Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογική... αυθαιρεσία του κρατικού μηχανισμού

Eυθύνες για τη φορολογική πολυνομία και τη σύγχυση πολιτών και επιχειρήσεων ως προς τις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών καταλογίζει σε στελέχη του ο υφυπουργός Α. Μπέζας. Για τον λόγο αυτό, σχεδιάζει την επαναλειτουργία των κεντρικών υπηρεσιών σε νέες βάσεις, ενώ αναμένεται άμεσα υπογραφή εγκυκλίου που θα προλαμβάνει φαινόμενα λειτουργίας «κράτους εν κράτει»....

Eυθύνες για τη φορολογική πολυνομία και τη σύγχυση πολιτών και επιχειρήσεων ως προς τις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών καταλογίζει σε στελέχη του ο υφυπουργός Α. Μπέζας. Για τον λόγο αυτό, σχεδιάζει την επαναλειτουργία των κεντρικών υπηρεσιών σε νέες βάσεις, ενώ αναμένεται άμεσα υπογραφή εγκυκλίου που θα προλαμβάνει φαινόμενα λειτουργίας «κράτους εν κράτει».
Με την ίδια εγκύκλιο, ο κ. Μπέζας θα καταλογίζει με αυστηρούς τόνους σε στελέχη του υπουργείου ευθύνες για φαινόμενα ανεπαρκούς προσαρμογής στο Κοινοτικό Δίκαιο και προσκομμάτων στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του όλου φορολογικού συστήματος.

Τα φαινόμενα αυτά συνοψίζονται, σύμφωνα με τον υφυπουργό κυρίως στην καθυστέρηση της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας που συντελείται ακόμη και ερήμην του ιδίου, καθώς και στην αυθαίρετη διατύπωση προσωπικών απόψεων των στελεχών σε ημερίδες που δεσμεύουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ακόμη, περιλαμβάνουν και τη δυσχερή εκπροσώπηση των θέσεων της χώρας διεθνώς, με την αυθαίρετη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ, Ε.Ε. κ.λπ.).

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο