Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Εξαήμερη εργασία, μείωση κατώτατου μισθού-αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα ζητάει η τρόικα - Τι απαντά το Υπ. Εργασίας

Το e-mail με τις προτάσεις-φωτιά της τρόικας για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού μέσα από την αναθεώρηση της διαδικασίας για τη σύναψη της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Μείωση των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να διευκολύνεται η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού. 


Αύξηση του μέγιστου αριθμού των εβδομαδιαίων εργάσιμων ημερών από 5 σε 6 για όλους τους τομείς (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα). Περιορισμό της ελάχιστης ημερήσιας ανάπαυσης στις 11 ώρες. Αποσύνδεση των ωρών εργασίας των εργαζομένων από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης.

Αυτά είναι ορισμένα από τα πλέον ακανθώδη ζητήματα που έθεσε η τρόικα με κείμενο εργασίας το οποίο απεστάλη ηλεκτρονικά πριν από την έλευση των τεχνικών της κλιμακίων την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή Καθημερινή

 
Το υπουργείο Εργασίας απαντά:

Δεν χρειάζεται να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις, υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας             

«Σήμερα δεν είναι αναγκαίο να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις προτού ολοκληρωθεί η εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών και αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας», εκτιμούν ανώτερα στελέχη τού υπουργείου Εργασίας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα, για νέες απαιτήσεις της Τρόικας.

Τα ίδια στελέχη, αναφερόμενα στο κείμενο εργασίας, που απεστάλη με e-mail από τα τεχνικά κλιμάκια τής Τρόικας προς το υπουργείο Οικονομικών και κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, επισημαίνουν ότι περιλαμβάνει προτάσεις ρυθμίσεων για την αγορά εργασίας, οι περισσότερες από τις οποίες συμπεριλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης.

Πρόκειται, υποστηρίζουν, κυρίως, για ζητήματα όπως είναι για παράδειγμα η μείωση εργοδοτικών εισφορών, η ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών με το ΣΕΠΕ, μείωση διοικητικού κόστους, που επιβαρύνει την επιχειρηματικότητα, ενώ περιλαμβάνονται και θέματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς, από τα τεχνικά κλιμάκια τής Τρόικας στο περιθώριο των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά.

Τονίζουν, επίσης, ότι σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Εργασίας θα τοποθετηθεί μετά την εξειδίκευση των θέσεων, στο πλαίσιο των συνομιλιών με την Τρόικα και θα αξιολογήσει τις προτάσεις «με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και την ενίσχυση τής υγιούς επιχειρηματικότητας».

Στο κείμενο εργασίας τού τεχνικού κλιμακίου, που είδε το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνονται γενικές παροτρύνσεις, για τη «μείωση του υψηλού κόστους εισόδου και εξόδου των εργαζομένων από την αγορά εργασίας» και την «αύξηση της ευελιξίας των προγραμμάτων εργασίας με αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης τού εργαζομένου από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης».

Κατά τη διάρκεια τής εβδομάδος, ενδεχομένως και αύριο, το τεχνικό κλιμάκιο τής Τρόικας αναμένεται να ξεκινήσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με υπηρεσιακούς παράγοντες τού υπουργείου Εργασίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Natassa | Σεπτεμβρίου 4, 2012 7:32 π.μ. | Reply
Ξέχασαν μόνο να μας ενημερώσουν, με ποια αγοραστική δύναμη θα εξασφαλιστεί εργασία για 6 μέρες τη βδομάδα. Ότι δηλαδή, δουλεύοντας ο κόσμος περισσότερο, θα έχει ξαφνικά τόοοοοσα πολλά χρήματα στην τσέπη του που θα ξαμοληθεί στην αγορά και θα αρχίσει να ξοδεύει! Πάτε καλά ρε?
image description ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ | Σεπτεμβρίου 4, 2012 7:23 π.μ. | Reply
ΑΛΗΤΕΣ
image description Geo | Σεπτεμβρίου 4, 2012 8:33 π.μ. | Reply
Μπορει να γινουμε δουλοι αλλα ο Τσιπρας δε θα μας παρει τα λεφτα μας.
image description giorgos | Σεπτεμβρίου 4, 2012 8:55 π.μ. | Reply
Καλά να πάθετε όσοι τους ψηφίζατε τόσα χρόνια. Θέλατε "να μη χαθούν οι συντάξεις" "να σωθούν οι καταθέσεις" "να παραμείνουμε στην Ευρώπη". Στην ευρώπη των 35 ωρων εργασίας ενώ εμείς να οδεύουμε στις (νόμιμες) 48 και βάλε, και η υπερωρία να έχει γίνει ανέκδοτο. Να θυμάστε οι κυβερνώντες πως ο εργασιακός μεσαίωνας έχει τα καλά του αλλά ΚΑΙ τα αρνητικά για τον εργοδοτη. Βόδια
image description ΝΙΚ | Σεπτεμβρίου 4, 2012 9:22 π.μ. | Reply
ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΜΠΟΓΙΑΣ!!!!!!!
image description John | Σεπτεμβρίου 4, 2012 10:21 π.μ. | Reply
Τι λένε τα ζώα ρεεεεεεεεεε!!!!!?????
image description ΛΟΜΠΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ | Σεπτεμβρίου 4, 2012 10:26 π.μ. | Reply
ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΑΓΓΡΑΜΑΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ :
ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ (200-300 ΕΥΡΩ) ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ, ΩΡΑΡΙΑ 11-13 ΩΡΕΣ, ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΦΤΑΗΜΕΡΗ), ΚΑΙ ΕΔΩ ΡΩΤΑΩ :
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ?
ΠΟΣΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ?
ΜΗΠΩΣ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ( ή ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΑΜΕ) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ?
image description georgiosk | Σεπτεμβρίου 4, 2012 12:41 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ απόλυτα.
image description AKHS | Σεπτεμβρίου 4, 2012 2:47 μ.μ. | Reply
Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ.....ΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ...ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ....ΓΙΑ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΣΟ ΦΟΡΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ....ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ 1/5 ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ...-ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ? ΚΑΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΧΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ?
image description tONI | Σεπτεμβρίου 4, 2012 3:56 μ.μ. | Reply
Τι είναι αυτά που λέτε;; Αυτοί που τα έβγαλαν έξω τα πέρασαν από "τελωνείο";; Όταν πάμε σε δραχμή και γίνει η τρομερή υποτίμηση θα έρθουν εδώ και θα αγοράζουν για την πλάκα τους τα πάντα. Κ προφανώς δε θα τα περάσουν από "τελωνείο" πρώτα τα χρήματά τους... Η Δραχμή βολεύει τους κλέφτες και τους βεζίριδες στη θέση του βεζίρη (βλ. Τσίπρα, Καμμένο) Δε βολεύει τους συνταξιούχους του ΙΚΑ..
image description ΣΚΟΥΙΚ | Σεπτεμβρίου 4, 2012 4:50 μ.μ. | Reply
H υποτιμιση ενος νομίσματος έχει σαν επακόλουθο την αυξηση των εξαγωγών , την ομαλοποιηση των κοινωνικων παροχών, και την αυξηση ανταγωνιστικότητας μιας οικονομίας.Προς βενιζελοσαμαράδες και τα κομματόσκυλα αυτών, ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.Ειδαμε τα τρια τελευταία χρόνια την επιτυχία σας στην προδοσία,το ξεπούλημα και την ασέβια.
image description tONI | Σεπτεμβρίου 4, 2012 9:14 μ.μ. | Reply
ΣΚΟΥΙΚ διδαξέ μας ρε φιλάρα... Δώσε γνώση στο λαό!!! Επίσης πες μας για το τι γινόταν πριν από τα 3 αυτά τελευταία χρόνια..
image description tONI | Σεπτεμβρίου 4, 2012 9:13 μ.μ. | Reply
Αφιερωμένο σε όλα τα Τσιπράκια εδώ μέσα που μας πουλάνε κ τρέλα.. Που ανακαλύψανε τον κόσμο τα τελευταία 3 χρόνια.. Κ που παίζουνε ηλιθίως ή ιδιοτελώς το παιχνίδι του αλεξακη.. Κουφάλες..

http://www.youtube.com/watch?v=k6C0wPgqqa0
image description ΠΑΝΤΑ ΣΚΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΑ | Σεπτεμβρίου 5, 2012 8:02 π.μ. | Reply
ΡΕ ΣΚΟΥΙΚ. Η ΟΜΑΛΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Κ.Λ.Π. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ). ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΔΕΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ; ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣΥΝΔΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΤΟΥΣ ΚΟΙΜΗΣΟΥΝ. ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ. ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!
image description dimitris | Σεπτεμβρίου 4, 2012 10:30 π.μ. | Reply
ξυπνηστε ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

image description Ο ΣΟΖΜΕΝΟΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ | Σεπτεμβρίου 4, 2012 11:01 π.μ. | Reply
To euro έχει άλλη φινέτσα και στιλ. Αφού πριν δυο μήνες θα είχαμε καταστραφεί άν δεν έβγαινε το ντουέτο,γιατί διαμαρτύρεστε
image description The Jamaican | Σεπτεμβρίου 4, 2012 11:29 π.μ. | Reply
Μπούρδες. Η γνωστή τακτική της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια. Κάτι άλλο θέλουν να περάσουν και τρομοκρατούν τον κόσμο. Στο τέλος θα πούνε ότι εντάξει δεν θα δουλεύετε 13 ώρες, θα πάρουμε μόνο τα μέτρα των 11,5 δις χωρίς άλλες διαμαρτηρίες. Και να πούμε και ευχαριστώ.
image description SakRets | Σεπτεμβρίου 4, 2012 11:58 π.μ. | Reply
Όποιος δουλεύει περισσότερο παράγει και περισσότερο και τα οικονομικά του μετά πάνε καλύτερα. Απορώ με τους συνάδελφους που διαμαρτύρονται ενώ σίγουρα οι ίδιοι δουλευουν πολύ περισσότερο από αυτο που προγραμματίζεται να γίνει. Πρέπει να ανορθώσουμε την οικονομία μας και αυτό γίνεται μονό με σκληρή δουλειά.
image description maria | Σεπτεμβρίου 4, 2012 12:50 μ.μ. | Reply
απαντω στον κυριο sakrets πως αν ειναι συναδελφος θα εχει καταλαβει πωςι ο λογιστης μπορει πολλες φορες να δουλευει αλλα οχι να εργαζεται νομιζω καταλαβες την διαφορα και σιγουρα παραγει χωρις να αμοιβεται τα αναλογα!!για παραδειγμα δηλωσεις αλλος ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ αλλος ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ αν τωρα εσυ ως συναδελφος κρινεις πως με αυτα τα μετρα θα ανορθωθει η οικονομια μας ...ισως πρεπει να κανεις τα χαρτια σου για το υπουργειο οικονομικων...ολοι οι αποτυχημενοι παρεα...!!! να θυμασαι ομως Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ!!!!
image description ΣΤΕΛΛΑ | Σεπτεμβρίου 4, 2012 11:17 π.μ. | Reply
Εξηγήστε μου ποιό το όφελος παρακαλώ από την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας και των λοιπών που υποτίθεται ότι αναφέρονται στο e-mail; Ας μας υποδείξει κάποιος έστω και μία χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης όπου δεν τηρούνται το οχτάωρο, το πενθήμερο, η αμοιβόμενη υπερωρία, οι άδειες και ό,τι άλλο αφορά στην εργασία. Το εξαήμερο θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση προσωπικού (κέρδος οι ώρες της επιπλέον ημέρας που θα καλυφθούν λόγω μείωσης προσωπικού). Κάποιος μας έχει περάσει για αφελείς και ανόητους.
image description CharlieBlue | Σεπτεμβρίου 4, 2012 11:04 π.μ. | Reply
Καλέ, ξεχάσανε να κόψουνε τις άδειες, καλέ... σε ποιόν χρειάζονται 20, 21 22 ημέρες το χρόνο; Και έως 25 -26 μετά 10-12 χρόνια; Ανήκουστο, ποιός πληρώνει τη χαμένη παραγωγικότητα; Θέλετε κ διακοπές, υπάνθρωποι Έλληνες υπήκοι; Χα Χα ! ΛΙΖΑ, ΜΠΑΝΑΝΑ !
image description CharlieBlue | Σεπτεμβρίου 4, 2012 4:37 μ.μ. | Reply
Διορθώνω τον εαυτό μου, δεν το ξέχασαν, μια χαρά το λένε στο κείμενο :" ...and take up of annual leave." Οχι, θα αφήνανε τις άδειες ανέγγιχτες...
image description DESPINA | Σεπτεμβρίου 4, 2012 12:01 μ.μ. | Reply
Θα πει ο εργοδότης : 700 ευρώ δίνω για 6 μέρες επι 10 ώρες την ημέρα . για 5 που θέλεις εσύ θα σου δώσω 450 .
image description PantelisCh | Σεπτεμβρίου 4, 2012 1:38 μ.μ. | Reply
Θα μπορούσε να ανέβει το αρχείο και στα ελληνικά, να δούμε μήπως έκαναν πάλι λάθος στη μετάφραση;
image description gkazan | Σεπτεμβρίου 4, 2012 2:24 μ.μ. | Reply
Μια χαρά μεταφρασμένο είναι και αποδοθέν στο κείμενο.

Αν δεις την περίληψη στο τέλος, θα δεις ξεκάθαρα το 6ήμερο και τις "ευέλικτες" εισόδους-εξόδους στην εργασία... Άντε και "ελεύθερα πιασίματα"... Όσο είναι ακόμα ζωντανοί αυτοί, εμείς θα πεθαίνουμε...
image description tase | Σεπτεμβρίου 4, 2012 1:47 μ.μ. | Reply
SakRets συμφωνώ με την δουλειά θα ανορθώσουμε την οικονομία μας. απλά μην μπερδεύεις την δουλειά με την δουλεία. αυτό που ζητάνε είναι δουλεία και μαλιστα νόμιμη.
image description spirosvii | Σεπτεμβρίου 4, 2012 1:12 μ.μ. | Reply
"Περιορισμό της ελάχιστης ημερήσιας ανάπαυσης στις 11 ώρες."

Μα αυτό ισχύει ήδη: http://europa.eu/legislation_summaries/employment_and_social_policy/employment_rights_and_work_organisation/c10418_el.htm

όσο για τις ημέρες: http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CDcQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.eurofound.europa.eu%2Feiro%2F2005%2F09%2Ffeature%2Fgr0509104fel.doc&ei=p9hFUNjAJajC0QWk5YGgDA&usg=AFQjCNEdtTCHgQJ5EQnMFB5C2dL6aZLeBg&sig2=7MTrQAcyC_2c-uiFHIWIJw

Αυτό που με χαλάει είναι πως θα δουλεύω το ίδιο και θα παίρνω το 1/3 των σημερινών
image description Schumacher | Σεπτεμβρίου 4, 2012 3:07 μ.μ. | Reply
Καλά ρε πλάκα μας κάνετε ; Τι είναι αυτά ρέ ; Περαιτέρω μείωση κατώτατου μισθού απο τα υπάρχοντα ψίχουλα,και αύξηση ωρών και ημερών εργασίας; Ελεος πιά,ένα Σαββατοκύριακο το έχουμε..τουλάχιστον να αμειβόμασταν παραπάνω το καταλάβαινα..λοιπόν ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να βγεί στους Δρόμους..ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..
image description tONI | Σεπτεμβρίου 4, 2012 3:43 μ.μ. | Reply
Προφανώς και είναι τρομερό λάθος η 6ήμερη εργασία και η νέα μείωση των κατώτατων μισθών, καθώς δεν είναι αυτό το πρόβλημα πλέον. Αλλά βλέπω όλα τα ποντικάκια της δραχμής και του αλέξη, βρήκαν πάτημα και πετάχτηκαν από τις τρύπες τους.. Η καλύτερή σας παιδιά, ε; ΥΓ: Θέλω να πιστεύω ότι ο Τζαμαϊκανός έχει δίκιο.
image description Who | Σεπτεμβρίου 6, 2012 11:00 π.μ. | Reply
Μη σκάς. Ο αλέξης "εγγυάται" ότι με το πρόγραμμά του θα παραμείνουμε (δέσμιοι) του ευρώ. Όσο για το αν είναι απλώς λάθος (είτε τρομερό, είτε λαθάκι) ή πολιτική επιλογή για εξυπηρέτηση των αρπακτικών που θέλουν για πλιατσικολόγημα παραδομένους εργαζομένους, κουφάρια επιχειρήσεις και τσάμπα υποδομές που μέχρι πρότινος ανήκαν στο κράτος, σκέψου το μόνος σου. Απ΄ όπου πέρασε το ΔΝΤ, εφαρμόζουν τα ίδια ακριβώς. Τα μέτρα αυτά θα είναι το επόμενο "πακέτο" που θα μας σώσει από τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ (κατάντησε μονότονο και γελοίο πλέον). Θα είναι οι προϋποθέσεις για την επόμενη δόση που θα καταλήξει και αυτή στους δανειστές. Γι' αυτό, σκάσε και δούλευε.
image description Τσε και Βάρα | Σεπτεμβρίου 4, 2012 3:53 μ.μ. | Reply
ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ :

α) " .....Μείωση των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να
διευκολύνεται η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού. "

β) ".... Αύξηση του μέγιστου αριθμού των εβδομαδιαίων εργάσιμων ημερών
από 5 σε 6 για όλους τους τομείς (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα).
Περιορισμό της ελάχιστης ημερήσιας ανάπαυσης στις 11 ώρες....."

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ
«.......με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και την ενίσχυση τής υγιούς επιχειρηματικότητας»

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ........ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΔΩ ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ , ΜΑΝΤΕΛΗΣ , ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΛΑΛΙΩΤΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΟΥΦΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΕΟΝΑΚΗΣ , ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ, ΜΙΜΗ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ !!!!! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ. ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ;;;;;
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ;;;;;;;;;;;

image description Schumacher | Σεπτεμβρίου 4, 2012 3:57 μ.μ. | Reply
Μου αρέσει που λέει να διευκολύνεται η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού,υποτίθεται να μειωθεί η ανεργία,μα και να μην υπήρχε καθόλου κατώτατος μισθός,όπως νομίζω συμβαίνει στην Γερμανία,αν κάποιος δεν έχει τα προσόντα που ζητάει ο εργοδότης του δεν προσλαμβάνεται καθόλου και ας μην παίρνει και τίποτα. Άρα για ποια μείωση ανεργίας μιλάμε,ίσα ίσα που θα μειώνεται και η απόδοση του εργαζόμενου καθώς θα έχει λιγότερο χρόνο ξεκούρασης,μου αρέσει που σύμφωνα με τον οοσα,με τα τωρινά δεδομένα είμαστε και από τους πιο εργατικούς....τώρα η Τρόικα παίρνει ότι μέτρα της κατέβει για να μειώσει το βιοτικό επίπεδο,μας βρήκανε βλάκες,και μας μαστιγώνουν,αν ήταν άλλο κράτος στην θέση μας θα είχε βγει από την ΟΝΕ ήδη.
image description Aνώνυμη | Σεπτεμβρίου 4, 2012 4:48 μ.μ. | Reply
Παδιά τι αγχώνεστε απλά νομιμοποιούμε τους παράνομους εργοδότες!!!! Ήδη υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν εξαήμερο και εφταήμερο πολλές φορές χωρίς να παίρνουν τα νόμιμα απο τους εργαζόμενους... Γι άλλη μια φορά υπέρ των εργοδοτών-επιχειρηματιών οι νόμοι....Εγώ προτείνω να κυνηγήσουν όσους απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό και να τον ταραξούν στους ελέγχους και στα πρόστιμα... Να επιβάλλουν σε όλους να ασφαλίζουν τον κόσμο που απασχολούν!!!!
image description Πρός AKHS | Σεπτεμβρίου 4, 2012 4:24 μ.μ. | Reply
AKHS κάποιο λάθος κάνετε αγαπητέ, για να βγούνε τα χρήματα έξω δεν παιρνάν από τελωνείο. Δίνεις εντολή πηγαίνεις στην τράπεζα εξωτερικού και μεταφέρονται έξω με έμβασμα μέσω τραπέζης. Αν πάμε στην δραχμή το πρόβλημα δεν θα είναι αυτό λοιπόν, αλλά θα είναι οτι όσοι έχουν τα λεφτά τους έξω και συμβεί υποτίμηση εδώ, θα αυξηθούν οι καταθέσεις τους μέσω των μειώσεων που θα γίνουν εδώ.
image description Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ | Σεπτεμβρίου 4, 2012 5:22 μ.μ. | Reply
Θελετε να μας πείτε οτι αυτός που θα πληγει απο την δραχμη ειναι ο φτωχός και θα βγουν κερδισμένοι οι καναλάρχες αυτοι που τοσο θερμα υποστηριξαν την επιστροφη στη δραχμη.Αλλα ξέχασα οι καλοι αυτοι ανθρωποι την καταστροφολογία της δραχμής την κάνουν για το δικό μας καλό !!!!
image description IDIOT IS | Σεπτεμβρίου 4, 2012 6:44 μ.μ. | Reply
Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει "στρατόπεδο της δραχμής"!!! Το μόνο που υπάρχει είναι μια χρεωκοπημένη οικονομία που με χειρουργικό τρόπο διαλύεται στα εξ ων συνετέθει!!! Και στην δραχμή θα πάμε όταν θα είναι έτοιμη η Ευρώπη γι αυτό.
image description elezia | Σεπτεμβρίου 4, 2012 6:02 μ.μ. | Reply
(SakRets Είπε:

Όποιος δουλεύει περισσότερο παράγει και περισσότερο και τα οικονομικά του μετά πάνε καλύτερα. Απορώ με τους συνάδελφους που διαμαρτύρονται ενώ σίγουρα οι ίδιοι δουλευουν πολύ περισσότερο από αυτο που προγραμματίζεται να γίνει. Πρέπει να ανορθώσουμε την οικονομία μας και αυτό γίνεται μονό με σκληρή δουλειά.)

Θα θεωρήσω ότι κανείς χιούμορ και ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟ!
Διαφορετικά καλό θα είναι να ξανά δεις λίγο την οικονομική θεωρία της προσφοράς και της ζήτησης .

Ελενη
image description ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑ | Σεπτεμβρίου 4, 2012 7:46 μ.μ. | Reply
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ - ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ.....ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ; ...ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ - ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ....Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ - ΚΑΝΤΕ ΣΧΕΔΙΑ ΕΣΕΙΣ...ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ....ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ... ΕΜΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΘΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.
image description Who | Σεπτεμβρίου 6, 2012 11:45 π.μ. | Reply
Προς το παρόν την "αγαπημένη χώρα του Θεού" την έχει πάρει ο διάολος. Οπότε εσύ προσπάθησε να επιβιώσεις με νηστεία, προσευχή και εγκαρτέρηση. Στο μεταξύ κάποιοι θα ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για να ξεφύγουμε από τα νύχια των κερδοσκόπων και των υπηρετών τους. Κι αν τα καταφέρουν, θα ωφεληθείς κι εσύ χωρίς να κουνήσεις ούτε το δαχτυλάκι σου. Ό,τι έκανες εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια, που είχες αφήσει την τύχη σου στα χέρια του Χριστού και του δικομματισμού. Αμήν.
image description pansofia | Σεπτεμβρίου 5, 2012 11:19 π.μ. | Reply
.......Βοήθα Θεέ μου,μη φαγωθούμε,μεταξύ μας........
image description margo | Σεπτεμβρίου 21, 2012 10:04 π.μ. | Reply
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο