Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το συνολικό ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων υπολογίζει το υπ. Οικονομικών.

Να προσδιορίσει το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα επιχειρεί τώρα το υπουργείο Οικονομικών, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο αν. υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Σε απάντησή του στην σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Νότη Μαριά, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η προσπάθεια ώστε να καταγραφεί το ποσό των πολεμικών επανορθώσεων ξεκίνησε για πρώτη φόρα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Μάλιστα ενημέρωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκέντρωση του αρχειακού υλικού ενώ θα συσταθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα ασχοληθεί με την αναλυτική καταγραφή του αρχείου. Δεδομένου δε ότι τα στοιχεία για την υπόθεση αυτή δεν είναι συγκεντρωμένα σε ενιαίο αρχείο ή συγκεκριμένο χώρο, δόθηκε εντολή για έλεγχο για πιθανή ύπαρξη αρχειακού υλικού και σε άλλες διευθύνσεις του Λογιστηρίου. Υπολογίζεται πως μόνο το υλικό που βρίσκεται σε μια από τις διευθύνσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την 25η, αποτελείται από 17 δερματόδετους τόμους των 2.800 σελίδων ο κάθε ένας.

Πάντως όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας η εν προκειμένω εκκρεμότητα εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ ως χώρα διατηρούμε το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξη της».

Πηγή: express.gr/
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description alexis | Σεπτεμβρίου 4, 2012 11:53 π.μ. | Reply
Αν μας αφησει η Τροικα. Γιατί το θεμα δεν ειναι να μπορεσουμε να πληρωσουμε, αλλά να ΜΗΝ πληρωσουμε
image description MatX | Σεπτεμβρίου 4, 2012 11:21 π.μ. | Reply
Τώρα που μας βρήκαν "εύκαιρους", προβλέπω να παρεμβαίνει η (περεσ)τρόικα και οι αποζημιώσεις να μετατρέπονται σε πληρωμές... στο τέλος θα λέμε και ευχαριστώ που θα πληρώνουμε και λίγα!!! Για να βλέπω να "εγέρθητω"...
image description gkazan | Σεπτεμβρίου 4, 2012 1:21 μ.μ. | Reply
Ρε παιδιά, αφού από το πρώτο μνημόνιο, έχει ΗΔΗ μπει ταφόπλακα στο θέμα συμψηφισμού, διαφορετικά με 300-400 δις Ευρώ Αποζημιώσεις (με μετριοπαθείς υπολογισμούς), θα μηδενιζόταν το δημόσιο χρέος..
image description Δικηγόρος του Διαβόλου | Σεπτεμβρίου 4, 2012 2:50 μ.μ. | Reply
Ας δεχτούμε ότι το μνημόνιο είναι 100%. Ο σκοπός του όμως δεν είναι μόνο η επίτευξη της αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας. Σκοπός του παράλληλα είναι να πάει το έλλειμμα σε λογικά επίπεδα.. Λέω εγώ τώρα.. προφανώς να πάρουμε πίσω τα λεφτά από τους Γερμανούς, αν νομικά είναι ρεαλιστικό. Αλλά τα περισσότερα μέτρα χρειάζονται έτσι κ αλλιώς να παρθούν.
image description noName | Σεπτεμβρίου 5, 2012 6:53 μ.μ. | Reply
Αυτό ακριβώς!!! Έχουμε παραιτηθεί από καθε διεκδίκηση και αυτοί τώρα λένε για τα μάτια του κόσμου! Και κοροιδεύουμε για παραπληροφόρηση τα Αμερικανάκια και άλλους λαούς!

Τα λεφτά αυτά ξεχάστε τα!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο