Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Στο 30% το ποσοστό της «μαύρης εργασίας» σε τουριστικές περιοχές

Στο 30% το ποσοστό της «μαύρης εργασίας» σε τουριστικές περιοχές
 
Δελτίο Τύπου

'Ελεγχοι ανασφάλιστης εργασίας

Με στόχο την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου δυναμικού από εργοδότες εποχιακών επιχειρήσεων που λειτουργούν σε τουριστικούς προορισμούς κινήθηκε ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) το διάστημα 21/06/12-31/08/12.

Ελέγχθηκαν δύο χιλιάδες επτακόσιες δεκαπέντε (2.715) επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης, διαμονής και παροχής υπηρεσιών όπου συνολικά καταχωρήθηκαν έντεκα χιλιάδες επτακόσιοι πενήντα τέσσερις (11.754) εργαζόμενοι εκ των οποίων οι τρεις χιλιάδες πεντακόσιοι εβδομήντα εννέα (3.579) ήταν ανασφάλιστοι και οι οκτώ χιλιάδες εκατόν εβδομήντα πέντε (8.175) ασφαλισμένοι, (ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας 30,4%).

Στους παραβάτες εργοδότες επιβλήθηκαν κατά τον έλεγχο αρχικά πρόστιμα δύο εκατομμυρίων σαράντα δύο χιλιάδων ευρώ (€ 2.042.000,00) και ακολουθεί ο ουσιαστικός έλεγχος των βιβλίων των επιχειρήσεων για την επιβολή εισφορών με όλες τις προσαυξήσεις για τους ανασφάλιστους εργαζομένους.

Οι έλεγχοι για την ανασφάλιστη εργασία συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο