Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιθεώρηση Εργασίας - Χιλιάδες εργαζόμενοι απλήρωτοι πέραν των 3 μηνών

Η έλλειψη ρευστότητας που στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία οδήγησε τουλάχιστον 120.000 επιχειρήσεις να μην καταβάλουν κανονικά τις αμοιβές στους εργαζόμενους πέρυσι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου οι καταγγελίες εργαζόμενων προκάλεσαν την επέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, η καθυστέρηση έφτανε τουλάχιστον τους τρεις μήνες, όπως ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Μιχ. Χάλαρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Συνολικά, οι καταγγελίες αφορούσαν 400.000 εργαζόμενους, ενώ το φαινόμενο κάθε άλλο παρά αναμένεται να σημειώσει ύφεση φέτος, αντίθετα αναμένεται επιδείνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο στις τρεις καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας αφορούν μη καταβολή δεδουλευμένων πλέον των τριών μηνών
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΣ | Σεπτεμβρίου 3, 2012 4:15 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ................................
image description elezia | Σεπτεμβρίου 3, 2012 4:31 μ.μ. | Reply

Είπαν: Δυστυχώς και η Γη με δικά μας έξοδα γυρίζει
Οδυσσέας Ελύτης

Γιατι γυρισα απο αδεια και βαριεμαι να σκεφτω!

Ελενη
image description Λαϊκιστές | Σεπτεμβρίου 3, 2012 4:46 μ.μ. | Reply
Τσίπρας, κουβέλης, Μιχαλολιάκος, Βενιζέλος, Καμμένος είπαν: "Οι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι καλά και όλοι οι υπόλοιποι να πάνε στο διάολο"
image description Κωνσταντουδάκης | Σεπτεμβρίου 4, 2012 9:37 π.μ. | Reply
Γιατί νομίζετε ότι και το ελληνικό κράτο πληρώνει!? Το υπουργείο υγείας χρωστάει σε όλους τους νοσοκομειακούς ιατρούς μέρος των εφημεριών που έγιναν τους μήνες ιανουάριος, φεβρουάριος και μάρτιο και δεν λέει πότε θα τα πληρώσει, όπως χρωστάει εφημερίες μαίου και δώθε, όταν ο νόμος ορίζει ρητά ότι πρέπει να καταβάλονται τον επόμενο μήνα!
image description soy | Σεπτεμβρίου 6, 2012 1:55 μ.μ. | Reply
ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΧΟΡΤΑΤΟ . ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ.ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ=ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ=ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΙΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο