σε μια νέα εποχή πλήρως αυτοματοποιημένων υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την πάταξη της διαφθοράς και την εξάλειψη καταχρηστικών  πρακτικών, ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Ηλίας Κικίλιας και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 05.09.2012 Πρωτόκολλο Συνεργασίας των δύο φορέων.

Στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας προβλέπεται η θέσπιση ενός αμοιβαίως συμφωνηθέντος πλαισίου κοινών δράσεων και ενεργειών μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του Ο.Α.Ε.Δ. για την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνίας και αμφίδρομης πληροφόρησης των φορέων.

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης στοιχείων ή αυτεπάγγελτης αναζήτησής τους μέσω γραπτής διαδικασίας και αυτά μπορούν, πλέον, να αντλούνται ηλεκτρονικά.

Ο Ο.Α.Ε.Δ. λαμβάνει ηλεκτρονικά τα στοιχεία που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών έκδοσης δελτίου ανεργίας και έκδοσης αποφάσεων, για πληρωμή επιδομάτων και αφορούν στον έλεγχο ταυτοπροσωπίας των πολιτών τρίτων χωρών και στη διαπίστωση της ισχύουσας άδειας διαμονής.

Επίσης, καταργείται η βεβαίωση διαστημάτων ανεργίας ως προσκομιζόμενο δικαιολογητικό για την ανανέωση άδειας διαμονής πολιτών τρίτων χωρών στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών η/και τις εποπτευόμενες από αυτό υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών θα αντλούν ηλεκτρονικά το ιστορικό ανεργίας του ενδιαφερόμενου πολίτη τρίτης χώρας.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής επικοινωνίας των φορέων, επιδιώκεται:

•    η απλούστευση των διαδικασιών ανανέωσης αδειών διαμονής πολίτη τρίτης χώρας
•    η δραστική μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων που υφίστανται οι πολίτες και οι Υπηρεσίες
•    η εξάλειψη των φαινομένων πλαστότητας των προσκομιζόμενων εγγράφων στις Υπηρεσίες.

Στρατηγικός στόχος του Ο.Α.Ε.Δ. είναι η πλήρης εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό τα σύγχρονα πληροφοριακά του συστήματα, όπως αυτά αναπτύχθηκαν μέσα από συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες τα τελευταία 2,5 χρόνια, προσφέρουν την τεχνική δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών για ένα μεγάλο αριθμό συναλλαγών και διαδικασιών, γεγονός που επισημαίνει και αναδεικνύει τη διαδικτυακή πύλη epractice.eu της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβάλει βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων του Ο.Α.Ε.Δ. με το Ι.Κ.Α. ακολούθησε η σημερινή υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών. Επόμενο προγραμματισμένο βήμα είναι η διασύνδεση με το Σ.Ε.Π.Ε. (προβλέπεται  15/10/2012).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο