Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ποιές φοροαπαλλαγές κόβονται και για ποιούς με το πακέτο των 11,9 δισ.

Ποιες φοροαπαλλαγές κόβονται και για ποιους με το πακέτο των 11,9 δισ.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι απαλλαγές από τεκμήρια διαβίωσης, τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης οχημάτων.Συγκεκριμένα εξετάζονται παρεμβάσεις στις παρακάτω εκπτώσεις ή απαλλαγές φόρων:
Οι απαλλαγές των αναπήρων και των συνταξιούχων από τα τεκμήρια διαβίωσης.
Οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες ή τα τεκμήρια διαβίωσης δεν ισχύουν για αυτοκίνητα ΙΧ ειδικά διασκευασμένα για κινητικά ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και για έναν και μόνο οικιακό βοηθό που απασχολείται από φορολογούμενο με αναπηρία 67% και πάνω ή από συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 ετών. Επίσης οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες για κατοικίες, ΙΧ, σκάφη, πισίνες κ.λπ. περιουσιακά στοιχεία, που ανήκουν σε συνταξιούχους άνω των 65 ετών, μειώνονται κατά 30%.
Η απαλλαγή των αναπήρων από τα τεκμήρια απόκτησης αυτοκινήτων. Τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν εφαρμόζονται σε περιπτώσεις αγοράς αυτοκινήτων ΙΧ ειδικά διασκευασμένων για πρόσωπα με κινητικές αναπηρίες άνω του 67%.
Οι απαλλαγές των αναπήρων, των πολυτέκνων και των τριτέκνων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων. Οπως προβλέπεται στον Τελωνειακό Κώδικα, απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης:

- Τα αυτοκίνητα μέχρι και 2.000 κ.ε. που προορίζονται για πολύτεκνους γονείς. Για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.ε. η απαλλαγή ανέρχεται στο 50% του τέλους ταξινόμησης.
- Τα αυτοκίνητα μέχρι 2.000 κ.εκ. που παραλαμβάνουν γονείς με τρία ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα. Για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.εκ. η απαλλαγή περιορίζεται στο 50% του τέλους ταξινόμησης.
Η απαλλαγή των επιβατικών αυτοκινήτων των αναπήρων από τον φόρο πολυτελείας. Απαλλάσσονται από τον φόρο πολυτελείας τα επιβατικά αυτοκίνητα που παραλαμβάνονται από παραπληγικούς αναπήρους και αναπήρους με ακρωτηριασμό κάτω άκρων, στις περιπτώσεις όπου από τις κείμενες διατάξεις προβλέπεται πλήρης απαλλαγή για επιβατικό αυτοκίνητο άνω των 1.650 κυβικών.
Οι απαλλαγές των αναπήρων από τα τέλη κυκλοφορίας. Η φορολογική νομοθεσία προβλέπει ότι απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας τα οχήματα που ανήκουν:
- Σε ανάπηρους αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Αγροφυλακής, καθώς και σε αναπήρους υπαλλήλους της Δίωξης Λαθρεμπορίου.
- Σε οπλίτες που έμειναν ανάπηροι κατά το χρονικό διάστημα από 21.4.67 έως 23.7.74, συνεπεία της δράσης τους κατά του δικτατορικού καθεστώτος.
- Στους ανάπηρους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
- Στους ανάπηρους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού.
- Σε ανάπηρους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων.
- Σε Ελληνες με ολική τύφλωση.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ | Σεπτεμβρίου 3, 2012 11:59 π.μ. | Reply
Ο σεβασμος ειναι άγνωστη λέξη για εσας......
image description Τι άλλο πια... | Σεπτεμβρίου 3, 2012 7:02 μ.μ. | Reply
Πόσα ποια θα εξοικονομήσουν από τις φοροαπαλλαγές των ΑΜΕΑ και των πολύτεκνων; Ας κόψουνε τα καθίκια από τον μισθό τους! Σόρρυ... Από την αποζημίωση εννοούσα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο