Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καμία πρόοδος για το Γ ΚΠΣ

Η δυσμενής εικόνα του Γ' ΚΠΣ συμπληρώνεται από την υστέρηση που καταγράφεται στο πρώτο τρίμηνο του έτους, στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι πληρωμές του οποίου είναι μειωμένες σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο του 2005, που ήταν μια κακή χρονιά για τις δημόσιες επενδύσεις.....

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ δεν σημειώθηκε τον Απρίλιο στην πορεία υλοποίησης του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης σε ό,τι αφορά στα τομεακά προγράμματα, ενώ οριακή βελτίωση παρουσίασε η πορεία των περιφερειακών προγραμμάτων.

Η δυσμενής εικόνα του Γ ΚΠΣ συμπληρώνεται από την υστέρηση που καταγράφεται στο πρώτο τρίμηνο του έτους, στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι πληρωμές του οποίου είναι μειωμένες σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο του 2005, που ήταν μια κακή χρονιά για τις δημόσιες επενδύσεις.

Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν εξαιρετικά φιλόδοξο το στόχο για πλήρη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, που αν δεν δοθεί παράταση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξουν σημαντικές απώλειες.

Διευκρινίζεται ότι τα κοινοτικά κονδύλια θα πρέπει να έχουν δεσμευθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους (2006) ώστε με βάση τον κανόνα ν+2 να απορροφηθούν έως το τέλος του 2008.

Το υπουργείο Οικονομίας προτίθεται να ζητήσει παράταση, σύμφωνα με πληροφορίες, ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερα περιθώρια και να περιοριστεί ο ορατός κίνδυνος σημαντικών απωλειών.

Ωστόσο η αρμόδια κοινοτική Επίτροπος Ντανούντα Χούμπνερ, απαντώντας σε ερώτηση που υπέβαλε πρόσφατα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, καθώς σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες για να υπάρξει παράταση θα πρέπει να ισχύει μία από τις παρακάτω παραμέτρους:

* Να έχουν μεσολαβήσει σημαντικές μεταβολές της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και της αγοράς εργασίας

* Να υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας σχετικά με ένα πρόγραμμα, όπως για παράδειγμα φυσικές καταστροφές ή

* Να έχουν προκύψει κωλύματα στην ικανοποιητική εκτέλεση ενός προγράμματος λόγω προφανούς σφάλματος που αποδίδεται αποκλειστικά στην Επιτροπή».

Η επίτροπος προσθέτει ακόμα ότι «μέχρι τώρα δεν έχει χορηγηθεί παράταση της προθεσμίας επιλεξιμότητας στο πλαίσιο του τρίτου ΚΠΣ».

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο