Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε αυστηρή ευρωπαϊκή επιτήρηση η Ελλάδα για τη διαφθορά - Έκθεση-κόλαφος για τη χώρα μας δημοσιεύει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης μέχρι τέλους του 2012 τίθεται, από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO) η Ελλάδα, για «την πλήρη ανεπάρκεια που παρουσιάζει στον τομέα πάταξης της διαφθοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων».
 
Η έκθεση της Ομάδας των Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), που αναφέρεται διεξοδικά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, στον τομέα πάταξης της διαφθοράς, στην πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία, έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από τις 22 Ιουνίου 2012 και μέσω αυτής, γνωστοποιείται ότι:
 

Η Ελλάδα τίθεται (με βάση το άρθρο 32 του Κανονισμού της Επιτροπής) σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης μέχρι το τέλος του έτους, διάστημα κατά το οποίο οι ελληνικές αρχές θα πρέπει υποβάλλουν έκθεση, σχετικά με την ενδεχόμενη πρόοδο που θα έχουν παρουσιάσει στον τομέα πάταξης της διαφθοράς.

 
Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να μεταφράσουν στα ελληνικά, το 52 σελίδων κείμενο του πορίσματος της GRECO και να του δώσουν ευρεία δημοσιότητα.
 

Στην έκθεση, η οποία αναφέρεται στο πολυπλόκαμο τέρας της διαφθοράς στην Ελλάδα και στα κενά και τις ελλείψεις που την υποθάλπουν, στηλιτεύεται το γεγονός ότι, οι ελληνικές αρχές εφάρμοσαν μόνον μία από τις 27 συστάσεις που είχε απευθύνει, προ διετίας, η GRECO, τόσον στον τομέα πάταξης της διαφθοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όσον και στον τομέα της διασφάλισης διαφάνειας στην χρηματοδότηση πολιτικών και πολιτικών κομμάτων, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.  
 

«Ακόμα και αν αυτή, η σχεδόν παντελής έλλειψη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, μπορεί να είναι κατανοητή δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην Ελλάδα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι καμία πρόοδος δεν έχει καταγραφεί ούτε για τις λίγες προτάσεις που δεν θα απαιτούσαν, κατ ανάγκη, την αλλαγή του νόμου», συμπεραίνει, χαρακτηριστικά η Επιτροπή.
 

Με την έκθεση της η Επιτροπή επισημαίνει ότι, παρά τις συστάσεις που υποβλήθηκαν προ διετίας, οι ελληνικές αρχές:

 
-Δεν κατήργησαν την προθεσμία παραγραφής που υπάρχει, για την άσκηση ποινικών διώξεων σε μέλη και πρώην μέλη των ελληνικών κυβερνήσεων, που κατηγορούνται για διαφθορά και δεν κατήργησαν τη νομική φόρμουλα που επιτρέπει την παύση της δίωξης πολιτικών για αδικήματα, με την αιτιολογία ότι η δίωξη αυτή ενδέχεται να διαταράξει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
 

Όπως σημειώνεται, οι ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι η συμμόρφωση με τη σύσταση αυτή θα απαιτούσε μια αλλαγή στο Σύνταγμα, δεδομένου ότι οι διατάξεις σχετικά με την παραγραφή για τη δίωξη των μελών και πρώην μελών της κυβέρνησης προκύπτουν άμεσα από τις διατάξεις του, γεγονός που, όπως υποστήριξαν, δεν είναι δυνατόν να γίνει πριν από το 2013.

 
Στην έκθεση περιλαμβάνεται ακόμη ο ισχυρισμός των ελληνικών αρχών ότι, σε απάντηση στην αυξανόμενη δημόσια αγανάκτηση, πολλοί εισαγγελείς έχουν προσπαθήσει να παρακάμψουν το εμπόδιο της ειδικής παραγραφής, κατηγορώντας πρώην υπουργούς για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ψευδείς δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων.

 
Η GRECO, ωστόσο, επιμένει ότι κι' αυτές οι πληροφορίες, αποδεικνύουν ότι η ειδική παραγραφή είναι ακόμα σε ισχύ και εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τη δίωξη των εν ενεργεία και πρώην μελών των ελληνικών κυβερνήσεων, για τα αδικήματα δωροδοκίας και διαφθοράς, όπως παραδέχονται και οι ίδιες οι ελληνικές αρχές.
 
 
- Δεν θεσμοθέτησαν ευρύτερα το αδίκημα της διαφθοράς για δικαστές, κατηγόρους και μέλη των εθνικών επιτροπών, ξένων και διεθνών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και για τις οποία δεν υπάρχει ποινικοποίηση του αδικήματος της διαφθοράς.
 

- Δεν διασφάλισαν, μέσω της νομοθεσίας, την διαφάνεια στη χρηματοδότηση πολιτικών, υποψηφίων βουλευτών και πολιτικών κομμάτων, όχι μόνον κατά τις προεκλογικές περιόδους αλλά γενικότερα.
 

Σ' αυτό το σημείο η Επιτροπή σημειώνει ότι, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην διαχείριση εσόδων-εξόδων των πολιτικών κομμάτων, σημειώνοντας ότι ακόμη και τα «κουπόνια» ενίσχυσης των κομμάτων πρέπει να είναι ονομαστικά και οι ενισχύσεις και οι πάσης φύσεως δωρεές να καταβάλλονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
 

Σημειώνεται δε ότι, από τις 26 συστάσεις για την εξασφάλιση διαφάνειας στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων, που είχαν υποβληθεί τον Ιούλιο του 2010 και δεν εφαρμόσθηκαν από τις ελληνικές αρχές, οι 16 αφορούν την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για τον έλεγχο και τη διαφάνεια στις παντός είδους χρηματοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών στην Ελλάδα.
 

Από το περιεχόμενο του πορίσματος της GRECO προκύπτει ότι, οι ελληνικές αρχές στις απαντήσεις που έδωσαν, υποστηρίζουν ότι όλες οι σχετικές ρυθμίσεις, για την ποινικοποίηση της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, στον δημόσιο τομέα και σ' εκείνον που αφορά δραστηριότητες πρώην υπουργών, βουλευτών, δικαστών και ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης, περιλαμβάνονται σε σχετικό νομοσχέδιο που καταρτίζεται αλλά δεν έχει υποβληθεί, ακόμη, για συζήτηση και έγκριση στη Βουλή των Ελλήνων.
 

Στην έκθεση αξιολόγησης της Επιτροπής, ωστόσο, επισημαίνεται ότι, «η αναποτελεσματική εφαρμογή του νόμου, σε περιπτώσεις δίωξης και εκδίκασης εγκλημάτων διαφθοράς, οδηγεί σε μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη για ατιμωρησία και αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας στην Ελλάδα».
 
 
Ανάμεσα στους λόγους που αναφέρονται στην έκθεση και συνδράμουν στην ατιμωρησία των υπευθύνων για εγκλήματα διαφθοράς, είναι η απουσία αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου στη δημόσια διοίκηση, η έλλειψη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων, η ελλιπής οργάνωση των αρχών επιβολής του νόμου και η υπερβολική βραδύτητα της δικαιοσύνης.


Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description GRECO = ΔΙΑΦΘΟΡΑ | Σεπτεμβρίου 5, 2012 9:42 π.μ. | Reply
Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης
συντομογραφια (GRECO)
Τυχαίο ; Δεν νομίζω .
image description Petr | Σεπτεμβρίου 5, 2012 9:59 π.μ. | Reply
Proud to be ...Ελληνας δημοσιος υπάλληλος, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μπογιατζής, επιχειρηματίας, ταρίφας, φορτογατζής, γιατρός, παπάς, πανεπιστημιακός, δήμαρχος κατσικοχωριού..........κλπ κλπ κλπ. ΟΧΙ δεν εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη για την κρίση!! Ο Πάγκαλος τα έφαγε όλα μόνος του και αυτό φαίνεται άλλωστε. Όπως είχε πει και η Χαλκιά «Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι πρώτοι. Τα υπόλοιπα είναι για τους δεύτερους. Εμείς είμαστε για την κορυφή. Το έχουμε στα κύτταρά μας και είναι το μεγαλύτερο δώρο»...........μας έκρυψε μονο ότι ήταν ντοπε.
image description tONI | Σεπτεμβρίου 5, 2012 11:53 π.μ. | Reply
Ο βασικός λόγος που δεν πρέπει να βγούμε από το € και την ΕΕ είναι αυτός ακριβώς. Μόνοι μας αποκλείεται να πατάξουμε τη διαφθορά. Δυστυχώς είμαστε τόσο ανίκανοι και ιδιοτελείς που μόνο με τη βοήθεια εξωτερικού παράγοντα θα τα καταφέρουμε. Κ φυσικά αυτό έχει κ τις αρνητικές επιπτώσεις του.. Από τα 100 ελαττώματά μας, αυτό είναι στο top 3. Μόνο αν πατάξουμε τη διαφθορά ίσως δούμε μία άσπρη μέρα..
image description Me | Σεπτεμβρίου 5, 2012 3:06 μ.μ. | Reply
Τα ίδια ακριβώς που λες εσύ για το σωτήριο ξένο παράγοντα που θα μας κάνει ανθρώπους εμάς τα ζώα τους Έλληνες έλεγαν και οι συνεργάτες των Γερμανών στην κατοχή. Μήπως θα ήταν καλύτερα μας εξαφανίσουν από προσώπου γης για να γλιτώσει η ανθρωπότητα από τη χειρότερη ράτσα που είδε ποτέ το φως της μέρας; Μήπως θα ήταν καλύτερα να μας μαστιγώνουν πρωί-μεσημέρι-βράδυ μήπως γλιτώσει η αγία προστάτιδα τρώεικα και όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες έλληνες και ξένοι που μας έχουν προσημειώσει ως και τα παπούτσια που φοράμε για να μη χάσουν κανένα ευρουδάκι, σε ένδειξη μεγαλοψυχίας που δεν μας εκτελούνε στα τρία μέτρα μια και καλή; Τέτοιον φιλελληνισμό συμπατριώτη, ούτε ο Σόιμπλε. Ποιός σου είπε φίλε μου ότι ο σκοπός τους είναι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι; Παλιά ο σκοπός ήταν μέσω της διαφθοράς ήταν να κονομάνε τα πολλά οι λίγοι και οι πολλοί κάτι λίγα για να κάνουν τα στραβά μάτια ή και να υπερασπίζονται την τότε κατάσταση, ενώ σήμερα ο σκοπός είναι να πηγαίνουν ΟΛΑ τα λεφτά στους δανειστές. Το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που σήμερα υποδούλωσε τη χώρα για να καταπολεμήσει - και καλά - τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, να μειώσει το σπάταλο κράτος και άλλα πολλά εύηχα, ήταν ΤΟ ΙΔΙΟ που εξέθρεψε όλα τα παραπάνω, πλούτισε, δανείστηκε στο όνομά μας και στο όνομα ως και των δισέγγονών μας και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία για να μην πληρώσει για τα εγκλήματά του. Και είναι ΤΟ ΙΔΙΟ σύστημα που οι δανειστές μας μάς υπέδειξαν προεκλογικά να ψηφίσουμε για να κατοχυρώσουν τα λεφτά τους ΚΑΙ σε είδος (έδαφος, υπέδαφος κλπ). Άσε λοιπόν τα γενικόλογα συμπεράσματα του στυλ "μόνο με τη βοήθεια εξωτερικού παράγοντα θα τα καταφέρουμε" γιατί ΚΑΙ σ΄αυτή τη χώρα ούτε είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε όλοι τα φάγαμε, ούτε έχουμε όλοι κοινά συμφέροντα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο υπομένουμε τις πολιτικές λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που μας έχουν επιβάλει, τόσο πιο πολύ θα είναι το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλουμε για να "βγούμε στον αφρό" και να ορθοποδήσουμε ως λαός και ως χώρα.
image description tONI | Σεπτεμβρίου 5, 2012 4:05 μ.μ. | Reply
.... αυτά που υποστηρίζω τα λένε τα ίδια τα στοιχεία του άρθρου, τα λέει η καθημερινότητα, τα λένε οι ίδιοι οι Έλληνες που δεν στρουθοκαμηλίζουν, τα λένε άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους. κ επειδή σε κόβω για αριστερούλη, τα λένε προ πάντων και τα λέγανε εδώ και παααρα πολλά χρόνια, αριστεροί με @@, οι οποίοι αν και ουτοπιστές, δεν έχουν στοιχείο ιδιοτέλειας όπως τα "ατομάκια" του σύριζα. Θες να σου παραθέσω τραγουδάκια από αριστερές μπάντες που βρίζουν την Ελλάδα και την ξεφτίλα που επικρατεί εδώ;; που θα με παρομοιάσεις κ με τους δοσίλογους των ναζι γερμανών επειδή λέω τα πράγματα με το όνομά τους.. παλιο φασίστα.
image description Me | Σεπτεμβρίου 5, 2012 7:51 μ.μ. | Reply
Θες να μας πεις ότι οι αριστεροί με @@ λέγανε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα της διαφθοράς και των ξεπουλημένων πολιτικών και ψηφοφόρων με το να ξεπουλήσουμε στους δανειστές μας ΚΑΙ τη χώρα ΚΑΙ το μέλλον των παιδιών κι εγγονιών μας; Επειδή έχεις σχέση με την Αριστερά όση ο Φάντης με το ρετσινόλαδο, οι ουτοπιστές - όπως τους λες - κι όχι οι γιαλαντζι αριστεροί κατήγγειλαν ακούραστα τη διαφθορά ως έναν ακόμα τρόπο χειραγώγησης συνειδήσεων, εδραίωσης του πολιτικού συστήματος που εξυπηρετεί - με το αζημίωτο φυσικά - τα μεγάλα αφεντικά ντόπια και ξένα - που κατακλέβουν τον πλούτο μας ΚΑΙ με νόμιμα ΚΑΙ με παράνομα μέσα (βλ. η διαφθορά). Όσον αφορά ποιός υποστηρίζει το φασισμό, αντιγράφω από το λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη: δικτατορικό αστικό πολιτειακό σύστημα με κύρια χαρακτηριστικά την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού και την έξαρση της κρατικής εξουσίας που ασκείται τρομοκρατικά. Για πες μου, όταν στη χώρα όλες οι αποφάσεις παίρνονται από ξένα κέντρα και από μη εκλεγμένους "ειδικούς", έχει καταργηθεί επί της ουσίας ο κοινοβουλευτισμός; Όταν το κράτος τρομοκρατεί όλο και περισσότερο είτε μέσω των αντιλαϊκών νόμων εξαθλίωσης εργαζομένων και συνταξιούχων, είτε μέσω της εξοντωτικής φορολογίας είτε μέσω της συνεχούς χρήσης καταστολής στο Σύνταγμα, στην Κερατέα στη Χαλκιδική και αλλού, με επιδεικτικές επιχειρήσεις-σκούπα στους μετανάστες, στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων κλπ κλπ), έχουμε φασισμό στη χώρα ή όχι; Και ποιός είναι φασίστας; Αυτός που λέει ότι επί της ουσίας παίζεται το ίδιο στημένο παιγνίδι σε παραλλαγή, αλλά πάντα με τους ίδιους παίχτες και τα ίδια πιόνια ή αυτός που υπερασπίζεται τελικά όλα τα παραπάνω (με μόνη δικαιολογία ότι ίσως και να θέλουν οι πλέον διεφθαρμένοι πολιτικοί ταγοί μας και οι εντολείς τους τρωεικανοί να μας ξε-διαφθείρουν);
image description Ναι Σε Ολα | Σεπτεμβρίου 5, 2012 11:34 π.μ. | Reply
Αν εκλέγαμε ανθρώπους αγνούς και όχι τους σημαιοφόρους της λοβιτούρας δέν θα χρειαζόμασταν καμια <<προστασία>> απο τους γερμανούς φίλους μας ,που μας δείχνουν τον τρόπο να βγεις απο μια κρίση κάνοντας τους παππούδες μας να πεινάνε,και ταυτόχρονα να ξηλώνουν και να ξαναστρώνουν πεζοδρόμια και να σχεδιάζουν τις επόμενες στάσεις του metro.Τόσα χρόνια η Ε.Ε.μια χαρα τακτοποιουσαν τις δουλειές τους με αυτους που συνεχίζουν να μας κυβερνούν ΑΙΣΧΟΣ!!!!
image description tONI | Σεπτεμβρίου 5, 2012 12:07 μ.μ. | Reply
Αν η γιαγιά μου είχε ρόδες, θα ήταν πατίνι.. Τα τελευταία 31 χρόνια που ζω οι Έλληνες εκλέγουμε λαμόγια, γιατί είμαστε και οι ίδιοι λαμόγια.. Είναι απλά τα πράγματα. Όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε.. Κ οι νέοι "σωτήρες" που υποστηρίζετε πολλοί από εδώ μέσα είναι η άλλη όψη του άλλου νομίσματος.. Περαστικά μας.. Είναι τρομακτικό οι Γερμανοί να ενδιαφέρονται για μας πιο πολύ από εμάς.. Αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει. Προφανώς βέβαια οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για εμάς για να ικανοποιήσουν δικό τους συμφέρον. Αλλά η τραγικότητα παραμένει..
image description tONI | Σεπτεμβρίου 5, 2012 12:04 μ.μ. | Reply
... η άλλη όψη του ΙΔΙΟΥ νομίσματος....
image description doctor | Σεπτεμβρίου 5, 2012 1:21 μ.μ. | Reply
Όσο ο κόσμος συνεχίζει να ψηφίζει τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ας μην περιμένει προκοπή. Δεν είναι δυνατόν να σε σώσει αυτός που σε κατέστρεψε.
Θα αθωώνουν τα λαμόγια, θα αφήνουν τους φοροφυγάδες να συνεχίζουν το πάρτι τους και θα φορτώνουν όλα τα βάρη στα συνήθη υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους. Πάψτε πια αυτό το ηλίθιο μαζοχιστικό παιχνίδι. Νικήστε τον φόβο σας.
image description tONI | Σεπτεμβρίου 5, 2012 1:05 μ.μ. | Reply
Το θέμα είναι ποιος θα σε σώσει; Θα σε σώσει ο Αλέξης και ο Πάνος; Οι οποίοι δεν απορρίπτουν τις ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται σε λάθος τίμημα, αλλά απορρίπτουν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν απορρίπτουν τις άδικες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που αξίζουν να εργάζονται για το κράτος, αλλά απορρίπτουν όλες τις απολύσεις ακόμα και των άχρηστων κ υπεράριθμων που διορίστηκαν με μέσο από πασοκ κ νδ. Δεν απορρίπτουν τις μεταρρυθμίσεις που αδικούν αυτούς που δε φταίνε κ που δεν έχουν νόημα, αλλά απορρίπτουν όλες τις μεταρρυθμίσεις και κυρίως αυτές που προστατεύουν τις κάστες και τις μειοψηφίες.. κτλ κτλ. Κ όλες αυτές οι κάστες και οι μειοψηφίες κρύβονται πίσω από λάβαρα, τον Αλέξη και τον Πάνο, δήθεν για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Ή μήπως θα σε σώσει η Αλέκα;; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η κατάσταση.. Εφόσον μόνοι μας είμαστε ανίκανοι, η τελευταία ελπίδα είναι η ΕΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.. Κ το οξύμωρο είναι ότι οι μόνοι που πάνε με τα νερά της είναι αυτοί που μας κατέστρεψαν, δηλ. πασοκ κ νδ.. ΚΑΤΑΝΤΙΑ.. Εάν βρείτε κάποιον ο οποίος συμφωνεί με τη βασική φιλοσοφία της ΕΕ και θέλει να μας κάνει σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος, έχει καθαρό παρελθόν και έχει κ το ανάστημα να φέρει αντίρρηση στην ΕΕ όταν πρέπει, πείτε κ σε μας να τον ψηφίσουμε. Ως τότε άκυρο, λευκό, φιλελεύθεροι είναι οι μόνες επιλογές για κάποιους "φοβιτσιάριδες"..
image description Petr | Σεπτεμβρίου 5, 2012 2:50 μ.μ. | Reply
Επείδη βαρέθηκα να ακούω "Μην ψηφίζετε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ" και χωρίς να προτείνει κανείς τίποτα.........Υπήρχε η Δημιούργια Ξανά και η Δράση......αλλά αυτοί δεν έταξαν λεφτά, ούτε αυξήσεις στη συντάξεις ούτε "χαλάρωση" του μνημονίου.....αλλά δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις και προσέλκυση ξένων (κακών καπιταλιστών δλδ) επενδύσεων και σκληρη δουλειά για να δουμε μια άσπρη μέρα στο ......μέλλον. Πόσο αφελείς ήταν που νομιζαν ότι θα πέρναγαν όλα αυτά στην περήφανη και ελεύθερη Ελλάδα???? Μεχτι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραλίγο να πιάσει παραπάνω........
image description Me | Σεπτεμβρίου 5, 2012 3:25 μ.μ. | Reply
Ας μεταφράσουμε: "δύσκολες μεταρρυθμίσεις" (δηλαδή χιλιάδες κενά καθηγητών στα σχολεία, γιατρών και νοσοκόμων στα νοσοκομεία, χιλιάδες παιδάκια χωρίς δημοτικό παιδικό σταθμό, πληρωμή φαρμάκων και εξετάσεων από ασφαλισμένους ασθενείς, οριζόντιο κόψιμο συντάξεων), "αποκρατικοποιήσεις" (δηλαδή ιδιωτικοποίηση ενέργειας, ορυχείων, νερού, λιμανιών κλπ) και "προσέλκυση ξένων (κακών καπιταλιστών δλδ) επενδύσεων" (δηλαδή αυτά που βρίσκουν στην Κίνα και την Ινδία και θα τους αυξήσουν περαιτέρω τα κέρδη, θα τα βρίσκουν πλέον και εντός ευρωπαϊκής επικράτειας: μισθοί Κίνας, ανεργία, πλήρως ελαστικοποιημένες εργασιακές σχέσεις) και "σκληρή δουλειά" (δηλαδή εγώ θα δουλεύω σαν το μαύρο και ο καλός καπιταλιστής αν θέλει θα με πληρώνει). Μα πόσο αφελής ήμουν που δεν υποστήριξα τον κ. "εξοχοτάτη κυρία Μέρκελ" Τζίμερο (επικοινωνιολόγο του Σημίτη) και τον κ. Μάνο που φουντάρισε την Αλλατίνη; Οι άνθρωποι αυτοί φυσικά και δεν έταξαν λεφτά στους ψηφοφόρους, γιατί τα είχαν τάξει στους "επενδυτές"-κοράκια που εκπροσωπούν.
image description tONI | Σεπτεμβρίου 5, 2012 4:26 μ.μ. | Reply
Me Επί της ουσίας έχεις κάτι να πεις;; Τι λέει η Κουμουνδούρου για το θέμα του άρθρου;; Φταίει η κακή Μερκελ και οι κακοί πασοκοι και νεοδημοκράτες;; Όλοι οι άλλοι έχουμε πέσει θύματα της πλεκτάνης αυτών των εκατοντάδων απατεώνων;; Για ένα πράγμα στεναχωριέμαι ως Έλληνας... Για το γεγονός ότι δεν έχουμε κρεμάσει από τα άντερά τους τους "παραδοσιακούς" νεοδημοκράτες και τους παραδοσιακούς πασόκους, πολλοί από τους οποίους έχουν πάει στο συριζα τώρα. Κ λέγοντας "παραδοσιακούς" εννοώ αυτούς που βάζουν πάνω από όλα το κόμμα τους, το προσωπικό τους συμφέρον, μάχονται λυσσαλέα γι αυτό και το παρουσιάζουν μέσω δικολαβίστικης γλώσσας και επιχειρηματολογίας, ως μάχη για το κοινό καλό.. Το νου σας, δεν είμαστε όλοι άβουλα όντα χωρίς κρίση... Είστε πλειοψηφία προς το παρόν.. το νου σας!
image description Me | Σεπτεμβρίου 5, 2012 7:37 μ.μ. | Reply
Αν αισθανθείς δικαιωμένος με το να γίνεις κανίβαλος, με γειά σου με χαρά σου. Εγώ δεν θέλω να εκτονωθώ. Θέλω τον τόπο μου πίσω. Θέλω να μας ανήκει ο πλούτος που παράγουμε. Θέλω να βρουν δουλειά με αξιοπρέπεια όλοι οι νέοι αυτής της χώρας. Θέλω να ξαναρχίσουν οι γονείς να κάνουν όνειρα για τα παιδιά τους. Θέλω να βλέπω χαρούμενους και κορδωτούς ανθρώπους στο δρόμο. Θέλω να σταματήσουν οι αυτοκτονίες. Θέλω να ξαναζωντανέψει η ελληνική επαρχία και οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές ζώνες της χώρας. Θέλω η κυβέρνηση να μην αποφασίζει για μας, αλλά να εκτελεί την εντολή που θα της δίνουμε εμείς. Θέλω ο λαός μας να καταλάβει ότι αν δεν γίνει πραγματικά κυρίαρχος, κανείς δεν θα τον σώσει ούτε θα τον λυπηθεί.
image description Me | Σεπτεμβρίου 5, 2012 7:07 μ.μ. | Reply
Επειδή βλέπω ότι έχεις φαγωθεί με το ΣΥΡΙΖΑ, σε ενημερώνω ότι καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι μας οδηγεί με τα μνημόνια με βεβαιότητα σε χρεοκοπία και εκτός ΕΕ και ευρώ, ενώ εκείνος είναι η μόνη δύναμη που αυτά θα τα αποτρέψει... Πρέπει να παρακολουθείς καλύτερα τις δηλώσεις των κομμάτων, ειδικά αυτών που θες να βρίσεις, γιατί κάνεις φάουλ.
image description Petr | Σεπτεμβρίου 5, 2012 4:23 μ.μ. | Reply
@ Με.......και ο ψήφος πεφτει στον ????????
image description Me | Σεπτεμβρίου 5, 2012 4:21 μ.μ. | Reply
Και τον ιδανικό (όπως τον εννοεί ο καθένας ...) πολιτικό να είχαμε (που δεν τον έχουμε) και καλό ποσοστό να είχε, αν ο λαός δεν είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί Ο ΙΔΙΟΣ και χωρίς διαμεσολαβητές και αναθέσεις σε "σωτήρες" τις επιλογές του, ακόμα και ο ιδανικός θά' ταν καταδικασμένος από χέρι. Η ψήφος λοιπόν είναι δευτερεύουσας αξίας (όχι όμως ασήμαντης, για να μην παρεξηγηθώ). Αν ήμασταν κοντά στις απόψεις και μαζί στους δρόμους, τι σημασία θα είχε τι ψηφίσαμε πριν τρεις μήνες;
image description Ναι Σε Ολα | Σεπτεμβρίου 5, 2012 6:19 μ.μ. | Reply
Εδώ το άρθρο μας λέει οτι οι πολιτικοί μας κλέβουν και εσεις προσπαθειτε να μας πεισετε οτι μας κλέβουν για το καλό μας για να μην βρει να κλέψει τίποτα ο τσίπρας.Ημαρτον!!!!!(βατοπεδι,siemens,ολυμπιακά ακίνητα τσοχατζοπουλοι,τσουκατοι,χρηματοδοτησεις κομματων,μαγαλα έργα,μικρα έργα)και αντί να μπούνε φυλακή τους δώσατε την ψήφο σας να συνεχίσουν ......
image description tONI | Σεπτεμβρίου 5, 2012 6:53 μ.μ. | Reply
Θα γίνω για άλλη μία φορά εριστικός γιατί μου γυρνάνε τα μυαλά με αυτά που προσπαθούν να μας πείσουν μερικοί.. Είναι δυνατόν ρε φίλε να βγάζεις ως συμπέρασμα από το άρθρο ότι ΜΟΝΟ οι πολιτικοί κλέβουν;; Αυτό λέει η έρευνα;;;; Μήπως η υπό αναφορά έκθεση "αναφέρεται διεξοδικά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, στον τομέα πάταξης της διαφθοράς, στην πολιτική, την οικονομία και ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ";;;; ΟΛΟΙ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΡΕ! Ε?? κ αν δεν κλέβετε εσείς, ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΕΤΕ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ Κ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΟΝΟ ΡΕ? Ε? Γιατί κρύβεστε πίσω από τον Τσίπρα κ δήθεν καλείτε τους "βολεμένους" να ξυπνήσουν?! Είστε κολλημένα μυαλά ή παίζεται το παιχνιδάκι σας κ σεις?? Ή μήπως και η έρευνα αυτή είναι δάκτυλος των εβραίων, των εξωγήινων, των καπιταλιστών και των κακών γερμανών;; Δε βλέπω στα επιχειρήματά σας τελευταία τις κακές ΗΠΑ κ ανησυχώ... Μόδα ήταν η δαιμονοποίηση των ΗΠΑ για τις δικές μας βλακείες κ πέρασε, ε; Βρήκαμε άλλους κακούς τώρα.. Τρομάρα μας... Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι βρίζετε αυτούς που δίνουν ασυλία στα μισά λαμόγια και ταυτόχρονα εσείς δίνετε ασυλία στα άλλα μισά.. κ μας το παίζετε κ ιστορία.. Είστε όλοι σας απαράδεκτοι. κ οι μεν και οι δε.
image description tONI | Σεπτεμβρίου 5, 2012 10:41 μ.μ. | Reply
@Me βαριέμαι να σου απαντήσω επί της ουσίας. Δε χρειάζεται κιόλας. Είσαι ένας οπαδός του σύριζα και είμαι ο Αντώνης. Με δικό μου μυαλό, δικές μου ιδέες και δική μου δράση. Αν είμαι αριστερός, δεξιός, κεντρώος, σκοτίστηκα.. Μπορεί να είμαι και δεξιός στις ιδέες, αλλά αριστερός στον τρόπο ζωής κ συ το αντίστροφο.. Είδες όμως κουφαλίτσα ε;; Σε ξετρύπωσα κ σένα.. Κομματόσκυλα δεν είναι μόνο τα σκυλιά της νδ κ του πασοκ όπως θέλετε να περάσετε εσείς.. Κομματόσκυλα υπάρχουν παντού.. Κ στον σύριζα.. Όπως κ αριστεροί φασίστες.. για να μην ξεχνιόμαστε.. Δεν τρώμε όλοι τον παπά των δήθεν αριστερών. Αυτό φωνάζω τόσο καιρό στο taxheaven κ γίνομαι γραφικός.
image description Me | Σεπτεμβρίου 6, 2012 8:59 π.μ. | Reply
Κι όμως φίλε μου δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, ούτε είμαι μέλος κανενός κόμματος, όσο κι αν θα σε βόλευε αυτό. Δουλεύω όλη μου τη ζωή στον ιδιωτικό τομέα, έχω φάει στη μάπα όλη του τη λαμογιά και δεν βολεύομαι συνειδησιακά με το να θεωρώ τον εαυτό μου αδύναμο, δεν συμβιβάζομαι με τα κουτάκια που θέλουν να βάλουν το μυαλό μου, έχω κλείσει το χαζοκούτι, διαβάζω και προσπαθώ να ενημερώνομαι από πολλές πηγές για ό,τι συμβαίνει σε όλον το κόσμο και αγωνίζομαι όπου εργάζομαι και ζω στο λιγοστό χρόνο που μου αφήνει η δουλειά και η οικογένειά μου. Θεωρώ ότι ο καθένας μας έχει δικαίωμα να αλλάξει (ακόμα κι αν κάποτε ήταν βολεμένος), δεν ζητώ πιστοποιητικά κοινωνικών φρονιμάτων από κανέναν συνομιλητή μου, και δεν ψάχνω για εχθρούς ("... σε ξετρύπωσα...") ανάμεσα σε αυτούς που είναι αντικειμενικά στην ίδια μοίρα με μένα. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που όλο τους το πρόβλημα είναι η αριστερά (η οποία έχει κι αυτή ένα μικρό μερίδιο ευθύνης, αλλά όχι του είδους που εσύ της καταλογίζεις) και κατά τα άλλα δικαιολογούν τα κόμματα, τις εξουσίες και τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ, που συνεχίζουν και θα συνεχίζουν την καταστροφή αν δεν ανατραπούν.
image description tONI | Σεπτεμβρίου 6, 2012 12:12 μ.μ. | Reply
Αν διαβάζεις σήμερα, γράψε λάθος για το χθεσινό παραλήρημα μου. Το οποίο ξεκίνησε από δικές σου αστοχίες και έμμεσους χαρακτηρισμούς. Κ όσο για την αριστερά, αυτή στο παρακάτω άρθρο είναι αριστερά... Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχεδόν αριστερός χώρος..

http://alexpolisonline.blogspot.gr/2012/09/oikonomika-provlimata-norvigias.html
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο