Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπολογίζεται ότι ανέρχονται μεταξύ 30 και 40 δισ. ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία, οι οποίες, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, υπολογίζονται μεταξύ 30 και 40 δισ. ευρώ. Το σχέδιο προβλέπει τη φορολόγηση 30% επί του κεφαλαίου των καταθέσεων, αλλά και των κεφαλαίων από αγοραπωλησία τίτλων προηγουμένων. Προβλέπεται μία εφ’ άπαξ πληρωμή με αντάλλαγμα την ανωνυμία των καταθετών και την απαλλαγή τους από ποινική δίωξη. Απαραίτητη προϋπόθεση; Να διαθέτουν τη σχετική απόδειξη ότι πλήρωσαν στο ειδικό ταμείο που θα συστήσουν οι Ελβετοί.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description FIDEL | Σεπτεμβρίου 3, 2012 10:43 π.μ. | Reply
αυτες οι καταθεσεις στην ελβετια κατα ενα περιεργο τροπο κατεβαινουν. ξεκινησαν 160 δισ πηγαν στα 70 δισ και τωρα που πηγε ο σαμαρας στην γερμανια κατεβηκαν στα 30 δισ. Κοιτα κατι περιεργα πραγματα
image description spirosvii | Σεπτεμβρίου 3, 2012 10:13 π.μ. | Reply
Έχει δίκιο ο κ. FIDEL
http://www.epagogi.gr/main/index.php/eidenai/177-oses-ekloges-kai-na-kanoume

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=105666
image description manavis | Σεπτεμβρίου 3, 2012 10:16 π.μ. | Reply
Λογικό δεν είναι; Εκμεταλλεύτηκαν τα "καλόπαιδα" τις χρονοβόρες διαδικασίες και πήγαν τα χρήματά τους σε άλλες πολιτείες..
image description Petr | Σεπτεμβρίου 3, 2012 11:07 π.μ. | Reply
Αλλά όλα αυτά είναι παραμύθια για λαϊκή κατανάλωση - οτι και καλά δεν κηνυγάμε μονο τους μικρούς αλλά και τους Μεγάλους. Φοβάμαι ότι θα πετύχουν τα αντιθετα αποτελέσματα από αυτά που στοχεύουν. Δεν λύνεται το δημοσιονομικό πρόβλημα αν φορολήσεις τις καταθέσεις. Δεν προσελκύεις τα κεφάλαια με απειλές και φορολόγηση. Αλλά μονο με σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και μείωση των φόρων. Ας κοιτάξουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίες με επενδυσεις στην πραγματική οικονομία και ας αφήσουν το κηνύγι μαγισσών
image description Γιώργος | Σεπτεμβρίου 3, 2012 4:25 μ.μ. | Reply
Βαρέθηκα να ακούω για φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν αυτά τα 30-40 δις, είναι μόνο οι αδήλωτες καταθέσεις ή είναι όλες μαζί οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία. Γιατί αν είναι όλες, πιστεύω οτι θα πάρει πολύ χρόνο για το ΣΔΟΕ μέχρι να γίνει το ξεσκαρτάρισμα και μετά όσοι βρεθούν δεν θα μπεί ο φόρος κατευθείαν αλλά θα πρέπει να αποδειχτεί αν ήταν όντως μαύρο χρήμα ή δεν ήταν και απλά τα πήγαν Ελβετία και δεν πλήρωναν τίποτα. Επειδή μιλάμε για 52000 πρόσωπα λοιπόν πιστεύω οτι θα αργήσουν οι διαδικασίες για να μπούνε στα ταμεία αυτά τα 4-6 δις ευρώ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο