Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

58.582 οι κάρτες αποδείξεων που ενεργοποιήθηκαν μέχρι τις αρχές Αυγούστου

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τη μέθοδο των καρτών αποδείξεων για τις συναλλαγές τους
Περισσότερες από 180.000 είναι οι επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα που δέχονται την κάρτα αποδείξεων.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, και μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, έως τις 7 Αυγούστου είχαν ενεργοποιηθεί 58.582 κάρτες αποδείξεων (34.660 μέσω SMS και 23.907 μέσω TAXISnet) και είχαν πραγματοποιηθεί 235.982 συναλλαγές.
 
Ο κ. Στουρνάρας διαβίβασε τα στοιχεία προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, για την κάρτα αποδείξεων η οποία, «ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο διευκόλυνσης των φορολογουμένων και βασικό όπλο κατά της φοροδιαφυγής, παραμένει στα αζήτητα», όπως είχε υποστηρίξει.
 
Η βουλευτής είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να την ενημερώσει ποιο είναι το συνολικό κόστος της πρωτοβουλίας της κάρτας αποδείξεων και ποιοι είχαν προτείνει τη δημιουργία της.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε το υπουργείο Οικονομικών, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δήλωσαν ότι επιθυμούν να μπουν στο σύστημα της παραγγελίας και διάθεσης καρτών αποδείξεων, ανέλαβαν ως χορηγοί τη δωρεάν έκδοση και διάθεσή τους στους φορολογούμενους για λογαριασμό του υπουργείου.
 
Επίσης, προκύπτει ότι τα μοναδικά κόστη για το ελληνικό δημόσιο ήταν το κόστος ενεργοποίησης καρτών διακίνησης μηνυμάτων (SMS), το κόστος αυτόματου τηλεφωνικού κέντρου για την υποστήριξη της χρήσης των καρτών και το κόστος της έκδοσης αριθμού ταυτοποίησης εκδότη καρτών από τον ΕΛΟΤ, που συνολικά ανήλθαν σε 15.800 ευρώ συν ΦΠΑ.
 
 Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | September 4, 2012 10:51 AM | Reply
Πω,πω. Απόλυτη επιτυχία. Μπράβο.....
image description SOYLA | September 4, 2012 12:17 PM | Reply
58.582 κάρτες και περισσότερες από 180.000 επιχειρήσεις. Συμπέρασμα: ούτε οι ίδιες οι επιχειρήσεις που δέχονται κάρτες δεν έχουν βγάλει κάρτα για την πάρτη τους... ΤΟ μέτρο!!!!!!!!
image description Ο Κιτσος | September 4, 2012 10:31 PM | Reply
15800 κόστος!!!! Οι τράπεζες την έδιναν τσάμπα για να φουσκώνουν τα έξοδά τους; Τις ηλεκτρονικές εφαρμογούλες (βλ. προγράμματα υπολογιστών) για τη διαχείρησή τους τα αγοράσανε και αυτά τσάμπα; Εκτός από το τηλεφωνικό κέντρο, δεν δούλεψαν καθόλου τεχνικοί στο "στήσιμο" του συστήματος; και αυτοί τσάμπα; Μόνον κάποιος βουλευτής τα μασάει αυτά...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο